سه شنبه ۲۵ شهريور ۱۳۸۲
سال يازدهم - شماره ۳۱۶۸
خبر
Front Page

شناسايي ويروس نويسان كار چندان ساده اي نيست
004265.jpg
در دنياي پررمز و راز و زيرزميني جرايم اينترنتي، پرونده كرم بلستر و دستگيري خالق اين ويروس درست تداعي كننده زماني است كه بازرس پليس قاتل را در حالي كه اسلحه گرم هنوز در دستش است، دستگير كند و همه شواهد و مدارك به سادگي هر چه تمام تر در اختيار باشد.
هكري كه به جرم پراكنده كردن نوعي از بلستر دستگير شد هيچ گونه تلاشي ننموده بود تا ردپاي خود را در اين ويروس از بين ببرد و حتي به نوعي كارت ويزيت خود را به صورت كاملاً واضح در كد برنامه بلستر قرار داده بود.
حتي با اين همه دليل و سر نخ براي FBI سه هفته طول كشيد تا جفري لي پارسون ۱۸ ساله را دستگير كند.
كارشناسان امنيت رايانه بر اين باورند كه چنانچه هكرهاي آينده نخواهند به همين صورت واضح از خود رد پا به جاي بگذارند، پيدا كردن آنها و كشاندن پايشان به مراجع قانوني همچون دادگاه ها كار ساده اي نخواهد بود.
بروس اشنير رئيس يك مؤسسه امنيت اينترنتي و نويسنده كتاب هاي امنيتي رايانه مي گويد تقريباً پيدا كردن اين افراد خرابكار غيرممكن است.
قرار است لي پارسون كه به جرمش مبني بر توسعه نسخه اي از ويروس بلستر كه خود ايجاد كرده است اقرار نموده، روز چهارشنبه در سياتل در محلي نزديك به شركت مايكروسافت به دادگاه برود.
بلستر و گونه ها و نسخه هاي آن از طريق يك خلل امنيتي سيستم عامل ويندوز وارد عمل شدند و پراكنده گرديدند. اين كرم رايانه هاي بسياري در سراسر دنيا را آلوده كرد و آماده گشت تا در يك روز مشخص به بخشي از سايت مايكروسافت حمله كند.
مقامات رسمي درگير در پرونده پارسون مي گويند كه وي نام مستعار آن لاين خود يعني teekid را در برنامه ويروس گنجانده بوده است. ويروس نوشته شده توسط پارسون دست كم ۷ هزار رايانه را آلوده كرد و بر روي آنها طوري عمل نمود تا از طريق يك در پشتي اطلاعات خود را بر روي سايتي كه از پيش توسط وي ثبت شده بود، بفرستند. با وجود اين همه رد پا كه توسط پارسون به جاي گذاشته شده بود حدود ۱۸ روز طول كشيد تا وي دستگير شود.
پيدا كردن لي پارسون كار چندان سختي نبوده است. رئيس شركت eEye كه يك شركت امنيتي است ضمن اعلام اين مطلب مي گويد هر كسي مي تواند با جستجوي عبارت teekid روي گوگل وي را پيدا كند. اگر به پيشاني خود بكوبيد و بگوييد چه ساده! حق داريد. او هيچ نخواسته بود كه به دام نيفتد و شايد FBI با كمي تيزبيني مي توانست او را ظرف مدت سه روز پيدا كند.
كارشناسان سخت در تلاشند تا خالق ويروس اصلي بلستر را پيدا كنند. وي ۵۰۰ هزار رايانه را آلوده كرده است و كارشناسان بر اين باورند كه پيدا كردن رد او حداقل به ۶ ماه زمان نياز داشته و تازه هيچ گونه تضميني نيز براي موفقيت وجود ندارد.
از هر ۵ تا ۱۵ ويروس جديدي كه روزانه در اينترنت پراكنده مي شوند، اغلب نويسندگان آنها شناسايي نشده و تنها در مواردي خاص نويسنده ويروس با صرف زمان طولاني مشخص مي گردد. همچنين راهكارهاي زيادي براي فرار ويروس نويسان از شناسايي وجود دارد كه يكي از آنها پراكندن ويروس از طريق پست الكترونيك يك فرد بي گناه مي باشد.
از بين ويروس نويسان آنهايي كه علاقه به شهرت دارند ساده تر به دام مي افتند. آنها با به جاي گذاشتن رد پا و اسم مستعار علاوه بر مطرح نمودن خود ريسك به دام افتادن را نيز مي پذيرند. از جمله اين ويروس نويسان مي توان به ديويد اسميت خالق ويروس مليسا اشاره نمود. وي نام هاي مستعار آن لاين خود و همچنين نام نامزدش را در كد ويروس آورده بود.

