ساخت و سازهاي خطرناك
|
|
مشاور وزير نيرو گفت : آلودگي آب رودخانه ها و سدها ناشي از ساخت و سازهاي غيرمجاز، سلامتي مردم را تهديد مي كند.
ولي الدين مصلحتي شربياني در دومين همايش مديريت كيفيت درصنعت آب ، و آب و فاضلاب با ابراز تاسف از گسترش ساخت و سازهاي غيرمجاز دراطراف رودخانه ها و سدها در سال هاي اخير، افزود: تاكنون بيش از هزار ساخت و ساز غيرمجاز در اطراف رودخانه ها و سدهاي تهران صورت گرفته است .
وي ، آلودگي آب تهران را با توجه به جمعيت فراوان آن موضوعي مهم و حساس برانگيز خواند.
به گفته وي ، آب تهران از مخازن ايجاد شده در سدهاي رودخانه كرج و جاجرودتامين مي شود و عده اي سودجو با تغيير بستر اين رودخانه ها، ساخت ويلاها وايجاد حوضچه هاي پرورش ماهي ، موجب آلودگي آب اين رودخانه ها شده اند.
وي بابيان آن كه وزارت نيرو براساس مصوبات شوراي عالي امنيت ملي موظف به شناسايي تخلف هاي صورت گرفته درحاشيه اين رودخانه ها و تخريب ساخت و سازهاي غيرمجاز است ، افزود: متاسفانه اين وزارتخانه به دليل همكاري نكردن برخي دستگاه ها و نهادها تاكنون در امر مقابله با تخلفات موفق نبوده است .
مصلحتي اظهار داشت : وزارت نيرو براي جلوگيري از ساخت و ساز و آلودگي بيشتر رودخانه هاي تامين كننده آب تهران ، برنامه هاي كوتاه مدت ، ميان مدت ودرازمدت را اجرا مي كند كه موفقيت اين برنامه ها در سايه حمايت دستگاه هاي مختلف ممكن خواهد بود.
وي تصريح كرد: اگر امروز براي ساخت و سازهاي حاشيه رودخانه ها و سدهاچاره اي انديشيده نشود، ايران در ۲۰ سال آينده با بحران آب شرب مواجه خواهد بود.
وي خاطرنشان كرد: آبي كه اكنون در تهران استفاده مي شود، با هزينه بالايي تصفيه شده و مشكلي از نظر بهداشتي ندارد، اما نمي توان قول داد كه درآينده نيز قادر به تامين آب آشاميدني سالم خواهيم بود.
مصلحتي از مردم خواست ، با جدي گرفتن نقش ساخت و سازهاي حاشيه رودخانه ها و سدها در آلودگي آب تهران ، فريب سودجويان را نخورند و از خريداري زمين در اين مناطق خودداري كنند.
در اين همايش مديرعامل شركت آب و فاضلاب استان تهران گفت : ساخت و سازهاي حاشيه تهران و افزايش يك ميليون نفر جمعيت حاشيه نشين در پنج سال آينده ، اين شهر را با چالش جدي در بحث آب مواجه خواهد كرد.
ستار محمودي با اشاره به محدوديت منابع آب شرب تهران ، اعمال سياست و روش قاطع در تعريف جمعيت براي مراكز جمعيتي را در جهت مقابله با اين چالش مؤثر دانست .
وي ، مطالعه و اجراي طرح هاي فاضلاب ، تبيين و اجراي الگوي مصرف آب ، توجه به امر تعرفه مناسب آب شهري به عنوان عاملي در تعديل مصرف آب و اعمال مديريت تقاضا در بخش آب آشاميدني را از راهكارهاي ديگر مقابله با محدوديت منابع آب شهري به خصوص تهران برشمرد.
وي با بيان آن كه منابع آب محدود است ، افزود: در اين ميان منابع آب آشاميدني به دلايلي از جمله رشد آلاينده ها، نياز روزافزون انواع مصارف و هزينه بالاي پالايش و حفاظت آب محدوديت بيشتري دارند.
به گفته وي ، در زمان حاضر حدود ۹۷ درصد جمعيت شهري استان تهران زيرپوشش آب شرب شهري هستند كه در افق ۱۴۰۰ اين ميزان بايد به ۱۰۰ درصد افزايش يابد.
محمودي ميزان انشعاب كنوني آب در اين استان را يك ميليون و ۴۷۰ هزار رشته انشعاب ( ۲۲ درصد مجموع انشعابات آب ايران ) عنوان كرد و گفت : ۷۳۰هزار رشته انشعاب نيز تا سال ۱۴۰۰ به اين ميزان اضافه خواهد شد.
وي گفت : حجم آب مورد استفاده در استان تهران اكنون يك ميليارد و ۳۰۰ميليون مترمكعب است كه اين ميزان نيز بايد تا سال ۱۴۰۰، حدود ۵۳۰ ميليون مترمكعب افزايش يابد.
دومين همايش مديريت كيفيت در صنعت آب ، و آب و فاضلاب و نمايشگاه جانبي توانمندي هاي اين صنعت اين هفته به مدت دو روز در تهران برپا شد.
|