دوشنبه ۳ شهريور ۱۳۸۲ - سال يازدهم - شماره ۳۱۴۷
معاون امور جنگل هاي شمال سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري اعلام كرد:
خروج دام براي  نجات جنگل هاي شمال
000915.jpg
دامداران براي خارج كردن دامهاي خود از جنگل هاي شمال و معرفي خود به سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري كشور تنها تا پايان سال۸۲ مهلت دارند.
به گزارش خبرنگار ما، براساس طرح ساماندهي خروج دام از جنگل هاي شمال كشور، دامداران تا پايان امسال فرصت دارند به شيوه توافقي دامهاي خود را از جنگل خارج كنند.
بنابراين گزارش خروج دامداران از جنگل از سال آينده به مدت ۶ سال تكليفي خواهد بود. اين طرح كه از سال ۶۸ با هدف خروج ۷ / ۵ ميليون واحد دامي از ۴ هزار آبادي اجرا شده در مدت ۱۴ سال موفقيتي مطلوب نداشته، به طوري كه در ۱۰ سال اخير تنها ۸۰۰ هزار واحد دامي از جنگل ها خارج شده است.
مهندس نصرتي معاون امور جنگل هاي شمال كشور در سازمان جنگل ها در اين زمينه مي گويد: سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري كشور تصميم دارد تا پايان سال جاري تكليف تمامي دامداران را در قالب طرح ساماندهي خروج دام از جنگل هاي شمال كشور مشخص كند.
وي خاطرنشان كرد: امسال سال تعيين تكليف دامداران در جنگل هاي شمال است و اگر كسي تا پايان سال خودش را به عنوان دامدار معرفي نكند، به عنوان دامدار شناخته نخواهد شد.
نصرتي با بيان اين كه تجديد حيات جنگل هاي شمال كشور در گرو خروج دامدار و دام از اين عرصه است، متذكر شد: متأسفانه تاكنون ديدگاه مناسبي از بهره برداري از جنگل وجود نداشته و اين امر باعث شده تا پرده اي بر مسائل محيط زيست كشيده شود.
وي با اشاره به اين كه بهره برداري علمي و فني از جنگل ها در كشور تعريف مناسبي نداشته است، متذكر شد: بهره برداري علمي و فني از جنگل ها بايد تعريف شود و افكار عمومي متوجه شوند كه طرح هاي بهره برداري كاملاً علمي است و هيچ گونه ضرر و زياني به جنگل وارد نمي شود يا كشور را با بحران مواجه نمي كند.
وي از كاهش ميزان بهره برداري از جنگل به دلايل فني و علمي طي ۱۰ سال گذشته خبر داد و گفت: ميزان برداشت از جنگل از ۳ مترمكعب به ۹۳/۰ مترمكعب كاهش يافته است.
نصرتي درخصوص شيوه هاي بهره برداري از جنگل اظهار داشت: بهره برداري مجاز يا غيرمجاز است. در بهره برداري مجاز كارشناسان درختان مناسب را براساس مسائل فني و علمي انتخاب و براي بهره برداري آماده مي كنند، درحالي كه در بهره برداري غيرمجاز هيچ گونه نكات علمي در نظر گرفته نشده و جنگل به سوي تخريب پيش مي رود.
وي به ۲ ميليون مترمكعب بهره برداري غيرمجاز در سال هاي ۶۵ و ۶۶ اشاره كرد و افزود: در سال هاي اخير با اجراي طرح ساماندهي خروج دام و خارج شدن ۱۵۰۰ خانوار از جنگل، تغيير سوخت و ارتقاي فرهنگ جامعه، بهره  برداري هاي غيرمجاز تا حدود ۲۵ درصد كاهش يافته است.
وي همچنين در زمينه قاچاق چوب تصريح كرد: با همكاري نيروي نظامي و انتظامي براساس امكاناتي كه تدارك ديده شده، قاچاق چوب ۳۰ درصد كاهش يافته است.
نصرتي با اظهار اين كه امكان جلوگيري ۱۰۰ درصد قاچاق چوب مانند هر كالاي ديگر وجود دارد، بر حفاظت از همه جنگل ها با بهره برداري از طرح هاي حفاظتي و حمايتي تأكيد كرد.
وي از حصاركشي ۹۵۰ هزار هكتار معادل ۵۰ درصد جنگل هاي شمال به عنوان طرح هاي حفاظتي خبر داد كه به طور قطع تأثير بسزايي در كاهش قاچاق و بهره برداري هاي غيرمجاز داشته است.
معاون امور جنگل هاي شمال سازمان جنگل ها و مراتع نيروهاي حفاظتي سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري را ۲۲۲۶ نفر اعلام كرد.
وي در ارتباط با مديريت جنگل ها گفت: در حال حاضر برخلاف گذشته كه حدود ۵۰ درصد جنگل تحت مديريت بوده، به دليل تغيير شيوه جنگل شناسي ۱۰۰ درصد آنها تحت پوشش قرار گرفته است ولي و عواملي مانند دام، خشكسالي، خوش نشيني، افزايش بهاي زمين و... مخرب و مشكل آفرين خواهد بود.
وي در ارتباط با راه افتادن سيل در جنگل هاي شمال اضافه كرد: متأسفانه سيل در عرصه هايي به راه افتاده كه بي مديريت، بي برنامه و فاقد طرح بوده و سازمان براي برنامه ريزي اين عرصه ها با مخالفان بسيار روبه رو شد.
نصرتي طرح صيانت از جنگل را يكي از افتخارات دولت دانست و افزود: خوشبختانه دولت با درك اين مسأله مهم پيش قدم در اجراي طرح صيانت از جنگل شد و نخستين سال آن را نيز با موفقيت پشت سر گذاشت.
به گزارش خبرنگار ما علاوه بر طرح صيانت از جنگل هاي شمال، طرح تثبيت مالكيت دولتي وساماندهي خروج دام از جنگل هاي شمال، طرح ديگري نيز از سال گذشته با نام طرح صيانت از جنگل هاي زاگرس در دست است و نخستين اعتبار آن نيز به ميزان ۳۰ ميليارد ريال جذب شده است.

آب و كشاورزي
اقتصاد
انرژي
بين الملل
حمل و نقل
رويداد
|  آب و كشاورزي  |  اقتصاد  |  انرژي  |  بين الملل  |  حمل و نقل  |  رويداد  |
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   چاپ صفحه   |