مصرف گوشت راكون عامل شيوع سارس در چين
|
|
آزمايشهاي ژنتيكي جانوراني كه در جنوب چين براي غذاهاي گرانقيمت به فروش مي رسند تاييد مي كند كه ويروس كشنده بيماري تنفسي سارس از جانوران جهش كرده و به انسان رسيده است.
به گزارش خبرگزاري رويتر از واشنگتن، پژوهشگران تفاوتهاي روشني ميان ويروسهاي جانوري و انساني يافتند اما گفتند اين تفاوتها به قدر كافي جزئي است و نشان مي دهد سارس از جانوران به انسان سرايت كرده است، همانطوري كه ويروس آنفلوانزا و ديگر ويروسها عمل كرده اند.
كاترين هولمز از مركز علوم بهداشت دانشگاه كلرادو گفت: اين يك كشف تاريخي است. سئوالي كه هر كسي مي پرسيد اين بود كه چگونه اين ويروس به انسان منتقل شد؟ اين نخستين كليد راهنما براي چگونگي تماس بين جانوران و انسان است.
نشانگان تنفسي حاد شديد (سارس) در ماه نوامبر (آبان) سال گذشته در جنوب چين ظاهر شد. عوارض آن شامل سينه پهلوي شديد است. بين آبان و ارديبهشت حدود ۸۵۰۰ نفر در ۳۰ كشور آلوده شدند و بيش از ۸۰۰ تن جان خود را از دست دادند.
يي گوان و همكارانش در دانشگاه هنگ كنگ نوعي راكون را كه براي ذبح در بازار «شن ژن» به فروش مي رسيد به آزمايشگاه آوردند. آنان ۹۵ كارگر بازار را هم كه براي بيماريهايي غير از سارس بستري شده بودند آزمايش نمودند.
بيماري سارس كه از هفته هاي پاياني زمستان سال گذشته در چين شيوع پيدا كرد، ضربه هاي سنگيني به اقتصاد اين كشور پهناور و پرجمعيت وارد ساخت. شيوع ناگهاني و شوك آور سارس در چين و بازتاب هراسناك آن در پهنه جهان، حتي شايعات و شبهاتي را مبني بر پيدايش اين بيماري با منشاء توطئه عليه اقتصاد رو به توسعه چين را نيز دامن زد، اما تحقيقات دانشمندان علوم زيستي بزودي روشن ساخت كه الگوي غذايي مردم چين، در پيدايش سارس نقش اساسي داشته است.
همچنان كه در آغاز اين گزارش اشاره شد از حدود ۱۵ سال پيش به اين سو، صيد و كشتار راكون پستانداري كه شبيه گربه مي باشد در چين رواج يافته است. چيني ها گربه و سگ را نيز مي كشند و مي خورند.
استفاده از گوشت راكون طبق تحقيقات دانشمندان موجب پيدايش حساسيت هاي بسيار شديد و آلرژي مرگ آور با نشانه هاي باليني ذات الريه در انسان مي شود و بيماري سارس كه با همين علائم شيوع يافت، ابتدا در جنوب چين شيوع پيدا كرد.
به نظر مي رسد، مقامات چيني دريافته باشند كه استفاده از گوشت بعضي از حيوانات تا چه اندازه به سامانه زيست آدمي لطمه مي زند و چگونه موجب شيوع بيماري هاي مهلك همچون سارس مي گردد.
|