مايكروسافت درهاي آفيس را زودتر گشود
004270.jpg
مايكروسافت روز جمعه گذشته اعلام نمود كه قصد دارد به برخي از مشتريان تجاري خود اجازه دهد تا نرم افزار آفيس جديدش را دو هفته زودتر از آنچه پيش از اين اعلام شده بود، يعني روز دوشنبه همين هفته دان لود نمايند.
نرم افزار آفيس ۲۰۰۳ و One Note روز گذشته رسماً در دسترس برخي از اين مشتريان قرار گرفتند. همان گونه كه قبلاً اعلام شده بود مايكروسافت نسخه استاندارد نرم افزار آفيس ۲۰۰۳ را به قيمت ۳۹۹ دلار، نگارش حرفه اي آن را به قيمت ۴۹۹ دلار و نسخه آموزشي آن را با قيمت ۱۴۹ دلار به فروش خواهد رساند.
بسته نرم افزاري آفيس ۲۰۰۳ شامل نگارش هاي جديد نرم افزارهايي چون Excel،word،PowerPoint ، InfoPath، Access، Publisher و Outlook مي باشد. از قابل توجه ترين امكانات آفيس ۲۰۰۳ مي توان به پشتيباني از XML اشاره نمود كه امكان برقراري ارتباط با سرويس هاي تحت وب را به سادگي فراهم مي آورد.
مايكروسافت اميد دارد كه اين قابليت مشتريان را نسبت به ارتقاء نسخه هاي پيشين نرم افزار آفيس قانع نمايد.
قرار است اين شركت در يك گردهمايي در نيويورك روز بيست ويكم اكتبر رسماً سيستم جديد آفيس را معرفي نمايد.
در كنار اخبار خوشايند مربوط به ورود آفيس جديد اخيراً شركت مايكروسافت به كاربران در مورد امكان نفوذ به برخي نسخه هاي ويندوز هشدار داد. اين شركت اعلام نمود كه ضعفي امنيتي در ويندوزهاي NT4، ۲۰۰۰، XP و Server 2003 تشخيص داده شده است كه به مهاجمان امكان كنترل از راه دور رايانه كاربران را خواهد داد. مايكروسافت از كاربران خواسته است تا با دريافت فايل هاي به روزرسان از سايت اين شركت ضعف مذكور را برطرف كنند. مايكروسافت همچنين نرم افزارهايي براي به روزرساني برخي نسخه هاي آفيس و محافظت آنها در سايت خود عرضه كرده است.

