انار ميوه اي با خواص فراوان
|
|
انار از جمله ميوه هايي است كه خداوند درقرآن از آن به نيكي ياد كرده است. اين ميوه معمولا ً اوايل مهرماه تا اوايل زمستان در بازار قابل خريد است. نوع مرغوب و صادراتي اين ميوه در كاشان و ساوه برداشت مي شود.
قيمت انار باتوجه به نوع مرغوبيت آن از هر كيلو۲۵۰ تا ۶۰۰ تومان قابل خريد است. زادگاه اين ميوه ايران است ولي امروز در بسياري از كشورها كاشته مي شود. طعم انار گاهي ترش، گاهي شيرين و بعضاً ملس است.
نوع شيرين انار براي درمان بيماري سينه و ريه مناسب است. ولي انار ترش سينه را خشك مي كند به همين دليل براي درد سينه خوب نيست. براي كساني كه طبع گرمي دارند، انار ترش مناسب است. اين ميوه سرشار از ويتامين هايE ،C،B، A است. وجود مقادير فراواني از آهن و املا ح ديگر در انار، هضم آن را براي بدن كمي سنگين كرده و نفخ ايجاد مي كند.
نكته مهمي كه بايد در مصرف انار مورد توجه قرار بگيرد سنگين تر بودن آب انار از خوردن دانه هاي آن با هسته است چون مغز هسته دانه هاي انار ملين است و پوست سخت دانه هاي انار روده را جارو مي كند. آب ميوه انار داراي قند تانن و يك ماده مفيد به نام كرمانانتين است كه كبد را پاك و در نتيجه رنگ رخساره را باز مي كند.
انار به علت داشتن انواع ويتامين(B) اعصاب را تقويت مي كند، ضمن اينكه وجود ويتامين (۶ B ) ضد استفراغ بوده و ويار زنان باردار را درمان مي كند. خوردن انار در زمان بارداري موجب رشد كامل طفل مي شود علا وه بر اينكه انار خون ساز بوده و ساختار خون را اصلا ح مي كند.
بهترين موقع براي خوردن انار صبح ناشتا است.
مصرف انار براي معالجه زخم معده و ورم روده عالي است ضمن اينكه اگر رب انار را با عسل مخلوط كنيد براي معالجه زخم بيني و بثورات جلدي مفيد است.
پوست ميوه انار در رنگرزي و چرم سازي قديم به كار مي رفت به طوري كه بهترين قالي هاي ايران را با رنگ آن كار مي كردند.
دكتر غياث الدين جزايري در اولين جلد كتاب زبان خوراكي هاي خود درباره مزيت هاي انار نوشته است نگه داشتن آب ميوه ترش انار در دهان برفك و جوش هاي دهان را پاك كرده و لثه را محكم مي كند همچنين ميوه ترش انار براي مبتلا يان به زخم معده و روده خوب نيست و براي سرد مزاجان زيان بخش است، چرا كه جاذبه كبد را كم مي كند ولي در عوض ميوه شيرين انار صفرا را رفع و معده و كبد را تقويت مي كند و تب هاي صفراوي ، يرقان و امراض جلدي را درمان مي كند.
جوشانده گل انار نيز براي جلوگيري از خونريزي لثه مفيد است.
|