سه شنبه ۲۵ شهريور ۱۳۸۲ - سال يازدهم - شماره ۳۱۶۸
Infor.htm
سرويس هاي آمارگيري از سايت ها
004330.jpg

شما چه مدير يك سايت بزرگ باشيد و چه وب لاگ نويس معمولي به هر حال نياز داريد كه از ترافيك سايت و آمار بازديدكنندگان خود اطلاع داشته باشيد. اكثر سايتهاي فارسي براي نمايش تعداد كاربران خود از خدمات سايت netstat استفاده مي كنند. البته اكثر مديران سايتهاي بزرگ ايراني كه روزانه بيشتر از ده هزار بازديدكننده دارند از خدمات اين سايت بيشتر براي نشان دادن تعداد بازديدكنندگان به ديگران و بالا بردن ميزان آگهي استفاده مي كنند.
اما از طرف ديگر سايت هاي كوچك برنامه ريزهاي خود را تنها و تنها براساس آمار دريافتي از اين سايت انجام مي دهند و اين سرويس به هيچ عنوان داراي آمار مناسب براي بررسي رفتار بازديدكنندگان هنگام مراجعه به سايت شما نمي باشد. به همين منظور در مقاله امروز به بررسي و نقد چند سيستم آمارگيري رايگان در اينترنت مي پردازيم.
Sitemeter
www.sitemeter.com
امتياز: ***
روش كار اين سرويس نيز مشابه اكثر سرويس هاي رايگان آمارگيري است. يك ثبت نام نه چندان سريع در نهايت شما را به يك كد Html مي رساند كه بايد آن را سورس سايت خودتان كپي كنيد.
يكي از مزاياي اين سايت براي كاربران تازه كارتر اين است كه مي توانند لوگويي كه قرار است به عنوان لينك سايت Sitemeter در صفحه آنها قرار بگيرد را از ميان تعداد زيادي لوگوهاي گوناگون با رنگ بندي هاي كاملاً متفاوت انتخاب كنند. به اين ترتيب شما مي توانيد لوگويي كه از نظر طرح و رنگ به سايت شما نزديك تر است را انتخاب كنيد و بلايي كه بر سر بعضي سايتها با قرار دادن آن مربع آبي با خط نشان قرمز آمده بر سر سايت شما نمي آيد.
البته كاربران حرفه اي تر به راحتي مي توانند به جاي استفاده از لوگوهاي اجباري اين سايت از عكس و يا يك جمله به عنوان لينك استفاده كنند تا مشكلي از نظر طراحي و گرافيك سايت برايشان ايجاد نشود.
بعد از استفاده از خدمات اين سايت شما به آمار روزانه، هفتگي و ماهانه به راحتي دسترسي داريد. برخلاف netstat اين سايت به صورت تفكيك شده آمار تعداد بازديدكنندگان و تعداد صفحات بازديد شده را در يك نمودار به شما نشان مي دهد.
004335.jpg

