حركت علمي كارخانه ها
با تغييرنگرش در مديريت ها و پذيرش نخبگان اقتصادي در كارخانه ها،مي توان واحدهاي كوچك را به بخش هاي صنعتي بزرگ تبديل كرد
|
|
به دنبال اجراي طرح كارورزي فارغ التحصيلان جوان دانشگاهي ، در چهار سال گذشته حدود پنج هزار نفر جذب واحدهاي صنعتي شدند.
سيدمسعود همايونفر رئيس مؤسسه مطالعات بهره وري و منابع انساني سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران در سومين گردهمايي دستاوردها و برنامه هاي طرح كارورزي فارغ التحصيلان جوان دانشگاهي ، افزود: ۴۳ درصد از اين تعداد را زنان و ۵۷ درصد بقيه را مردان تشكيل مي دهد.
وي ، ارتقاي سطح فناوري و تفكر مهندسي ، به روزكردن علوم فني و نظري درواحدهاي صنعتي كوچك و متوسط، ايجاد زمينه اشتغال و توسعه كارآفريني درسطح ملي را از جمله اهداف اين طرح ذكر كرد.
به گزارش ايرنا وي گفت : در قالب اجراي اين طرح سعي شده تا زمينه جذب و ورود فارغ التحصيلان جوان به واحدهاي صنعتي و معدني به خصوص واحدهاي كوچك و متوسط باسطح توان علمي - مهندسي پايين تسهيل شود.
وي نتايج حاصل از اجراي اين طرح را برشمرد و گفت : اجراي اين طرح سبب حركت واحدهاي صنعتي به سوي علمي تر كردن فعاليت هاي علمي و توانمندسازي ازحيث علمي و پي بردن اين واحدها به منافع حضور فارغ التحصيلان جوان دانشگاهي مي شود.
وي تصريح كرد: در اين طرح فارغ التحصيلان جوان اين امكان را پيدا مي كنندكه در اختيار واحدهاي صنعتي و معدني قرار گيرند و تجارب عيني و عملي رادر محيط كار بدست آورند.
به گفته وي ، اين طرح مي تواند به عنوان مكملي بر دوره هاي آموزشي در نظرگرفته شود.
وي گفت : مرحله چهارم طرح كارورزي در ابعاد وسيعي آغاز و موسسه مطالعات و بهره وري نيروي انساني سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران باهمكاري سازمان صنايع و معادن استان ها اجراي اين طرح را برعهده دارند.
همايونفر، در خصوص مشكلات اشتغال فارغ التحصيلان دانشگاهي رشته هاي صنعتي گفت : متاسفانه اكثر آنها به دليل فقدان تجربه كاري قادر به جذب درواحدهاي صنعتي نيستند كه اين امر سبب خروج فارغ التحصيلان جوان از چرخه اشتغال مؤثر و مفيد و رجوع آنها به كارهاي غيرتخصصي يا بازارهاي خارجي شده است .
وي از واحدهاي بزرگ صنعتي خواست تا با جذب اين نيروها فرصت كسب تجربه ومهارت هاي شغلي را براي آنها بدهند.
وي همچنين فعاليت واحدهاي كوچك صنعتي را متناسب با آموخته هاي فارغ -التحصيلان دانست و افزود: با جذب اين افراد در واحدهاي كوچك صنعتي مي توان امور مهندسي و دانشگاهي را در اين واحدها تحكيم بخشيد.
وي ، بر ايجاد زمينه مناسب براي ورود فارغ التحصيلان جوان دانشگاهي به عرصه كار وكمك به اعتلاي فرهنگ بكارگيري آنها تأكيد كرد و افزود: با ايجادبستر مناسب براي تقويت اعتماد به نفس جوانان دانشگاهي و افزايش مهارت هاي لازم در آنها بايد امكان بهره گيري از توانايي هاي قشر تحصيلكرده فراهم شود.
بيشترين موفقيت اين طرح را رشته برق با۲ / ۱۴ درصد به خود اختصاص داده است .
به گفته وي ، در مرحله سوم اين طرح از ۴۷۴ نفر معرفي شده ۱۰۰ درصد آنهاجذب بازار كار شدند.
ساختار ذهني برخي مديران
معاون برنامه ريزي ، توسعه و فناوري وزارت صنايع و معادن نيز در اين گردهمايي گفت : ساختارذهني برخي از مديران كشور مبني بر عدم تزريق فكر تازه و حضور افراد جديددر عرصه مديريت ، سبب مخالفت آنها با تغيير و تحول اساسي در اين بخش شده است .
محمد جعفر اسلامي سطح آموزشي كشور را بسيار ضعيف ارزيابي كرد و افزود: بايد بخش هاي آموزشي را با استفاده از مطالعات عميق و كارشناسي به صورت گسترده شكوفا كرد.
وي با اشاره به اين كه ايران در بخش هاي صنعتي ، عملكردي ضعيف و ناقص دارد، اضافه كرد: با وجود استفاده از شيوه هاي آموزش غربي در شركت ها، متاسفانه زمينه مناسبي براي اجراي اين روش ها در كشور بوجود نيامده است .
وي گفت : فارغ التحصيلان دانشگاه هاي صنعتي كشور فقط به دنبال محيطهاي خدماتي و دولتي هستند در صورتي كه با حضور خود در واحدهاي كوچك صنعتي مي توانند به ارتقاي سطح توليد و اشتغال پايدار كمك كنند.
وي اظهار داشت : براي ايجاد تحول در بخش صنعت بايد باوري مبتني برافزايش كارآيي و بهره وري را در ذهن مديريت بنگاه هاي كوچك ايجاد كرد.
اسلامي تصريح كرد: با حضور افراد جديد به واحدهاي كوچك صنعتي ، نشاط تازه اي در آنها ايجاد مي شود و كارآيي افزايش مي يابد.
وي گفت : با تغييرنگرش در مديريت ها و پذيرش نخبگان اقتصادي مي توان واحدهاي كوچك را به بخش هاي صنعتي بزرگي تبديل كرد.
وي افزود: با حضور اين افراد، شاهد كاهش ضايعات ، ارايه تحقيقات ، انتقال و معرفي استعدادها به جهانيان خواهيم بود.
اسلامي ، بر تقويت واحدهاي خدمات فني و مهندسي در كشور تأكيد كرد و گفت :موضوع حمايت از اين واحدها را بايد به عنوان يك ارزش دنبال كرد.
وي به اجراي طرح سپاه صنعت اشاره كرد و افزود: سعي بر اين است تا مشكل ساختار نيروي انساني موجود در بخش صنعت در طرح سپاه صنعت كاهش يابد تا ازاين طريق فارغ التحصيلان رشته هاي صنعتي بتوانند در واحدهاي مربوطه فعاليت كنند.
وي گفت : با اجراي اين طرح سياست هايي نظير رقابت پذيري ، رشد بهره وري و تحول در محل كار تحقق خواهد يافت .
|