چهار شنبه ۲۳ مهر ۱۳۸۲
سال يازدهم - شماره ۳۱۹۵
بازارچه آرايش ، بهداشت و شست و شو
Front Page

هزينه سنگين استفاده از داروي مسكن  در ميان شهروندان اروپايي
از هر پنج  اروپايي  يكي  دچار درد مزمن  است  و بايد از داروهاي  مسكن  گران قيمت  استفاده  كند.
به  گزارش  واحد مركزي خبر شمار اين  اشخاص  در مجموع  به  ۷۵ ميليون تن  مي رسد كه  سالانه  مبلغي  معادل  ۳۴ ميليارد يورو را صرف  خريد داروهاي  مسكن  براي  كاهش  درد خود مي كنند.
دردي  كه  اين  اشخاص  در خود حس  مي  كنند باعث  مي  شود كه  در طول  سال ۰۰ ۵ميليون  روز كاري  نيز بر اثر غيبت  آنان  از دست  برود كه  رقم  قابل  ملاحظه اي  است .
اين  ارقام  در گزارش  تحقيقي  جديد كه  كشورهاي  اروپايي  درباره  آثار سوء درد مزمن  و كهنه  بر زندگي  روز مره  شهروندان  اروپايي  تهيه  كرده اند ذكرشده  است .
متخصصان  امور پزشكي  اتحاديه  اروپا به  پزشكان  توصيه  كرده اند تا در فكرمعالجه  منبع  درد در افرادي  باشند كه  دچار درد مزمن  هستند و تنها بادادن  داروهاي  مسكن  در پي  كاستن  از درد اين  عده  نباشند.
به  گزارش  تلويزيون  بي بي سي  مشكل  دولت هاي  نروژ، لهستان  و ايتاليا در پرداختن  به  افراد دچار دردهاي  مزمن  و كهنه  از ديگر كشورهاي  اروپايي حادتر توصيف  شده  است  در اين  سه  كشور از هر چهار فرد بالغ  يكي  دچار درد مزمن  است .