HP پيش بيني نمود:
قانون مور تا پنجاه سال ديگر پابرجا مي ماند
004275.jpg
از بين ۵۰۰ شركتي كه بر روي پروژه هاي الكترونيك مولكولي كار مي كنند شايد هيچكدام به شهرت و قدمت شركت HP نباشند. اين شركت چندين سال است كه الكترونيك مولكولي را مورد توجه قرار داده و تحقيقات طولاني در اين زمينه انجام داده است. به عنوان نمونه شركت HP بر روي سوئيچهاي مولكولي Rotaxane تحقيقات گسترده و قابل توجهي انجام داده و همچنين در مورد حافظه هاي ۶۴ بيت نانوسيمي به نتايج قابل توجهي دست يافته است. واحد تحقيقات مولكولي HP توسط استان ويليامز كه يكي از محققان برجسته اين فناوري مي باشد اداره مي گردد. به تازگي ويليامز ادعا نموده است كه الكترونيك مولكولي به قانون مور كمك خواهد نمود تا براي پنجاه سال ديگر پا بر جا باقي ماند. او در اين باره گفت: «برگ برنده كه همانا الكترونيك مولكولي است اكنون در دست ماست. قانون مور به مدد اين فناوري تا پنجاه سال آينده نيز صادق باقي خواهد ماند. چيزي كه قبلاً گمان مي كردم غيرممكن است اكنون اجتناب ناپذير به نظر مي آيد.» قانون مور بيان مي كند كه سرعت تراشه ها يا به تعبير بهتر كارآيي آنها تقريبا هر دو سال يك بار دو برابر مي شود. اين قانون توسط گوردن مور از موسسان شركت اينتل پيشنهاد گرديد و تاكنون برقرار بوده است. پيش بيني صادق بودن اين قانون تا پنجاه سال ديگر يك حدس كاملاً تازه است كه از سوي ويليامز مطرح شده و بحث و جدل بسياري بدنبال داشته است. عده اي از كارشناسان بر اين باورند كه پس از آنكه صنعت ساخت تراشه ها، باسيليكون به بن بست رسيد آنگاه فناوريهاي جديدي چون الكترونيك مولكولي ممكن است راه گشا باشند و قانون مور نيز براي چند سالي پا بر جا بماند اما با در نظر گرفتن اندازه اتم ها و محدوديت هاي ديگري نظير سرعت نور، تداوم اين قانون آن هم به مدت ۵۰ سال يك پيش بيني نادرست و تامل برانگيز است.

فناوري نانو لوله ها به دنياي واقعي خواهد آمد
004280.jpg
پيش بيني مي شود فناوري نانولوله هاي كربن در سال ۲۰۰۴ بسيار فراگيرتر شود. شركت فناوري نانو كربن (CNI) شركتي است كه بيشترين حجم توليدات نانو لوله هاي كربن را براي مقاصد تحقيقاتي بر عهده دارد. CNI اخيراً اعلام نموده است كه به زودي ميزان توليد خود را به طرز چشمگيري افزايش خواهد داد.
در حال حاضر شركت CNI حجم توليدي تقريباً برابر ۹۰۰ گرم در هفته دارد. حال آنكه اين شركت قصد دارد در سال آينده ميزان توليدش را به حدود ۴۵ كيلوگرم در روز برساند. CNI در نظر دارد ميزان توليد نانو لوله هاي كربن را در سال ۲۰۰۵ به حدود ۴۵۰ كيلوگرم در روز برساند.
علت اين افزايش توليد، افزايش تقاضا مي باشد كه با رشد چشمگير كاربردهاي اين فناوري به صورت مداوم ادامه خواهد داشت. اولين كاربرد تجاري نانو لوله ها اضافه كردن آنها به رنگ و پلاستيك ها است به طوري كه اين مواد پس از اين رويه به عنوان يك رساناي جريان الكتريكي عمل خواهند نمود. پس از اين گونه كاربردهاي معمولي پيش بيني مي شود روزي نانولوله ها جاي ترانزيستور در تراشه ها را بگيرند. از آنجا كه لوله هاي ميكروسكپي متشكل از كربن يا همان نانو لوله هاي كربني رساناهاي بسيار خوبي هستند به طوري كه از مس در انتقال جريان الكتريكي بهتر عمل مي نمايند و از الماس در برابر حرارت مقاومترند، پيش بيني مي شود كه فناوري نانولوله ها، فناوري برتر آينده باشد.

