كشاورزي و سلامتي در جامعه
|
|
در ايران استفاده از كودهاي ريزمغزي در توليد محصولات كشاورزي در كشور ناچيز است .
محمدجعفر ملكوتي رئيس موسسه تحقيقات آب و خاك كشور در همايش« گندم ، اصول به زراعي گندم و نقش ريزمغزيها در زراعت گندم »در فرهنگسراي امام علي (ع ) هشتگرد افزود: افزايش در توليدات ، نه تنها ازنظر كمي و كيفي نقش بسزايي دارد، بلكه ، مي توانداز بروز بيماريهاي ناشي از كمبود آهن و روي در انسان نيز جلوگيري كند.
به گزارش ايرنا وي گفت : كشورهاي مترقي جهان سيستم زراعي خود را بگونه اي توسعه داده اندكه استفاده از كودهاي ريزمغزي و گوگردي در اولويت قرار دارد و اين درحالي است كه در كشور ما نه تنها توجه خاصي دراين زمينه صورت نمي گيرد، بلكه ، استفاده از اين كودها از سال ۷۷ به بعد رواج يافته است .
اين مسئول تصريح كرد: تا پايان برنامه چهارم توسعه بايستي سطح مصرف ريزمغزي ها به دليل نقش مفيد و مؤثري كه از نظر كمي و كيفي در توليدمحصولات كشاورزي بخصوص گندم و غلات دارند، موجب افزايش درصد ايمني افرادجامعه در مقابل بيماريهاي مختلف و مقاومت بدن را به ميزان چهار درصد بالامي برد.
وي تأكيد كرد: هم اكنون در ساختار توليد محصولات كشاورزي يكصد كيلوگرم ازت ، ۵۰ كيلوگرم فسفات ، ۲۰ كيلوگرم پتاسيم و ۱۰ كيلوگرم گوگرد و يك درصدريزمغزيها درهكتار استفاده مي شود كه بايستي اين ميزان علاوه بر موارد يادشده تا سقف ۴۰ كيلوگرم پتاسيم و ۵۰ كيلوگرم گوگرد و چهاردرصد ريزمغزيهاافزايش يابند.
رئيس موسسه تحقيقات آب و خاك كشور گفت : بااستفاده از كودهاي ريزمغزي وجايگزين آن بجاي كودهاي شيميايي ، مي توان بستر مناسبي براي توليد محصولات غذايي كشاورزي كه داراي ويتامين هاي لازم براي بدن انسان هستند، فراهم ساخت . به گفته وي ، گسترش و توسعه فرهنگ استفاده از كودهاي ريزمغزي نياز به همكاري شركتهاي تهيه كودهاي مورد نياز كشاورزان ، ارائه كودها در زمان مورد نياز به تلاشگران چرخه توليد، آموزش و ترويج اين شيوه به صورت علمي در بين كشاورزان صنعتي و سنتي ، فراهم آوردن امكانات و تجهيزات آموزشي ونيز تامين اعتبارات لازم دراين خصوص است .
|