اگر ۱۰۰ بازديد  كننده آخر شما از يك آدرس ديگر يا از طريق موتورهاي جستجو به سايت شما آمده باشند، Sitemeter دقيقاً به شما نشان مي دهد آنها از چه سايت و يا از طريق چه مسيري وارد سايت شما شده اند. علاوه بر اين مدت بازديد هر كدام از آنها و صفحاتي كه بازديد كرده اند در اختيار شما است. آمار مربوط به مرورگر بازديد كنندگان هم كه به صورت كاملاً جزئي (حتي شما مي فهميد مرورگر بازديدكننده شما با كدام ورژن از CSS سازگار است) پيش روي مدير سايت است.
يكي ديگر از خدمات اين سايت اين است كه براساس تعداد بازديد هاي اخير شما ميزان احتمالي بازديد كنندگان روزهاي بعد را مي گويد. اگر چه اين پيش بيني خيلي دقيق نيست ولي مطمئن باشيد از سيستم پيش بيني netstad كه انگار يك كودك دبستاني تابع آن را طراحي كرده است بسيار بهتر است.
اما مشكل Sitemeter طراحي نه چندان جالب صفحه آماردهنده است. استفاده از رنگ هاي نه چندان جالب و آرايش صفحه نسبتاً بد نقطه ضعف بزرگ اين سرويس به شمار مي رود كه مدتهاست به مديران آن گوشزد مي شود و البته تاكنون كه توجهي به اين مسئله نشده است.
با استفاده از خدمات اين سايت شما يك گزارش هفتگي توسط پست الكترونيك در آخر هر هفته دريافت خواهيد كرد كه به نظر ما تمام سايت هايي كه اين خدمات را ارائه مي دهند حتماً بايد سرويس ارائه آمار هفتگي و ماهانه توسط پست الكترونيك را فعال كنند. بعضي از مديران سايت ها به دلايلي دوست ندارند بازديدكنندگان از آمار دقيق تعداد بازديدكنندگان و اطلاعات جزئي ديگر در مورد سايت آنها باخبر شوند. براي اين دسته از كاربران امكان خصوصي كردن آمار مانند سرويس هاي Bravenet وجود دارد. با پرداخت ۶۰ پوند در سال مي توانيد به مزاياي ويژه اين سايت نيز دسترسي پيدا كنيد كه البته به نظر ما امكانات فوق العاده اي هم نيستند.
Statcounter
www.statcounter.com
امتياز: *****
انتخاب ويژه مجله اينترنت انگلستان
عادت كرده ايم كه تمام سرويس هاي عالي اينترنتي از آن آمريكايي ها باشد. ولي اين بار اين سرويس كه چند متخصص ايرلندي آن را طراحي كرده اند شايد باعث خجالت بسياري از سرويس هاي غيررايگان آمريكايي شده است.
هرچه قدر ثبت نام در ديگر سايتهاي آمارگيري سايت شما خسته كننده و طولاني است، ثبت نام در اين سايت ساده، سريع و بدون دردسر است. مديران اين سايت به روشني دريافته اند كه دانستن اين كه مدير سايت به چه موضوعاتي در اينترنت علاقه مند است واقعاً به درد آنها نمي خورد. در همان ابتداي كار از شما سؤال مي شود كه مي خواهيد آمار بازديدكنندگان برايتان به صورت هفتگي ارسال شود و يا خير.
براي سايتهايي كه از Frame استفاده مي كنند كد خاص پيش بيني شده است. اما يكي از شاهكارهاي اين سايت است كه خودتان مي توانيد عكس و يا لوگويي طراحي كرده و آن را به سايت بفرستيد و به اين ترتيب كوچك ترين صدمه اي به طراحي سايت شما وارد نمي شود. اگر هم ترجيح مي  دهيد آماردهنده خود را مخفي كنيد به راحتي مي توانيد آن را از چشم بازديدكنندگان پنهان كنيد.
هرچه قدر طراحي سايت Sitemeter ضعيف و گيج كننده بود Statcounter ساده و تميز است. رنگ هاي استفاده شده بسيار مناسب محتواي سايت است. يك شاخص ويژه محبوب ترين صفحات سايت شما را به ترتيب فهرست مي كند. دست اين سايت در تشخيص مليت و انواع اطلاعات شخصي بازديدكنندگان بسيار زياد است. نوع سيستم عامل، دقت نمايش صفحه، نوع مرورگر و اينكه چه مدتي را به طور كلي صرف سايت شما كرده اند جزء اين اطلاعات است.
به احتمال زياد شما مي خواهيد آمار سايت خود را به صورت هفتگي و يا ماهيانه ببيند اما هيچ محدوديتي براي ديدن آمار به صورت دوره اي وجود ندارد. اگر دوست داريد اطلاعات سايت شما هر هشت روز يا سي ودو روز در كنار هم قرار بگيريد مي توانيد آن را به دست آوريد. در عين حال آمار هم براساس عنوان صفحات و هم براساس آدرس صفحات و انتخاب شما است فهرست بندي مي شوند. مجموعه اين ويژگيها از statcounter يك سايت بسيار قدرتمند ساخته است. در واقع ويژگي اين سايت اين است كه مي تواند به آنچه شما مي خواهيد تبديل شود.
سرويس هاي اين سايت كاملاً رايگان است و هيچ گونه سرويس ويژه و غير رايگان ندارد.
تنها مشكل اين سايت ندادن گزارش در مورد ميزان باند مورد استفاده قرار گرفته است كه اميدواريم به زودي اين مشكل نيز حل شود و يك سرويس ايده آل آمارگيري به وجود آيد. گرچه از يك سرويس رايگان نمي توان انتظار ايده آل بودن داشت.
004345.jpg

