چهار شنبه ۲۳ مهر ۱۳۸۲ - سال يازدهم - شماره ۳۱۹۵
ضرورت مقاوم سازي ساختمان ها در برابر زلزله
002010.jpg
يك كارشناس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: ۸۰ درصد ساختمان ها در استان تهران به علت عدم رعايت نكات ايمني در برابر زلزله مقاوم نيستند.
خاطر فيض بخش در دومين روز از كنگره آلودگي هوا افزود: امروزه با توجه به رشد شهرنشيني و جمعيت، بلا يا و بحران هاي شهري، افراد بيشتري در معرض خطر قرار دارند.
وي اظهار داشت: بيش از ۴۰ مجموعه بلا ياي طبيعي در سطح جهاني وجود دارد كه حدود ۳۰ نوع ازاين بلا ياي طبيعي، سرزمين ايران را به دليل شرايط آب و هوايي و جغرافيايي تهديد مي كند.
فيض بخش افزود: در حال حاضر ۳۲ ايستگاه آتش نشاني در تهران وجود دارد كه فقط پنج ايستگاه در برابر زلزله ايمن هستند.
اين كارشناس، عواملي مانند مقاوم كردن شريان هاي حياتي، استفاده از مصالح استاندارد در ساخت و ساز و تشكيل سازمان  ايمني كشور را از مهم ترين اقدامات در زمينه كاهش بلا ياي طبيعي دانست.
وي درباره خطراتي كه از بابت امكانات شهري، جان افراد را به هنگام زلزله تهديد مي كند، گفت: با توجه به وجود شبكه گازرساني شهري، وقوع زلزله سبب ترخيص ناگهاني حجم زياد گاز طبيعي از شبكه هاي توزيع در شهرهاي بزرگ مي شود كه تلفات انساني زيادي را به بار ميآورد.
فيض بخش افزود: همچنان كه گاز طبيعي مهم ترين منبع انرژي و خطوط لوله گاز سرمايه ملي به شمار مي رود، اين منابع كانون خطر نيز محسوب مي شوند كه پرداختن به اصول ايمني و آموزش به مردم و كاركنان سازمان ها مي تواند در پيشگيري از حوادث مو‡ثر باشد.
همچنين يك عضو انجمن بتن ايران گفت: ايمني اكثر ساختمان هاي بتني كشور در برابر زلزله شديد، به علت عدم درك جزئيات ريز اجرايي به كلي به زير سو‡ال است.
مهندس علي اصغر طاهري بهبهاني افزود: درك جزئيات ريزاجرايي هزينه مالي اضافي ندارد و مي توان با كمترين هزينه، ايمني ساختمان بتني را در برابر زلزله بالا  برد.
وي همچنين گفت: نظارت دقيق مهندس ناظر در مراحل ساختمان سازي و آموزش كارگران ساختماني از نكات قابل توجه در ايمني ساختمان ها در برابر زلزله است كه در امر ساختمان سازي در كشور، كمتر به آن توجه مي شود. وي گفت: اهميت آرماتور يا ميلگرد نه تنها از بتن كمتر نيست، بلكه در اكثر موارد بسيار بالا تر از بتن است.
وي ضمن تأكيد بر اهميت حياتي ميلگردهاي عرضي (تنك ها) در ساختمان گفت: سازه هاي بتني بدون ميلگردهاي عرضي مناسب سازه، حتي با وجود ميلگردهاي طولي زياد در سازه و بهترين نوع بتن، در برابر زلزله مقاوم نيست.
وي گفت: در صورتي كه ميلگردهاي عرضي در منطقه دو انتهاي تيرها و دو انتهاي ستون ها متمركز شده و همچنين در محل اتصال تير به ستون نيز استفاده شود، سازه ايمني كافي در برابر زلزله را دارد، ولي متأسفانه اين اصول در ايران بسيار كم رعايت مي شود.
اين عضو انجمن بتن ايران اظهار داشت: علا وه بر اين، ميلگردهاي عرضي يا تنك ها حتما بايد به قلا ب هاي ۱۳۵ درجه ختم شود نه به قلا ب هاي ۹۰ درجه كه در ۹۰ درصد موارد در اجراي ساختمان هاي بتني در سطح ملي اين مسأله نيز رعايت نمي شود.
مهندس طاهري بهبهاني گفت: در حال حاضر در كشور سيستم آرماتوربندي و بتن ريزي، سنتي است و اين امر مانع از اجراي جزئيات آرماتوربندي مناسب است.

بازارچه مسكن
002028.jpg
توضيحات:
قيمت هاي فروش هر متر مربع به «هزار تومان» و قيمت هاي اجاره هر مترمربع به «ريال» درج شده است.
براي محاسبه اجاره بها و قيمت فروش بايد قيمت اجاره بها يا فروش هر متر در مساحت آپارتمان ضرب شود.
هزينه اجاره بهاي آپارتمان و قيمت خريد و فروش در هر منطقه در پايين ترين سطح در ستون كمترين و در بالا ترين سطح در ستون بيشترين درج شده است.
قيمت هاي فوق به موقعيت جغرافيايي، تعداد طبقات، مصالح ساختماني، تعداد واحد در هر طبقه، پاركينگ، انباري، امكانات برودتي و حرارتي، تميزي، سبك معماري داخلي، نما و ساير امكانات و تجهيزات بستگي دارد.

