نظركارشناسان براي جلوگيري از ابتلا به آسم
تلفات و خسارات ناشي از بيماري آسم از نظر اجتماعي و اقتصادي هر ساله هزينه سنگيني را بر جامعه تحميل مي كند. به گونه اي كه گسترش برنامه هاي آموزشي و پيشگيرانه براي مقابله با اين بيماري امري ضروري است.
|
|
دكتر احمد طالويي كارشناس مبارزه با بيماري هاي مزمن در گفت و گو با ايرنا گفت: اين در حالي است كه به دليل عدم مراقبت و كنترل لا زم آمار دقيقي از تعداد بيماران و مبتلا يان به بيماري آسم در كشور وجود ندارد. وي مهم ترين عوامل فراهم كردن زمينه بروز بيماري آسم را دود سيگار، مصرف برخي داروها نظير آسپرين، آلودگي هوا، عوامل ژنتيكي و قرار گرفتن در معرض برخي مواد شيميايي و آلرژي زا عنوان كرد.
دكتر طالويي افزود: موجودات ريز حساسيت زا به نام مايت يا هيره نيز در روي پرزهاي موكت، فرش، پرده و محيط هاي مرطوب و تاريك زندگي مي كنند كه به شدت آلرژي زا بوده و از عوامل مهم ايجاد آسم محسوب مي شوند.
وي گفت: توجه ويژه به پيشگيري از سطوح كودكي در جلوگيري از بيماري آسم بسيار اهميت دارد و بايد تا حد ممكن اطفال را از عوامل بروز اين بيماري دور نگه داشت.
وي افزود: از امسال برنامه آموزش همگاني از طريق رسانه ها در زمينه پيشگيري و چگونگي استفاده از داروهاي استنشاقي در مواقع حملا ت آسم تدوين و اجراي آن از استان مركزي آغاز شده است.
وي گفت: به زودي كليه پزشكان شاغل در مراكز بهداشتي و درماني شهري و روستايي اين استان نيز از طريق كارگاه هاي آموزشي يك روزه اطلا عات روزآمد در زمينه بيماري آسم را فرا مي گيرند.
آسم التهاب و انسداد برگشت ناپذير راه هاي تنفسي است كه بعضاً در عوام به تنگي نفس شهرت داشته و در موارد پيشرفته بيماري با تنفس هاي صدادار همراه است.
|