پشتيبانان شبكه
Stats.net plus.com
خب يك نرم افزار آمارگيري رايگان كه توسط يك شركت ايراني پشتيباني و راه اندازي شده است. گرچه مليت ها هميشه در اينترنت كمرنگ مي شوند ولي استفاده از يك سرويس رايگان ايراني به تمام كاربران و مديران سايتهاي ايراني توصيه مي شود. حداقل انتظار ما اين است كه عليرغم بعضي كمي و كاستيهاي اين سايت براي حمايت از چنين فعاليت هايي از خدمات اين سايت در كنار سرويس هاي ديگر استفاده كنيد. از طرف ديگر اميدواريم مديران اين مجموعه با بررسي سرويس هاي مشابه مانند Sitemeter امكانات آمارگيري سايت خود را افزايش دهند و تعداد مشتركان را از هشت هزار سايت به تعداد قابل قبولي افزايش دهند. به عنوان مثال استفاده از سيستم آماردهي به صورت نمودار و تصحيح سيستم trackback مي تواند به محبوبيت اين سايت كمك شاياني بكند. امكانات اين سايت در حدي نيست كه بتوان آن را وارد رقابت با statcounter وارد كرد و امتيازي به آن داد ولي تلاش بسيار مثبتي براي ارائه يك سرويس كاملاً فارسي براي سايت هاي فارسي به شمار مي رود.اما در نهايت اگر سايت شما روزي به پاي cnet و يا google رسيد مي توانيد از برادر بزرگ تمام نرم افزارهاي آمارگيري به نام WEBTRENDS استفاده كنيد. اما به شرطي كه قدرت پرداخت حق اشتراك نزديك به يك ميليون تومان در سال را داشته باشيد.

پرسش و پاسخ
Abrishamchi@hamshahri.org
004170.jpg

* وقتي در سايت Hotmail  مي خواهيم يك نامه الكترونيك ارسال كنيم هنگام پر كردن فرم هاي مربوطه (to ،cc و...) اطلاعاتي كه قبلاً در اين فيلدها وارد كرده ايم به صورت خودكار نمايش داده مي شوند. براي اين كه چنين حالتي به وجود نيايد چه بايد كرد؟
امير حسين
قبل از جواب دادن به سؤال شما براي چندمين بار تكرار مي كنيم فقط سوالاتي درستون پرسش و پاسخ مطرح مي شود كه جنبه عمومي داشته باشد بنابراين امكان جواب دادن تمام سوالات به هيچ عنوان براي ما وجود ندارد. در مورد سؤال شما اصولاً  تمام اطلاعات فرم هايي كه در صفحات گوناگون اينترنت توسط شما پر مي شود بر روي رايانه براي صرفه جويي هاي آينده در وقت و هزينه ذخيره مي شود. دقت كنيد اين مسأله در اكثر مواقع باعث بالا رفتن سرعت كار با اينترنت مي شود. حال اگر شما از اين موضوع راضي نيستيد توصيه مي كنيم تمام كوكي  ها، History  و فايل هاي Temp را بعد از هر بار اتصال به اينترنت از طريق Internet Option  پاك كنيد. علاوه بر اين نرم افزار Internet washer  كه قبلاً هم معرفي شده بود اين كارها را به صورت خودكار براي شما انجام مي دهد و ردپاي شما را از هم كاملاً از ديد افراد ديگري كه ممكن است با رايانه شما كار كنند مخفي مي كند. اگر اين نرم افزار را در حال حاضر نصب كرده ايد و از آن راضي نيستيد به سراغ Tracks eraser pro برويد. آدرس سايت مربوط به اين برنامه www.Acesoft.net مي باشد.
004340.jpg

* آقاي علي فرهاد كه وب لاگ ايشان به نام آلفا براي كساني كه راهنماي معروف نصب مووبل تايپ به زبان فارسي را براي اولين بار در سايت ايشان به آدرس weblog.wplusplus.com/mt-persian/ ديده اند، بسيار آشناست. آقاي علي فرهاد در مورد سوالي كه در مورد نصب MT بدون استفاده از بانك اطلاعاتي Mysql داشته ايد بايد بگوييم اين كار كاملاً امكان پذير است. در حال حاضر وب لاگ روزنامه همشهري كه البته براي سيستم داخلي روزنامه طراحي شده است و بر روي سرورهاي داخلي ما قرار دارد بدون استفاده از هيچ بانك اطلاعاتي خاصي بر روي سرور ويندوزي به راحتي و با قدرت كار مي كند. علاوه بر اين بر روي سرورهاي يونيكس نيز كه به دلايل مختلف امكان استفاده از MySQL وجود ندارد اين روش را تست كرده ايم و كاملاً جواب گرفته ايم. اميدوارم به زودي امكان نوشتن راهنماي نصب مووبل تايپ به اين شيوه را به صورت كامل در اختيار تمام تمام دوستان قرار دهيم.
* تنظيمات مربوط به پست الكترونيك اينترنت همشهري را براي دوستاني كه هفته گذشته موفق به خواندن مشخصات مربوط نشده بودند دوباره چاپ مي كنيم.
Incoming,outgoing:mail.tehran.hamshahri.net

مقاله
آموزش
خبر
گزارش
گوناگون
|  آموزش  |  خبر  |  گزارش  |  گوناگون  |  مقاله  |
|   آرشيو انفورماتيك   |   شناسنامه   |   چاپ صفحه   |