با اجراي طرح توسعه در ميدان هاي نفتي سروش و نوروز كه ۹۰ درصد پيشرفت دارند،ميزان توليد نفت در دو مقطع از روزانه ۶۰ هزار بشكه به ۱۹۰ هزار بشكه خواهد رسيد
سكوهاي توليد ميدان نفتي سروش كه بتازگي با ظرفيت ۱۰۰ هزار بشكه در روز در قشم ساخته شده ، آماده نصب شد.
آيين به آب اندازي اين سكوها دوشنبه اين هفته با حضور مديرعامل شركت ملي نفت ايران برگزار شد.
با نصب اين سكوها، توليد نفت سروش در سه ماه آينده از ۷۰ هزار بشكه به ۱۰۰ هزار بشكه در روز افزايش خواهد يافت .
از سوي ديگر عمليات ساخت سكوي نوروز نيز مراحل پاياني خود را مي گذراند و تا سه ماه آينده آماده بهره برداري خواهد شد.
با بهره برداري از طرح نوروز، ميزان توليد نفت از پنج هزار بشكه به ۹۰هزار بشكه در روز افزايش خواهد يافت . با اجراي طرح توسعه در ميدان هاي نفتي سروش و نوروز كه ۹۰ درصد پيشرفت دارند، ميزان توليد نفت در دو مقطع از ۶۰ هزار بشكه به ۱۹۰ هزار بشكه در روز خواهد رسيد. براي ساخت سكوهاي توليد، بهره برداري مسكوني و سرچاهي ،جاكت هاي سكو و پل ها در مجموع ۳۷۵ ميليون دلار سرمايه گذاري شده است .
مديرعامل شركت ملي نفت ايران در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت : ۵۰درصد طرح سكوها از نظر ارزش و ۷۰ درصد از لحاظ وزن در داخل انجام شده و۲۵ درصد ساخت و خريد تجهيزات از خارج بوده است .
سيدمهدي ميرمعزي حجم سرمايه گذاري مستقيم اين طرح اعم از ساخت و حفرچاه ، لوله گذاري و ديگ تجهيزات از طرف شركت نفتي شل را ۸۰۰ ميليون دلار اعلام كرد و گفت : اين ميزان با بيمه ، ماليات و بهره بانكي در مجموع به يك ميليارد و ۲۰۰ ميليون دلار افزايش خواهد يافت .
وي افزود: در يك برنامه درازمدت هفت ساله ، پيمانكار حق الزحمه و سود را از محل فروش نفت خام توليدي از اين ميدان دريافت مي كند.
كوروش مجزي مدير پروژه سيري نيز گفت : شركت سازه قشم ، پيش ساخت ، نصب و بهره برداري ۶ سكوي نفتي را به عهده دارد.
وي افزود: سكوها شامل دو سكوي نفت ، دو سكوي مسكوني و دو سكوي سرچاهي است كه در مجموع طرح در مدت سه ماه آينده آماده مي شود.
به گفته اين مقام ، هزينه توليد هر بشكه نفت در دريا چهار دلار و در خشكي دو دلار است . وي تأكيد كرد، تمام عمليات جداسازي گاز، آب و نمك زدايي در مجتمع سروش و نوروز انجام و سپس نفت صادر مي شود.
مجزي گفت : يك نفتكش (بارج ) براي ذخيره نفت به ظرفيت ۲/۲ ميليون تن خريداري شده تا نفت پس از بارگيري صادر شود.
مديرعامل شركت ملي نفت ايران همچنين گفت : اجراي اين طرح ها به بهبود فناوري در ايران ، كاهش هزينه ها و تشويق سازندگان كمك مي كند.
ميرمعزي ابراز اطمينان كرد، با اجراي طرح هاي ديگر در ايران به غير از حفاري ، كشور ما مي تواند ۵۰ درصد كار ساخت سكوها را در داخل انجام دهد.
وي با اشاره به اين كه ايران در حال حاضر تجهيزاتي در دريا جهت بارگيري و ذخيره ندارد، گفت : اين واحد قادر است بزرگترين عمليات فرآورش ، ذخيره و بارگيري را از دريا انجام دهد. وي در مورد كشف ميادين جديد نفت گفت : اولويت اكتشاف به واحدهاي بزرگ است و هر شركتي كه ميدان نفت را كشف كند، مجوز استخراج به همان شركت داده خواهد شد.
مديرعامل شركت ملي نفت ايران در مورد طرح جمع آوري گاز گفت : بزرگترين طرح جمع آوري گاز تهيه شده كه براساس آن روزانه ۵/۷ ميليون مترمكعب گاز جمع آوري مي شود.
به گفته وي ، در خارك و سيري نيز روزانه ۵/۱۷ ميليون مترمكعب گاز جمع آوري مي شود كه برنده آن نيز تعيين شده است .
وي در مورد درآمدهاي نفتي ايران گفت : درآمد نفتي ايران در ۶ ماه گذشته از طريق صادرات ۵۰ درصد بيش از رقم پيش بيني شده بود كه اين روند احتمالا در نيمه دوم سال جاري نيز ادامه خواهد يافت .
ميرمعزي در خصوص مناقصه محدود توسعه ميدان نفتي آزادگان ، اظهار داشت :ما از كشورهاي فرانسه ، هلند، چين و هند دعوت كرده ايم تا در اين زمينه مذاكره كنند. وي ابراز اميدواري كرد، در سال آينده نتيجه مذاكرات مشخص شود.توسعه ميادين نفتي نظير آزادگان احتياج به مطالعه مخزن ، تخصص و توانايي مالي دارد كه شركت هاي ايراني از جمله ايدرو كه سازنده تجهيزات هستند، تجربه فعاليت در ميادين نفتي را ندارند.
ميرمعزي گفت : مناقصه توسعه لايه نفتي پارس جنوبي در مراحل نهايي است اما پيشنهاد شركت هايي كه به مرحله نهايي راه يافته اند ، اختلاف زيادي با يكديگر دارد .شركت ملي نفت ايران مصمم است چنانچه در سه ماه آينده برنده مناقصه مشخص نشود، خود به توسعه لايه نفتي پارس جنوبي اقدام كند.