نگاه
برج هاي تهران و موازين فني ساختمان سازي
يك  كارشناس  و صاحبنظر در امور ساختماني  گفت : برخي  برج هاي  احداث  شده در شهر تهران  منطبق  با موازين  فني  و دستورالعمل هاي  اجرايي  مربوطه  و منطبق با مرتفع سازي ، طراحي  و اجرا نمي شوند.
مهدي  موذن در گفت وگو با ايرنا، به  افزايش  ساخت  برج هاي  بلند مرتبه  در شهر تهران  اشاره  كرد و افزود: گاهي مشاهده  مي شود كه  در ساخت   اين گونه  برج ها بحث  سازه اي  و رعايت  مسايل  فني  در اولويت  كاري  برج  سازان  قرار ندارد.
وي  تصريح  كرد: متأسفانه  در ساخت   اين  گونه  ساختمان هاي  بلند مرتبه  مشاهده مي شود كه  بعضي  از دست  اندركاران  ساخت   اين  بناها با برخي  از اصول  و موازين فني  مربوطه  آشنا نيستند.
رئيس  كانون  كاردان هاي  فني  ساختمان  استان  تهران ، اظهار داشت : تعدادي  از برج سازان  به زيبايي  و چشم گير بودن  ساخت   اين  برج ها فكر كرده  و شايد به  ظواهر امر بيش  از مسايل  زير بنايي  و حتي  سازه اي  ساختمان  توجه  مي كنند.
وي  خاطر نشان  كرد: به  واقع  چشم  انداز زيباي  برج  و نداشتن  مزاحمت  ديد از سوي  برج هاي  ديگر نيز براي  برخي  از برج  سازان  در اولويت  برنامه  كاري  قراردارد.
موذن  گفت : در كشورهاي  پيشرفته  قبل  از آنكه  برجي  احداث  شود تمام  بررسي ها و مطالعات  به  لحاظ خاك  شناسي ، مسايل  اقليمي ، اجتماعي ، فرهنگي ، زيست محيطي و غيره  محل  مورد بررسي  دقيق  قرار مي گيرد.
رئيس  كانون  كاردان هاي  فني  ساختمان  استان  تهران ، افزود: به  نظر من  بيشتر ساختمان هايي  كه  بعنوان  مكاني  براي  برج سازي  انتخاب شده  از نظر جغرافيايي  با توجه  به  گستردگي  شهر تهران ، لزوما مناسب ترين  نقاط نبوده اند.

وزير مسكن و شهرسازي:
بيش از ۱۲ ميليون واحد مسكوني در كشور وجود دارد
وزير مسكن و شهرسازي؛ بيشترين ثروت ايران را در بخش ساختمان هاي مسكوني عنوان كرد و گفت: درهيچ بخشي به اندازه بخش مسكن سرمايه گذاري نشده و امروزه بيش از ۱۲ ميليون واحد مسكوني در كشور وجود دارد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، مهندس عبدالعلي زاده در مراسم اعطاي اعتبار نامه اعضاء جديد هيئت مديره سازمان نظام مهندسي ساختمان كرمانشاه افزود: ميانگين پايداري اين سرمايه گذاري دركشور به ۴۲ سال رسيده و جا دارد اين ميانگين به ۱۵۰ سال برسد .
عبدالعلي زاده با بيان اينكه در تمام كشورها محور توسعه ساختمان است عنوان كرد:هيچ كار عمراني و گام توسعه اي در كشور برداشته نمي شود مگر اينكه اين گام بر دوش بخش ساختمان استوار باشد .
وي وظيفه سازمان نظام مهندسي ساختمان را پايدار كردن توسعه دانست و گفت: اين پايداري توسعه نتيجه تلاش و دقت مهندسين ساختمان و ساير رشته ها است و هر چه عمر ساختمان ها افزايش يابد فرصت بيشتري به حكومت داده مي شود تا به ساير نيازهاي كشور بپردازند، يعني فرصت توسعه را براي كشور افزايش مي دهد،با سامان دادن به كار مهندسي، به روز كردن علم وتوانايي مهندسين و نظارت بر كارآنها مي توان عمر سازه ها را افزايش داد.
عبدالعلي زاده، وظيفه سازمان نظام مهندسي را سنگين و حساس ذكر كرد و گفت: اين مهم محقق نمي شود مگر اينكه همه اعضاء نظام مهندسي با درك درستي از اين مأموريت پا به ميدان بگذارند و با تكيه بر وجدان و اخلاق مهندسي سهم خود را در توسعه كشور بر عهده بگيرند، در اين صورت حتي يك بنايي كه در كشور ساخته مي شود مي تواند به پايداري چند صد ساله برسد.

بازارچه مسكن
بازارچه خوراك
بازارچه آرايش ، بهداشت و شست و شو
بازارچه لوازم صوتي - تصويري
بازارچه ارتباطات
گوناگون
|  بازارچه خوراك  |  بازارچه مسكن  |  بازارچه آرايش ، بهداشت و شست و شو  |  بازارچه لوازم صوتي - تصويري  |  بازارچه ارتباطات  |   گوناگون  |
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   چاپ صفحه   |