مبلمان هوشمند
پژوهشگران در دانشگاه دوبلين در ايرلند شمالي يك صندلي راحتي ابداع كرده اند كه قادر است فردي را كه روي آن نشسته شناسايي و آهنگها و فيلم دلخواه وي را از دستگاه هاي صوتي و تصويري پخش كند.
به گزارش شبكه تلويزيوني بي بي سي اين صندلي راحتي هوشمند به حس گرهايي مجهز است كه وزن افرادي را كه روي آن نشسته اند اندازه گيري مي كند و با برنامه اي كه از قبل به رايانه متصل به اين صندلي راحتي داده شده است افراد را شناسايي و به آنها خوشامد مي گويد.
هدف پژوهشگران از ساختن اين مبل هوشمند فراهم آوردن آسايش بيشتر به ويژه براي افراد معلول است تا مجبور نباشند براي استفاده از وسايل برقي و دستگاه هاي صوتي، تصويري از جاي خود بلند شوند.
بزرگترين شبكه رايانه اي بين دانشگاهي با كمك اينتل در چين ساخته مي شود
روزنامه چيني مردم در گزارشي نوشت كه اين كشور درصدد ايجاد يك شبكه رايانه اي قوي است تا يكصد دانشگاه چين را تا سال ۲۰۰۵ ميلادي به يكديگر مرتبط كند.
اين روزنامه افزود: اين طرح در راستاي تقويت شبكه تحقيقاتي و آموزشي چين انجام مي شود و بزرگترين شبكه ارتباطي رايانه اي بين دانشگاهي در جهان محسوب مي گردد .
براساس اين طرح ، منابع رايانه اي و اطلاع رساني در قالب يك شبكه گسترده بين دانشگاه هاي اين كشور توزيع مي شود و يكي از پيشرفته ترين طرح هاي فناوري رايانه اي به حساب مي آيد .
ايجاد اين شبكه بزرگ رايانه اي را وزارت آموزش و پرورش و شركت اينتل بطور مشترك بر عهده دارند و قراردادي بين دو طرف به همين منظور در پكن به امضا رسيده است . نشريه يادشده اضافه كرد: سرعت اين شبكه رايانه ۲۰۰ هزار گيگا در هر ثانيه مي باشد و ظرفيت ذخيره اطلاعاتي آن به بالغ بر ۵۰۰ ترابايت مي رسد كه از شبكه رايانه اي موجود آمريكا كه بزرگترين شبكه جهان مي باشد، نيز بزرگتر است .
به گفته مسئولان شركت اينتل چين ، در فاز اول اين طرح ۱۲ دانشگاه مشاركت دارند كه هر كدام از آنها با دو ابررايانه مجهز خواهند گرديد.
جمع آوري نذورات از طريق اينترنت
خوليان بريو اسقف اعظم يكي از مهمترين شهرهاي مذهبي اسپانيا اعلام كرد كه از اين پس آماده جمع آوري نذورات مردم از طريق شبكه اينترنت است.
گزارش خبرگزاري افه اسپانيا، به نقل از اين اسقف كليساي كاتوليك حاكيست كه مسيحيان اين كشور با مراجعه به پايگاه اينترنتي مي توانند نذورات خود را به وي پرداخت كنند.
كمك بيل گيتس براي مبارزه با مالاريا
بيل گيتس ثروتمندترين مرد جهان مبلغ ۱۶۸ ميليون دلار را براي مبارزه با بيماري مالاريا اختصاص داد.
به گزارش خبرگزاري رويتر از مانيكا موزامبيك. گيتس رئيس هيات مديره ابرشركت رايانه اي مايكروسافت كه در موزامبيك به سر مي برد با تشويق جهانيان به مبارزه با بيماري مالاريا كه سالانه بيش از يك ميليون نفر را در جهان بويژه در آفريقا مي كشد گفت زمان آن فرا رسيده است تا با اين بيماري در آفريقا به عنوان يك بحران برخورد شود.
در آفريقا هر روز سه هزار كودك بر اثر ابتلا به بيماري مالاريا جان خود را از دست مي دهند. سالانه نزديك به ۱۲ ميليارد دلار در قاره آفريقا صرف مبارزه و درمان اين بيماري مي شود. بيل گيتس اخيراً اعلام كرده بود مبلغ ۵۱ ميليون دلار براي ساخت دبيرستان در شهر نيويورك اهدا خواهد كرد. با اين مبلغ تعداد ۶۷ مدرسه در شهر ساخته خواهد شد.
شناسايي الكترونيكي دامها
بحرانهاي گوشتي اخير در اروپا به ويژه مسئله جنون گاوي (تب برفكي) آنفلوانزاي مرغي و غيره اتحاديه اروپا را بر آن داشته است تا به طرحي براي شناسايي الكترونيكي دامها بينديشند.
به گزارش شبكه تلويزيوني يورونيوز قرار است اين طرح به زودي به اجرا گذاشته شود. براساس اين طرح كپسولي سراميكي در بدن دام قرار مي گيرد كه تا زمان كشتار دام در بدن آن وجود خواهد داشت. اين كپسول حاوي تراشه اي الكترونيكي است كه در آن اطلاعات مربوط به شناسايي دام و مزرعه هايي كه در آن پرورش يافته ثبت شده است. اين كپسول از طريق دهان در معده دام قرار مي گيرد. سپس فرستنده هاي اين كپسول فعال مي شوند و همه اطلاعات مربوط به جابجايي دام به رايانه اي مركزي منتقل مي شود. اين كپسول هنگام كشتار از معده گوسفند خارج مي شود. اين روش تا سال ۲۰۰۶ به اجرا گذاشته خواهد شد.
پايگاه اطلاع رساني پژوهشكده علوم بهداشتي جهاد دانشگاهي راه اندازي شد
پايگاه اطلاع رساني پژوهشكده علوم بهداشتي جهاد دانشگاهي با آدرس اينترنتي WWW.ihsr.ac.ir جهت اطلاع رساني و برقراري ارتباط با پژوهشگران راه اندازي شد.
به گزارش روابط عمومي جهاد دانشگاهي، دكتر ژيلا صديقي معاون پژوهشي پژوهشكده علوم بهداشتي با تشريح خدمات و اطلاعات موجود در اين سايت گفت: اهداف و ضرورت تشكيل پژوهشكده علوم بهداشتي جهاد دانشگاهي، معرفي گروه هاي پژوهشي و همچنين ضرورت و اهداف آنها، تحقيقات و پروژه هاي انجام شده و يا در دست اجرا، عناوين كارگاه هاي آموزشي، انتشارات پژوهشكده علوم بهداشتي كه شامل ترجمه كتب و مقالات اعضاي هيأت علمي اين پژوهشكده مي باشد ،از مهمترين عناوين اين سايت است كه جهت استفاده علاقه مندان و كارشناسان مباحث بهداشتي و پزشكي در شبكه قرار گرفته است.