خبرهاي كوتاه
مركز جامع خدمات كاربردي اينترنت
004370.jpg

Application Servic Providers
اين كتاب تأليف دكتر علي اكبر جلالي بوده و توسط انتشارات علم و صنعت ايران در تيراژ ۳ هزار نسخه به چاپ رسيده است.
ASP سازماني است كه امكانات نرم افزاري، پشتيباني، نگهداري از سرورها، خدمات كاربردي اينترنت و امنيت را در يك روش ساده و برحسب درخواست اشخاص، سازمانهاي خصوصي و دولتي از طريق اينترنت و يا يك شبكه خصوصي پرسرعت در ازاي دريافت يك مبلغ ماهيانه ارائه مي كند. مشتريان ASP ها نيازي به نصب نرم افزار بر روي سيستم خود نداشته و علاوه بر آن نياز به خريد تجهيزات شبكه و سرور نيز در محل كار خود ندارد.
اين كتاب از چند نظر قابل بررسي است. اولاً مجموعه تفكر حاكم در كتاب بدنبال راه حلي براي خصوصي سازي خدمات وزارت پست و تلگراف و تلفن در كاربردهاي اينترنت مي باشد. ثانياً در اين كتاب راه حلي براي بسياري از سازمانهاي بزرگ كشور مثل آموزش و پرورش، شهرداريها، وزارت امور اقتصاد و دارايي، گمرك كشور و دهها سازمان ديگر در توسعه ICT مي باشد. ثالثاً اين كتاب از جنبه هاي فني موضوع توسعه را مورد بررسي قرار داده است.
نهايتاً با ارائه يك خلاصه دو صفحه اي و پاسخ به سوال تحت عنوان «در اين كتاب چه مي خوانيد» در چند صفحه اول كتاب مخاطب را با كتاب آشنا مي نمايد.
اين كتاب حاصل تحقيقاتي است كه در پژوهشكده الكترونيك دانشگاه علم و صنعت ايران به درخواست شركت سرمايه گذاري تدبير انجام شده است.

كاهش استخدام فارغ التحصيلان از سوي سوني و NEC
شركت هاي بزرگ ژاپني سوني و NEC قصد دارند تا در بهار آينده ميزان استخدام خود از ميان فارغ التحصيلان دانشگاه ها را حدود ۳۰ درصد كاهش دهند. اين حركت به منظور پايين آوردن هزينه استخدامي صورت مي گيرد.
سوني قصد دارد تا سال آينده حدود ۳۰۰ فارغ التحصيل جديد را به استخدام خود درآورد. اين در حالي است كه امسال ۵۰۰ فارغ التحصيل جديد به اين شركت راه يافتند. همچنين شركت NEC نيز با يك كاهش ۲۵۰ نفره در سال آينده چيزي حدود ۵۰۰ فارغ التحصيل جديد را به شركت خود خواهد آورد.

HarCD.com
004390.jpg

اين سايت به تازگي به عنوان يك فروشگاه آن لاين CD با هدف صرفه جويي در وقت و احتمالاً  هزينه كاربران راه اندازي شده است. از امتيازات اين سايت مي توان به مواردي چون: معرفي بيش از ۵۰۰ عنوان سي دي به همراه عكس و توضيح كامل، فروش آن لاين نرم افزارهاي ايراني و خارجي، فروش آن لاين كارت هاي اينترنت و تلفن، ارسال رايگان سفارش هاي بيش از ۴۰ هزار ريال، سفارش CD، ارسال سفارشات به شهرستانها، به روز رساني سايت با عناوين سي دي هاي جديد و ارسال اخبار تازه ها به كاربران سايت اشاره نمود.

راه اندازي سايت بنياد نيكوكاري قائم
004395.jpg

سايت بنياد نيكوكاري قائم در آدرس WWW.ghaem.org راه اندازي شد.
بنياد در سال ۱۳۶۶ تأسيس شده و در زمينه كمك به نگهداري سالمندان، معلولين و همچنين كمك به ساخت بيمارستان و مدرسه با همياري مردم نيكوكار فعاليت مي كند.

