سياست هاي نادرست و افزايش قيمت مسكن
يك كارشناس امورساختماني و مسكن ، برنامه ها و سياست هاي نادرست را عامل اصلي افزايش قيمت مسكن در كلان شهرهاي كشور دانست .
محمدرضا سرحدي زاده در گفت وگو با خبرنگار ايرنا مركزاستان تهران ، افزود: سياست هاي اعمالي دولت نه تنها در كاهش قيمت مسكن مؤثرواقع نشده ، بلكه باايجاد هيجان بيشتر، به افزايش كاذب قيمت مسكن منجر شده است .
وي سياست هاي اعمال شده را در دو بخش كلان و خرد ذكر كرد وافزود: سياست گذاري كلان بر تجارت ، دلالي و واسطه گري بناشده و به توسعه پايدار كه همان توليد است كمتر توجه شده است .
به گفته وي ، اغلب سرمايه هايي كه از خارج وارد كشور مي شود دربخش سودآوري موقت كاناليزه مي شود.
سرحدي زاده ، افزايش قيمت را دست به دست شدن كالا بدون اين كه مصرف كننده هدف آنها باشد، دانست .
به گفته اين كارشناس ، به دليل سياست ها و شرايط اقتصادي كشور، بخش هاي توليدي زيادي تعطيل شده و اين سرمايه ها در كارهاي دلالي و واسطه گري زمين صرف شده است .
وي گفت : در زمان جنگ كمبود ارزاق عمومي و بعد از آن نوسان قيمت اتومبيل و موبايل اين امر را در كشور اشباع كرده و در حال حاضر بخش مسكن ، بسياري از سرمايه هاي كشور را در خود جذب كرده است .
اين كارشناس در امور مسكن افزود: بايد ساختمان هاي خالي در پايتخت را كه شايد تعداد آنها به ۱۰۰ هزار واحد برسد به افراد نيازمند فروخت و سرمايه آن را به طرف اقتصاد پايدار هدايت كرد.
وي با اشاره به زمين هاي هشتگرد، پرند، كرج و اطراف تهران ، گفت : براي ساخت در اين زمين ها تاكنون هيچ اقدامي نشده و اين سرمايه هاي ملي توسط افراد مانند كالايي خريد وفروش شده و هيچ سازماني نيز متولي اين كار نيست .
وي ادامه داد: اين كار توسط كساني انجام مي شود كه در ايران نيستند واگر هم پولي وارد كشور مي كنند، آنرا تبديل به ساختمان كرده و حتي حاضربه اجاره آن نيستند.
سرحدي زاده ، عامل اصلي در ايجاد نابساماني در بخش مسكن را وزارت مسكن و شهرسازي دانست وگفت : سياست گذاري در بخش مسكن و قيمت گذاري در اين بخش بر عهده اين وزارتخانه است و بايد آن را بررسي كند.
وي گفت : وزارت مسكن وشهرسازي زمين هايي كه در اختيار دارد با قيمتي كه در بازار و با تلاش واسطه ها ايجاد شده به تعاوني ها، مراكزدولتي و بخش خصوصي به فروش مي رساند.
سرحدي زاده اين امر را عامل مهمي در ساخت مسكن با قيمت بالا دانست و گفت :با اين كار دولت به عنوان يك كاسب و كسي كه معامله مي كند وارد بازار شده و با بخش خصوصي رقابت مي كند.
وي ، در خصوص كاهش قيمت مسكن گفت : زمين بايد به قيمت پايين به واسطه ها ويا بخش خصوصي فروخته شود كه اين امر امكان پذير نيست ، چون واسطه ها و دلال هامجددا با قيمت بالا آن را به مصرف كننده مي فروشند.
اين كارشناس اضافه كرد: راه حل دوم و اساسي اين است كه زمين ها را بايدتحت هر شرايطي به تعاوني هايي كه سودآوري نداشته ، فروخت تا آنها با ساخت مسكني كه با نظارت دولت انجام مي شود، آن را با قيمت تمام شده به مردم بفروشند.
وي تأكيد كرد: اين تعاوني ها را مي توان در تمام بخش هاي اجتماعي ، كارگري وكارمندي تشكيل داد همانطور كه اين روش در تمام كشورهاي پيشرفته و با سيستم هاي اقتصادي باز و بسته كاربرد داشته است . وي تصريح كرد: براي مثال در كشور فرانسه زمين به صورت رايگان به شركت هاو تعاوني هاي طرف قراردادبا دولت واگذار مي شودو شركت مورد نظر نيز ساختمان هارا مي سازد و با قيمت تمام شده به مردم واگذار مي كند.
بر همين اساس مسكن بايد از حالت كالايي خارج و به عنوان طرح هاي ملي مد نظر مسئولان قرار گيرد.
سرحدي زاده تصريح كرد:براساس قانون اساسي امكانات لازم جهت آموزش ، بهداشت و مسكن مردم بايد مهيا شود كه اگر مسئولان بااين ديد پيش روند و ساخت وسازهابراساس تقاضاي مصرف كننده انجام شود مي توان اميد داشت كه سرمايه هارا به سمت توليد كه همان اشتغال پايدار است ، هدايت كرد.
وي تأكيد كرد: هدايت سرمايه ها به سمت صنعتي كردن اقتصاد كشور و ساخت مسكن براي كارگران و كارمندان بايد در اولويت برنامه هاي دولت قرار گيرد.
|