صحبت كردن با تلفن همراه هنگام رانندگي خطرناك است
محققان فرانسوي در تحقيقي جديد دريافتند استفاده از تلفن همراه گوشي دار (هندزفري) براي صحبت كردن به هنگام رانندگي حتي خطرناكتر از استفاده از اين دستگاه به طور مستقيم و با دست است.
مؤسسه تحقيقاتي >اينرتس< اعلا م كرد: افراد بايد از خطرات استفاده از دستگاههاي تلفن همراه گوشي دار به هنگام رانندگي آگاه شوند. طي تحقيقات صورت گرفته بر روي افرادي كه به هنگام نشستن در يك دستگاه شبيه ساز رانندگي با تلفن همراه صحبت مي كردند، نتايج جالبي به دست آمد.
- تمركز مورد نياز براي انجام مكالمه تلفني، شرايط ذهني لا زم جهت رانندگي سالم را كاهش مي دهد.
- هنگامي كه رانندگان از دستگاههاي تلفن همراه متشكل از گوشي و ميكروفن استفاده كردند به طور متوسط ۴/۷ درصد از چراغهاي قرمز را بدون توقف رد مي كردند و اين رقم به هنگام عدم استفاده از اين دستگاهها ۱/۱ درصد بود.
- همچنين حين صحبت كردن با اينگونه گوشي ها، زمان ترمز كردن به هنگام عبور يك شيء ۲۵ درصد طولا ني تر از زماني بود كه از تلفن همراه هنگام رانندگي اسفاده نمي شد.
ماهيت مكالمه
تحقيقات نشان مي دهد ماهيت مكالمه نيز نقش مهمي در تعيين ميزان تمركز راننده بر جاده و تلفن ايفا مي كند.
يك مكالمه گزارشي مانند خريد كردن از يك فروشگاه كم خطر است. ولي گفت وگو در خصوص برنامه ريزي مثلا ً مسافرت يا يك ملا قات به نسبت خطر بيشتري دارد.
اما حالت بدتر صحبت كردن با يك موكل يا مشتري است كه به مراتب خطر بيشتري نسبت به ساير مكالمات دارد.
متأسفانه تلفنهاي همراه گوشي دار مفهوم غلطي از امنيت و عدم خطر را براي استفاده كنندگان ايجاد كرده است. به گفته محققان در دست داشتن تلفن همراه معمولي به راننده نوعي احساس عدم تسلط را القاء مي كند كه در نتيجه آن سرعت خود را كم كرده و يا در سمت راست جاده توقف مي كند. اما برعكس، در صورت استفاده از تلفن همراه گوشي دار، راننده احساس خطر عدم تسلط و نامساعد بودن شرايط را ندارد و همچنان با سرعت به رانندگي ادامه مي دهد.
|