دستگيري دو عضو از يك شبكه هك
پليس بريتانيا دو مرد را كه مظنون به انجام عمليات هك بين المللي مي باشند دستگير نمود. گفته مي شود جردن بردلي و اندرو هاروي كه به ترتيب ۲۰ و ۲۲ سال دارند، نويسندگان كرم رايانه اي TK مي باشند كه در حقيقت يك تروا است.
نام تروا از داستان اسب چوبي تروا گرفته شده است و به ويروس هايي گفته مي شود كه خود را به عنوان يك سري اطلاعات مفيد و غيرمضر وارد رايانه مي كنند و سپس به تخريب مي پردازند. اين گونه ويروس ها عمدتاً  از راه اينترنت منتقل مي شوند. خسارت ناشي از TK از طرف پليس حدود ۵/۵ ميليون پوند برآورد شده است. اين كرم قريب به ۱۸ هزار رايانه در سراسر دنيا را آلوده نموده است.
قرار است دادگاه اين دو هكر روز پنج شنبه هفته جاري برگزار شود. گفته مي شود اين دو نفر عضو يك شبكه مخفي هكرها به نام Ther34t-krew يا Threat crew مي باشند.

تحليل مدار و الكترونيك با استفاده از MATLAB
004400.jpg

اين كتاب تأليف جان ا.آيتا بوده و با ترجمه دكتر علي اكبر جلالي و مهندس حامد مجللي در تيراژ ۲ هزار نسخه توسط انتشارات دانشگاه علم و صنعت ايران به چاپ رسيده است. كتاب حاضر در برگيرنده طيف مناسبي از مباحث مورد نياز دروس الكترونيك و مدارهاي الكتريكي مي باشد و همچنين به طرز مؤثري از نرم افزار MATLAB كه سهم بزرگي در تحليل و فهم مطالب كاربردي دارد استفاده نموده است.
كتاب مذكور درسه بخش تنظيم شده است كه به ترتيب به مطالبي چون مقدمه اي بر MATLAB، استفاده از MATLAB در تحليل مدار و كاربرد اين نرم افزار در الكترونيك، مي پردازند.

سمينار رباتيك با حضور آسيمو در هند برگزار شد
004410.jpg
در دومين روز از سفر يك ماهه آسيمو (ربات انسان شكل ساخت شركت هوندا) به هند، يك سمينار يك روزه در اين كشور برگزار شد تا مسائل حال و  آينده فناوري رباتيك اين كشور مورد بحث و بررسي قرار گيرد. اين سمينار در دهلي نو برگزار شد.
پروفسور رامو مورفي از دپارتمان علوم و فناوري هند سمينار رباتيك آسيمو را افتتاح نمود. وي در سخنراني افتتاحيه به رشد روز افزون صنعت رباتيك اشاره نمود و خواستار حركت سريعتر كشورش در اين زمينه شد. او گفت بنا به گزارش سازمان ملل اكنون حدود يك ميليون ربات در سراسر دنيا در حال كار مي باشند و اين در حالي است كه هندوستان چندان در اين زمينه پيشرفت نداشته است. پروفسو راماكومار از مؤسسه تحقيقات فضايي هندوستان در بنگلور در اين سمينار اعلام نمود كه تحقيقات و پيشرفت هاي زيادي در زمينه رباتيك هند انجام شده است. صنايع ديگري نيز به اين عرصه وارد شده اند كه با حفظ روند كنوني تا چند سال آينده نه تنها اين كشور در زمينه فناوري رباتيك خودكفا مي شود كه قادر خواهد بود تا اين فناوري را به كشورهاي ديگر نيز عرضه نمايد. در اين سمينار آسيمو ربات ساخت شركت هوندا قابليت هاي خود را به نمايش گذاشت و توانايي خود در ارتباط با انسانها را به رخ كشيد. دانشجويان مؤسسات فناوري هند نيز در اين سمينار حضور داشتند.