هر چهارده ثانيه يك نفر بر اثر ايدز مي ميرد
از همين امروز با آن بجنگيد
002014.jpg
بيماري ايدز را مهلك ترين عارضه چند دهه اخير برمي شمارند. افرادي كه در دام اين بيماري گرفتار ميآيند،  ديگر راه گريزي در پيش روي خود نخواهند داشت و سرانجام جان خود را از كف خواهند داد.
آنچه ويروسHIV را هولناك تر مي نمايد، شيوع گسترده آن در ميان جوانان است. در حالي كه با آموزشهايي ساده مي توان آمار ابتلا  به ايدز را در جامعه كاهش داد. اهمال در اين كار سبب شده تا ابتلا ي افراد به اين بيماري روند فزاينده اي به خود بگيرد و البته در نهايت دولت ناچار به تقبل هزينه هاي هنگفت براي شناسايي و نگهداري از اين دست افراد مي شود. در اين ميان مسووليت خانواده در پيشگيري از همه گير شدن ايدز، پررنگ تر مي نمايد. به كار بستن تدابير هوشمندانه مي تواند روزانه جان جوانان بسياري را از دام مرگ وارهاند.
طبق گزارش هاي سازمان ملل، هر چهارده ثانيه يك نفر به بيماري ايدز مبتلا  مي شود. نتايج تكان دهنده اين پژوهشها نشان مي دهد روزانه - تنها در طول يك روز - شش هزار نفر كه بين پانزده تا بيست و چهار سال سن دارند، دچار ايدز مي شوند.
هشدار بزرگ به كشورهاي در حال توسعه 
هم اكنون نيمي از افراد ناقل ويروسHIV كمتر از بيست و پنج سال سن دارند و بيش تر آنان زنان جواني هستند كه در كشورهاي در حال توسعه زندگي مي كنند و اين خود نشان  دهنده خطر بزرگي است كه جوانان تمامي اين سرزمينها را تهديد مي كند. پنهانكاري مسوولا ن برخي كشورها كه قصد دارند جامعه خود را مبرا از هر نوع گزندي نشان دهند و وجود زنان خياباني و بد كاره اي كه بدون هيچگونه ساماندهي بهداشتي مي توانند هزاران نفر را قرباني ايدز سازند نيز بر اين «فاجعه جهاني» دامن مي زنند. براساس گزارشات منتشر شده، هم اكنون نزديك به نيمي از جمعيت شش ميليارد و سيصد ميليوني جهان كمتر از ۲۵ سال سن دارند كه ۸۷ درصد آنان در كشورهاي در حال توسعه زندگي مي كنند. يك چهارم اين افراد (حدود دويست و سي و هشت ميليون نفر) در فقر كامل با درآمد روزانه كمتر از يك دلا ر روزگار مي گذرانند. همچنين ۵۷ ميليون مرد و ۹۶ ميليون زن پانزده تا بيست و چهار ساله حتي قادر به خواندن يا نوشتن نيستند و بيش از سيزده ميليون كودك كمتر از پانزده سال، پدر و مادرشان را بر اثر ابتلا  به ايدز از دست داده اند. فقر، بيسوادي و شرايط و آموزشهاي بهداشتي نامناسب در چنين جوامعي است كه آنان را به سوي قهقرا پيش مي برد.
در آمار سازمان ملل آمده است كه ۶۷ درصد مبتلا يان جوان در آفريقا و ۶۲ درصد در آسيا را زناني تشكيل مي دهند كه در بسياري از موارد، حتي به چگونگي ابتلا  به ايدز نيز آگاه نيستند. براي نمونه در سومالي ۷۴ درصد زنان حتي نام ايدز را نشنيده اند و تنها يك درصدشان با راهكارهاي پيشگيري از آن آشنا هستند. خانم تورايا عبيد، مدير گروه تحقيقاتي درباره انتشار اين يافته ها گفت: «اين نتايج زنگ خطري براي همه بود. براي اينكه به جوانان و نيازهايشان گوش فرا داده شود، براي اينكه اطلا عات و خدمات بهداشتي بيشتري در اختيار آنها قرار دهيم و براي اينكه از آنان حمايت كنيم تا زندگي سالم و پرباري داشته باشند. اين بيماري تنها به يك جامعه بازنمي گردد بلكه فاجعه اي جهاني در شرف وقوع است كه نيازمند توجهي همه جانبه براي پيشگيري از آن است.» 
پيشگيري از طريق دارو
پژوهشگران انگليسي دريافته اند استفاده از داروهاي ايدز بلا فاصله پس از تولد مانع از انتقال ويروسHIV از مادر به نوزاد مي شود. دانشمندان دانشگاه «جان هاپكينز» مريلند پس از آزمايشات فراوان متوجه شدند به كار بردن داروهاي مخصوص براي كودكاني كه مادرانشان ناقل ويروسHIV هستند، احتمال ابتلا ي نوباوگان را تا ۳۶ درصد كاهش مي دهد. اين محققان استفاده مستمر از دارو را براي مادران در دوران بارداري و پس از آن كودكان تجويز كردند و به نتايج موفقيت آميزي نيز دست يافتند كه مي تواند جان انسانهاي بسياري در سراسر جهان - و بيش از همه كودكان بيگناهي كه در آفريقا زاده مي شوند - را نجات دهد. داروهايي كه اين دانشمندان به طور همزمان از تأثيرات آنها سود برده اند،Nevirapine وAZT نام دارند اما به كار بردن مو‡ثر نتايج اين تحقيقات، نيازمند يافتن بيماران است.
به هر روي پيش از به كار بستن هر فرآيندي براي درمان، بهترين و كاراترين حربه، پيشگيري از ابتلا ي روزافزون به بيماري ايدز است و اين تنها در سايه شناخت نيازهاي جوانان، سعي در برآوردن آنها، دادن اطلا عات لا زم به افراد جامعه و فرهنگ سازي صحيح و در نهايت به وجود آوردن امكانات بهداشتي مناسب، امكان پذير مي نمايد.

اگر مسواك نمي زنيد
بررسي نشان مي دهد هر چه زمان مسواك زدن بيشتر باشد نابودي ميكروب ها و پلا ك ميكروبي سريع تر انجام مي پذيرد .پلا ك ميكروبي عامل ا صلي بيماري پوسيدگي دندان است.لذا كنترل پلا ك اثري مهم در پيشگيري ازاين بيماري و ساير بيماري هاي دهان ولثه دارد. در حال حاضر يكي از مو‡ثرترين روش هاي كنترل پلا ك ميكروبي همان روش مكانيكي مسواك زدن مي باشد كه اگر مدت آن از ۳دقيقه به۵ دقيقه برسد مي تواند در نابودي پلا ك ميكروبي مو‡ثرتر واقع شود.

|  بازارچه خوراك  |   بازارچه مسكن  |   بازارچه آرايش ، بهداشت و شست و شو  |   بازارچه لوازم صوتي - تصويري  |   بازارچه ارتباطات  |    گوناگون  |

|   صفحه اول   |   آرشيو   |   بازگشت   |