امسال بخش دولتي مي تواند ۳ هزار نفر از فارغ التحصيلان دانشگاهي رشته هاي پزشكي را جذب كند
رئيس جمهوري دستور داده است تا پايان شهريور، ۶۰ درصد بودجه عمراني دستگاه ها پرداخت شود
به گزارش خبرنگار ما به موجب دستور صادره از سوي وزير امور اقتصادي و دارايي مقرر شده است تا پايان نيمه اول سال جاري، تنها ۳۵ درصد از بودجه عمراني بخش بهداشت و درمان پرداخت شود.
پيش از اين، رئيس جمهور كليه دستگاه هاي اجرايي را مكلف كرده بود نسبت به اتخاذ تدابيري به منظور دستيابي به رشد ۸ درصدي اقتصادي تلاش كنند.
در اين ارتباط وي دستگاه هاي اجرايي را موظف كرد تا پايان شهريور ماه سال جاري ۶۰ درصد اعتبارات عمراني را تخصيص دهند. اما بنابه دستورالعمل وزير امور اقتصادي و دارايي در بخش بهداشت، به دليل كسري بودجه كنوني تنها ۳۵ درصد اعتبارات عمراني هزينه شود.
بر اين اساس برآوردهاي صورت گرفته از سوي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي نشان مي دهد در سال جاري سيستم دولتي توانايي جذب تمامي فارغ التحصيلان رشته پزشكي را ندارد.
پيش بيني شده است با تغيير شرح وظايف براي بيماريابي و بالا بردن سطح مراقبت ها امكان ايجاد اشتغال براي بخش عظيمي از فارغ التحصيلان فراهم شود.
براساس اين گزارش، در بخش دولتي تنها ۵۰ درصد از خروجي دانشگاه ها جذب خواهند شد كه اين رقم در كل ۳ هزار نفر را تشكيل مي دهد.
ايران در حال حاضر با معضل بيكاري بخشي از پزشكان و فارغ التحصيلان رشته پزشكي مواجه است.
كارشناسان معتقدند مهمترين عامل افزايش نرخ بيكاري در ميان پزشكان و فارغ التحصيلان، تمركزگرايي بيش از حد در كشور است چرا كه ارائه خدمات درماني در بسياري از روستاها و شهرهاي دورافتاده كشور ممكن نيست.
طرح هايي مبني بر اعزام نيروي كار در رشته هاي پزشكي به خارج از كشور در دستور كار قرار دارد كما اين كه چندي پيش نيز گروهي از پرستاران جهت ارائه خدمات پزشكي در بيمارستان ها به كويت اعزام شدند.
افزايش سطح كيفي ارائه خدمات درماني در قالب برنامه چهارم توسعه مدنظر قرار گرفته است.
در سال هاي اخير تغييراتي در نوع بيماري هاي افراد ايجاد شده است به طوري كه تجمع بيماري ها از بخش هاي عفوني به بيماري هاي سوانح و حوادث و قلب و عروق منتقل شده اند. توجه به ارائه خدمات درماني در سطح بالاتر در اين بخش ها مدنظر قرار دارد. پيش بيني شده در برنامه چهارم توسعه تجهيز بيمارستان ها براي پيشگيري و درمان چنين بيماراني مدنظر قرار گيرد. همچنين استفاده از تكنولوژي مدرن در تجهيزات پزشكي نيز مورد توجه است.
گسترش حوزه فعاليت اورژانس و رسيدگي فوري به بيماران جهت بالا بردن سطح سلامت در كشور نيز از جمله اولويت هاي مهم طرح شده در قالب برنامه چهارم توسعه در كشور است.
در حال حاضر سرانه بهداشت و درمان در ايران پايين است و بعضي از رشته هاي درماني نظير دندانپزشكي با توجه به گراني قيمت ارائه خدمات، به نوعي از سوي طبقه متوسط مورد استفاده قرار نمي گيرد. در حالي كه افزايش سطح سلامت مردم و ايجاد شرايطي مناسب در اين جهت در برنامه چهارم مدنظر قرار دارد.