گسترش  روزافزون  شبكه  جهاني  اينترنت  در بين  فرانسويان
004415.jpg
استفاده  از شبكه  جهاني  اينترنت  در فرانسه  نيز همچون  ساير كشورهاي  اروپايي  روز به  روز در حال  گسترش  است .
هم  اكنون  فرانسويان  براي  موارد مختلفي  چون  مبادله  نامه  ، مكاتبه هاي اداري  شركتهاي  دولتي  و خصوصي ، سفارش  و خريد كالاهاي  مورد نظر از راه  دور، دسترسي  به  دانشگاهها و مراكز تحقيقاتي ، رسانه ها و كتابخانه ها از اين شبكه  جهاني  استفاده  مي كنند.
انجام  يك  تحقيق  توسط شركت  « ژميني  ارنست  يونگ » در تابستان  جاري ، نشان  مي دهد كه  مردم  فرانسه  تا چه  ميزان  علاقمندند كه  امور اداري  خود و ارتباط با دولت  را از طريق  اين  وسيله  انجام  دهند.
اين  تحقيق  نشان  مي دهد كه  مردم  فرانسه  حتي  بيشتر از مردم  آلمان  و انگليس  كه  به شدت  با اينترنت  آميخته  شده اند، براي  انجام  امور عمومي  خود با اين  وسيله  سر و كار دارند.
بنابر اين  تحقيق ، در يك  سال  اخير ۶۵ درصد مردم  فرانسه  براي  انجام  امور اداري  از اين  وسيله  استفاده  كرده اند، در حالي  كه  اين  رقم  در دو كشور آلمان  و انگليس  به  ترتيب  ۵۴ و ۴۹ درصد بوده  است ، حال  آنكه  سرمايه گذاري  دولتي  و بخش  خصوصي  در بخش  اينترنت  انگلستان  قابل  توجه  است .
تحقيق  شركت  «يونگ » نشان  مي دهد كه  بيشترين  سايتهاي  مورد بازديد، سايتهاي  وزارت  آموزش  و پرورش  و آژانش  ملي  كاريابي  است ، اين  ميزان  مراجعه  به  پايگاهها و حوزه هاي  مورد نياز مردم  به  نظر آگاهان  يك  موفقيت  محسوب  مي شود.
بنابر اين  گزارش ، ۸۰ درصد از بيكاراني  كه  به  اينترنت  دسترسي  دارند براي  كاريابي  به  سايت  پايگاه  ملي  كاريابي  مراجعه  مي كنند.
نزديك  به  سه  سال  است  كه  روند اينترنتي  مراجعات  اداري  در فرانسه  آغاز شده  است  و مي توان  گفت  كه  در اين  مدت  كوتاه ، روند رو به  رشد مراجعه  به  اينترنت  براي  رفع  و رجوع  مشكلات  روزمره  مردم  به  خوبي  جا افتاده  است .
جالب  اينجاست  كه  در اين  رابطه  دو سويه  از وراي  رايانه ها اعتماد ميان  شهروندان  و نظام  اداري  نيز برقرار شده  است  و شهروندان  مي توانند همه  نيازهاي  تعريف  شده  خود را با دولت  تبادل  كنند.

۸۰ ميليون مشترك تلفن همراه در ژاپن
تعداد مشتركان تلفن همراه در ژاپن، به رقم ۷۸ ميليون و ۲۲۲ هزار و ۵۰۰ هزار مشترك رسيد.
انجمن ارتباطات تلفني ژاپن با انتشار گزارشي اعلام كرد: براساس آخرين آمارهاي منتشره در اولين هفته ماه سپتامبر، تعداد مشتركان تلفن همراه در ژاپن نسبت به سال گذشته در همين زمان ۲/۹ درصد رشد داشته است. براساس اين گزارش، شركت NTT DOCOMO، ۴۴ ميليون و ۸۶۲ هزار، شركت KDDI، ۱۵ميليون و شركت Phone -J بيش از ۱۴ ميليون مشترك تلفن همراه در ژاپن داشته اند.

|  آموزش  |   خبر  |   گزارش  |   گوناگون  |   مقاله  |

|   آرشيو انفورماتيك   |   شناسنامه   |   بازگشت   |