وزير امور خزانه داري تركيه :
دمكراسي شرط اصلي براي جذب سرمايه خارجي است
شرط اصلي جذب پايدار سرمايه خارجي به تركيه جاي گرفتن فرهنگ دمكراسي و تداوم روند اصلاحات است .
به گزارش خبرنگار ايرنا، علي باباجان وزير مشاور در امور خزانه داري تركيه ، اين مطلب را در آيين گشايش اجلاس شوراي هماهنگي براي بهبود زمينه سرمايه گذاري در تركيه عنوان كرد.
وي با اشاره تلويحي به تحولات سياسي ناشي ازتاييد حكم دادگاهي در تاييدمجازات زندان چهار تن از رهبران حزب دمكراتيك خلق تركيه (دهاپ ) به اتهام جعل اسناد و مشاركت غيرقانوني در انتخابات عمومي ، گفت : محافلي درتركيه بقاي خود را در تداوم مشكلات مزمن سياسي و اقتصادي دانسته و همواره براي آشفته سازي فضاي سياسي تلاش مي كنند.
با تاييد اين حكم سرنوشت انتخابات عمومي اكتبرسال گذشته تركيه زيرسئوال رفته است .
باباجان ، گفت : دولت آنكارا با عزم راسخ به روند اصلاحات و دگرگوني درساختار اقتصادي ادامه خواهد داد ومقاومت جناحهاي مخالف اين روند را خواهدشكست . وي بدون تلفظ نام گروه و يا جناحي گفت : در تركيه قشرهايي وجود دارندكه سالهاست در مقابل دگرگونيها و اصلاحات ايستاده اند و مانع از رشد كشورشده اند.
باباجان ، افزود: دولت فعلي براي اجراي كامل دمكراسي ، توسعه و تحكيم آزاديهاي فردي و اجتماعي و مبارزه با كج رويهاي اقتصادي و مالي آستين ها را بالا زده و در مدت كمي كه از حكومت آن مي گذرد، موفقيتهاي بزرگي در اين زمينه بدست آورده است . وزيرمشاور در خزانه داري تركيه افزود: تركيه براي رشد سريع و دسترسي به فناوري و منابع مالي لازم به جذب سرمايه خارجي نياز دارد و شرط اول جذب اين سرمايه جاي گرفتن فرهنگ دمكراسي در كشور است . او گفت : دولت آنكارا بستر حقوقي لازم را براي جذب سرمايه ،خارجي به كشورفراهم كرده و اصلاحات انجام شده درساختار حقوقي و اقتصادي كشور در سالجاري و نيز رشد و ثبات اقتصادي ، جو بسيار مناسبي را براي سرمايه خارجي در كشورايجاد كرده است .
باباجان افزود: بايد بخوبي تحليل كرد كه علي رغم موقعيت بسيار مناسب تركيه براي جذب سرمايه خارجي در منطقه اوراسيا، خاورميانه و درياي مديترانه ، چرا تاكنون سرمايه خارجي توجه خوبي به اين كشور نكرده است .
او گفت : يكي از دلايل اين امر، بي ثباتي سياسي در تركيه است و اين ناشي از ترديدي است كه تاكنون در مقابل دگرگوني در كشور نشان داده شده است .
وزير مشاور در خزانه داري تركيه افزود: دولت آنكارا ناهماهنگي بين نهادهاي دولتي را براي بسترسازي مناسب جهت جذب سرمايه خارجي به اين كشور، بزودي از ميان خواهد برد و كاستي هاي حقوقي را نيز با بازگشايي مجلس درهفته جاري از ميان خواهد برداشت .
از ديد كارشناسان ، باباجان در اظهارات خود به محافلي اشاره دارد كه سعي مي كنند با مطرح كردن برخي مسائل حقوقي ، مشروعيت انتخابات عمومي سال گذشته را زير سئوال ببرند.
بيم آن مي رود كه باافزايش تنش و چالشهاي سياسي در تركيه ، دستاوردهايي كه دريك سال اخير با انجام اصلاحات سياسي و اقتصادي در مجلس اين كشور حاصل شده است ، از بين برود.
اقدام اخير ديوان عالي قضائي تركيه ، واكنش هايي را درمحافل داخلي و خارجي در پي داشت .
گونتر ورهوگن مسئول توسعه در كميسيون اروپا اين اقدام را گامي درراه خدشه دار كردن دمكراسي در تركيه و سنگ اندازي در راه اصلاحات در تركيه ارزيابي كرد. انجمن صاحبان صنايع و تجار بزرگ تركيه (توسيعاد) نيز با صدور اطلاعيه اي اعلام كرد ابطال انتخابات و يا زير سئوال بردن مشروعيت آن تركيه را بسوي نامعلومي و اغتشاش پيش برده و زيانهاي جبران ناپذيري به اين كشور خواهدزد.
دولت آنكارا در مدت كمتر از يك سال اصلاحات زيادي را به ويژه در راه آسان سازي سرمايه گذاري خارجي در تركيه انجام داده است ، بطوريكه اكنون امور بوروكراسي در اين زمينه به حداقل رسانده شده و يك شركت با سرمايه خارجي را حداكثر ظرف يك روز مي توان دراين كشور تاسيس كرد.
حجم سرمايه گذاري خارجي در تركيه در حدود ۱۶ ميليارد دلار است و انتظارمي رود در صورت اطمينان يافتن خارجيان از ثبات سياسي در اين كشور سرمايه خارجي به سوي اين كشور روان شود.
|