بيش از اين ها چاي بنوشيد
مصرف چاي سياه ممكن است سطح كلسترول بد را كاهش دهد و بالطبع باعث كاهش احتمال بيماريهاي قلبي شود.
محققان در يك تحقيق گروهي افرادي را كه به مدت ۳ هفته چاي سياه را به طور منظم مصرف كردند مورد آزمايش قرار دادند و متوجه كاهش ۷ الي ۱۱ درصدي كلسترول بد آنها شدند. علي رغم كه علت آن مشخص نيست ولي نوشيدن منظم چاپ در طي روز حتي يك بار اثرات مفيدي دارد. در اين گزارش به نقل ازسرپرست تيم تحقيقاتي آمده است: مصرف چاي هيچ اثري روي كلسترول خوب ندارد. در پايان گزارش دوباره تأكيد شده است مصرف منظم چاي اثرات مفيدي خواهد شد.
|
|
آيا غذاي چرب، سكته مغزي را تشديد نمي كند؟
محققان اعلا م كردند خوردن غذاي چرب با وجود اينكه خطر بيماري قلبي را افزايش مي دهد اما موجب افزايش خطر سكته مغزي نمي شود.
محققان تغذيه دانشكده هاروارد، رژيم غذايي ۴۴ هزار مرد سالم ميانسال را براي ۱۳ سال زير نظر گرفتند. با اينكه ۷۲۵ نفر از افراد در طول تحقيق دچار سكته مغزي شدند اما هيچ ارتباطي بين رژيم غذاي پرچرب و افزايش خطر سكته مغزي مشاهده نشده است. در اين تحقيق رابطه معني داري بين سكته مغزي و مصرف غذاهايي كه مقادير زيادي چربي و كلسترول دارند مانند گوشت قرمز و تخم مرغ مشاهده نشده است.
|
|
مصرف ماهي، از چاقي جلوگيري مي كند
|
|
دبير انجمن تغذيه ايران ، گفت : ماهي ، ماده غذايي منحصر به فردي است كه باعث افزايش اكسيداسيون چربي در بدن شده و از چاقي پيشگيري مي كند.
برليانت بزرگمهر در حاشيه نمايشگاه آبزيان و سلامتي در گفت وگو با ايرنا، افزود: مصرف ماهي و آبزيان بادارابودن اسيدهاي چرب با بالا بردن اكسيداسيون چربي ها در بدن ، ازچاقي جلوگيري مي كند.
وي اسيدهاي چرب را در درمان و پيشگيري بيماري التهابي مفاصل كه امروزه شايع شده ، مؤثر دانست .
وي ، نقش آبزيان و ماهي ها را در تغذيه انسان مؤثر ذكر كرد وگفت : ماهي هاو آبزيان با وجود دارابودن خواص تغذيه اي مواد حيواني ، چربي موجود در آنهاخاصيت چربي هاي گياهي را نيز دارا است .
دبير انجمن تغذيه ايران ، خاطر نشان كرد: مقدار چربي موجود در گياهان زيادنيست ، اما در آبزيان چربي ها همراه با اسيدهاي چرب اشباع نشده به مقدار فراوان وجود دارد.
وي افزود: چربي هاي حيواني بدليل دارا بودن اسيدهاي چرب اشباع شده به قلب و عروق لطمه زده و باعث افزايش فشار خون مي شود.
بزرگمهر، تصريح كرد: اگر مصرف ماهي و آبزيان به عنوان ماده غذايي اصلي و اساسي در برنامه غذايي هفتگي قرار گيرد سبب كاهش و پيشگيري از بيماري هاي التهابي مفاصل ، قلبي و عروقي ، سرطان و بيماري هاي تنفسي مي شود.
وي نحوه طبخ ماهي را بسيار مهم دانست وگفت : چنانچه اين گونه مواد غذايي درست طبخ نشوند براي سلامت انسان مضرند و اگر ماهي به صورت پخته ، بخارپز و كباب شده به همراه سبزيجات پخته ، مصرف شود براي سلامت انسان مؤثر هستند.
وي برگزاري نمايشگاه آبزيان و سلامتي را در ايجاد فرهنگ سازي در مصرف ماهي و آبزيان مؤثر عنوان كرد و افزود: با فرهنگ سازي مناسب بايد با نحوه و شيوه مصرف و آماده كردن ماهي و آبزيان در كشور آشنا شد.
دبير انجمن تغذيه ايران تأكيد كرد: ترويج فرهنگ مصرف ماهي و آبزيان بايد از طريق رسانه ها و از مدرسه شروع شود تا دانش آموزان با نحوه مصرف ماهي كاملا آشنا شوند.
|
|
زنان باردار و كودكان سوسيس و كالباس نخورند!
خبر بسيار ساده و روشن است و تأكيد مي كند زنان باردار و كودكان خردسال بايد از مصرف سوسيس و كالباس به دليل استفاده از مواد محافظت كننده در توليد آنها خودداري كنند.
بررسي ها نشان مي دهند نيتريت و نيترات موجود در سوسيس و كالباس بعد از مصرف به نيتروژآمين تبديل مي شود كه اين ماده سلا مت جنين را به خطر مي اندازد. متخصصين تغذيه مي گويند اين افراد مي توانند به جاي استفاده از سوسيس و كالباس از گوشت استفاده كنند. نيترات و نيتريت به منظور ايجاد رنگ و طعم مطبوع و جلوگيري ازرشد كلسترديوم پوتولينيوم به اين مواد اضافه مي شوند كه باعث ايجاد مشكلا تي در جنين مي شوند. در طبخ اين فرآورده هاي گوشتي بايد از كمترين روغن براي سرخ كردن استفاده كرد و آنها را زياد سرخ نكرد تا ميزان انرژي دريافتي ، بيش از اندازه بالا نرود. پس از سرخ كردن نيز بايد روغن مصرفي را دور ريخت. از ديدگاه كارشناسان تغذيه مصرف سوسيس كالباس و غذاهاي مشابه آنها توصيه نمي شود.
|
|
كاهش مصرف تخم مرغ
منابع رسمي اعلا م كردند: مصرف سرانه تخم مرغ در سال گذشته ۸ كيلوگرم بوده كه نسبت به سال ۸۰، معادل۴ درصد كاهش داشته است. بنا بر اين گزارش ميزان مصرف و توليد تخم مرغ در سال ۸۱، به ترتيب ۲۶/۸ و۴۶/۸ كيلوگرم بوده كه نسبت به سال قبل ۴ و ۶ درصد كاهش داشته است. ميزان مصرف و توليد تخم مرغ در سال ۸۰، معادل۶۲/۸ و ۹كيلوگرم بوده است.
|
|
نان پيتزا ي«ساج ورامين» غير قابل مصرف است
نان پيتزا، با عنوان «ساج ورامين» از نظر بهداشتي غير قابل مصرف اعلا م شد. به گزارش ايسنا اداره نظارت بر امور غذا و داروي دانشگاه عنوان پزشكي شهيد بهشتي اعلا م كرد: نان پيتزاي ساج ورامين فاقد پروانه ساخت بوده و از نظر بهداشتي غيرقابل مصرف است. اين اداره به شهروندان توصيه كرد كه از مصرف اين محصول خوداري كنند.
|