• شناسايي ژن عارضه دو قطبي
محققان ژني را شناسايي كرده اند كه عامل بروز برخي عارضه هاي دوقطبي است. تغيير شديد خلق و خو مشخصه عارضه هاي دوقطبي است كه پيش از اين افسردگي جنون آميز ناميده مي شد. بر اساس اين تحقيق بروز جهش در يك ژن كه حساسيت نسبت به انتقال دهنده هاي عصبي همچون دوپامين را كنترل مي كند عامل اصلي بروز عارضه دو قطبي در بيش از ۱۰ درصد موارد ابتلا به اين عارضه است. به گفته محققان اين جهش سبب مي شود تا فرد نسبت به دوپامين حساسيت بيش از اندازه نشان داده و در نتيجه تغيير شديد رفتاري كه مشخصه اين بيماري است روي دهد. به گفته محققان، بيماري پيچيده عارضه دوقطبي در اثر ژن هاي متعددي بروز مي كند. گرچه تحقيقات پيشين، ژن هاي مظنون يا محل تقريبي قرار گرفتن ژن هاي معيوب بر روي DNA را مشخص ساخته بود اما به گفته محققان دانشگاه كاليفرنيا اين اولين بار است كه محل دقيق ژن عامل بروز اين بيماري شناسايي مي شود.
• قهوه بدون كافئين
پژوهشگران موسسه علوم و فناوري نارا در ژاپن از طريق مهندسي ژنتيك نوعي گياه قهوه توليد كرده اند كه كافئين كمتري دارد و طعم آن درست همانند قهوه طبيعي است. به گفته محققان ميزان كافئين اين گياه تا ۶۰ درصد كمتر از قهوه طبيعي بوده و اين امر نشان مي دهد توليد دانه هاي قهوه كه به طور طبيعي كافئين كمتري داشته باشند امكان پذير است. گياه قهوه مذكور تقريباً يكسال سن دارد اما ۴ تا ۵ سال طول مي كشد تا مقدار كافئين موجود در دانه قهوه مشخص شود. كافئين قهوه آسياب شده و بو داده شده معمولا بيشتر از قهوه فوري بوده و علاوه بر اين مقدار كافئين قهوه روبوستا دو برابر قهوه اربيكاس است. به جاي فرآيندهاي صنعتي پر هزينه و پيچيده براي كاهش كافئين قهوه كه مي تواند موجب بد طعم شدن قهوه شود اين محققان از شيوه اي به نام تداخل RNA براي غيرفعال كردن ژني كه در سنتز كافئين در گياهان نقش دارد استفاده كردند. روش هاي كنوني كاهش كافئين از طريق استخراج شيميايي است كه طي آن نه تنها كافئين بلكه تركيبات معطر قهوه نيز از بين مي رود و به توليد محصول بي مزه و بدطعم مي انجامد. شيوه اصلاح ژنتيكي كه طي آن تنها ميزان كافئين قهوه كاهش مي يابد توانسته است به اين مشكل فائق آيد. جوانه گياه قهوه بدون كافئين كه حدودا ۱۵ سانتي متر است در مقايسه با سايرگونه ها ۵۰ تا ۶۰ درصد كافئين كمتري دارد. به گفته محققان اين شيوه، فرآيند پرورش را كندتر كرده و مي تواند به ابداع روش هاي جديد براي تهيه گونه هاي جديد گياهان قهوه كمك كند.