سه شنبه ۱۱ آذر ۱۳۸۲ - سال يازدهم - شماره ۳۲۴۱ - Dec 2, 2003
اجتماعي
Front Page

در روز جهاني مبارزه با ايدز اعلام شد:
ايران در معرض خطر گسترش ايدز قرار دارد
گروه اجتماعي: معاون سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي گفت: ايران به دليل موقعيت جغرافياييش در معرض خطر گسترش ايدز است.
به گزارش خبرنگار ايرنا، دكتر «محمداسماعيل اكبري» در مراسم روز جهاني ايدز، با اشاره به ابتلاي رقم بالايي از افراد ساكن در منطقه خاورميانه افزود: گسترش ايدز در جهان موجب متلاشي كردن چارچوب اقتصادي و اجتماعي جوامع خواهد شد.وي همچنين از ايدز به عنوان معضلي كه فراتر از يك بيماري است، ياد كرد و افزود: همه سياستمداران، سياست گذاران و مردم جوامع بايد حساسيت ويژه اي نسبت به گسترش اين بيماري داشته باشند.
اكبري با بيان اينكه نيمي از مبتلايان به ايدز را در جهان، زنان تشكيل مي دهند، گفت: در برنامه ملي ايران مبارزه با شيوع ايدز به اين مسئله بطور جدي توجه شده است.
معاون سلامت وزارت بهداشت با پيش بيني اينكه آمار مبتلايان به اچ.آي.وي در منطقه آسياي مركزي و اروپاي شرقي رشد ۲۰۰ درصدي داشته ، گفت: اين مطلب اهميت تلاشهاي كشور براي پيشگيري از اين بيماري و ضرورت گسترش فعاليتهاي اجتماعي، فرهنگي و علمي را براي پيشگيري از بروز اين بيماري مشخص مي كند.
به گفته اكبري، بيماري ايدز مي تواند نداي نابودي جهان را به صدا درآورده و دنيا دير به فكر كمك به آفريقا و كشورهاي در حال خطر افتاده است.
۴۰ ميليون تن در جهان
به ايدز مبتلا هستند
كوفي عنان در پيامي به مناسبت روز جهاني ايدز اعلام كرد : در شرايط كنوني در هر دقيقه ۱۰ نفر به ايدز مبتلا مي شوند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران به نقل از پايگاه اطلاع رساني سازمان ملل در تهران، كوفي عنان دبير كل سازمان ملل متحد، در پيامي به اين مناسبت اظهار داشت: دولت و موسسات مختلف در سراسر جهان بودجه هاي هنگفتي براي مقابله با ايدز را در رديف اول سياست هايشان قرار داده اند؛ اما با اين حال آمار نشان مي دهد به رغم تلاش هاي صورت گرفته، در هر دقيقه ۱۰ نفر به بيماري ايدز مبتلا مي شوند و در اين ميان گسترش اين بيماري در شرق اروپا و سراسر آسيا بيشتر از ساير مناطق است.
عنان در ادامه  اظهاراتش افزود: ما در سال جاري نتوانستيم براي مبارزه با ايدز بيانيه هايي صادر كنيم، اما با اين وجود موفق شده ايم تعداد مبتلايان به اين بيماري را در كشورهاي فراگير به ميزان يك چهارم كاهش دهيم.
همچنين خبرگزاري رويتر گزارش داد كه كوفي عنان اعلام كرد، بيماري ايدز براي برخي كشورها همانند يك سلاح كشتار جمعي مي ماند و جهان در حال قبول شكست در برابر اين بيماري همه گير مي باشد.
به گزارش ايسنا، كوفي عنان از سران كشورهاي جهان خواست كه تدابير بيشتري براي مقابله با ايدز به كار گيرند.
سازما ملل، در گزارش هفته گذشته خود تعداد مبتلايان به ايدز در سراسر جهان را ۴۰ ميليون نفر اعلام كرد كه فقط پنج ميليون تن از اين تعداد در سال ۲۰۰۳ به اين بيماري مبتلا شده اند.
انگ اجتماعي مهمترين مشكل بيماران مبتلا به ايدز
عضو كميته كشوري مراقبت و درمان بيماري ايدز اعلام كرد: استان فارس با ۱۴۹۱ نفر آلوده به HIV ۲۸،درصد موارد آلوده به ايدز در كشور را به خود اختصاص داده است.
دكتر شهره بهشتي در گفتگو با خبرگزاري دانشجويان ايران، انگ اجتماعي را مهمترين مشكل بيماران مبتلا به ايدز دانست و خاطرنشان كرد: از آنجا كه اولين موارد آلوده به HIV در دنيا در افراد همجنس باز و بي بند و بار تظاهر كرده لذا افراد از فاش كردن بيماري خود اظهار نگراني مي كنند.

فعاليت پليس زن از هفته آينده آغاز مي شود
002062.jpg
فرمانده نيروي انتظامي كشور گفت: با همكاري و تعامل نيروهاي امنيتي و انتظامي، وضعيت امنيتي كشور در شرايط مناسبي قرار دارد.
به گزارش ايرنا سردار محمد باقر قاليباف ديروز در جمع خبرنگاران در شيراز افزود: در داخل كشور خوشبختانه تا امروز هيچ مسأله كه امنيت كشور را تهديد كند، وجود نداشته است، هر چند با توجه به شرايط منطقه ضرورت افزايش هوشياري حايز اهميت است.اين مقام مسئول گفت: مسايل ضداخلاقي در سطح جامعه به صورت سازماندهي شده و با اهداف خاص هدايت مي شود، آنچه نيروي انتظامي وظيفه خود مي داند بلادرنگ با آن برخورد كند، آشفتگي اجتماعي است، در زمينه انحرافات و آسيبهاي اجتماعي بايد با درايت و روش متناسب برخورد انتظامي و پيشگيري داشت.
سردار قاليباف افزود: زنان دانش آموختگان دانشكده افسري پليس از هفته آينده عهده دار فعاليتهاي ويژه اي در سطح كشور خواهند شد و متناسب با شئونات اسلامي و ايراني از پليس زن استفاده خواهد شد و بجز مرزباني، در ساير امور با رعايت جوانب امر، پليس زن نقش آفريني مي كند.اين مقام انتظامي افزود: تنها با افزايش جريمه هاي راهنمايي و رانندگي نمي توانيم به يك وضعيت مطلوب در امر ترافيك و آمد و شد دست يابيم، از سوي ديگر در امر راهنمايي و رانندگي ۱۴ اداره و دستگاه مشاركت دارند و ما بر اين اعتقاديم كه مديريت هماهنگي اين دستگاهها قوي عمل نكرده است.

مشاركت بسيج سازندگي در نهال كاري منابع طبيعي
002064.jpg
گروه اجتماعي: رئيس سازمان بسيج سازندگي با اشاره به حضور بسيجيان در عرصه هاي سازندگي گفت: از ابتداي شكل گيري سازمان بسيج سازندگي، تاكنون ۲ ميليون و ۸۰۰ هزار نفر روز كار توسط نوجوانان و جوانان بسيجي و غيربسيجي در سال ۸۲ در طرح هاي عمراني، منابع طبيعي، اصلاح راه هاي روستايي، حوادث غيرمترقبه و مسائل زيست محيطي صورت گرفته است.
سردار محمود صلاحي، با اشاره به همكاري بسيج سازندگي با وزارت خانه هاي جهاد كشاورزي، آموزش و پرورش و بهداشت، درمان و آموزش پزشكي افزود: تاكنون بالغ بر يك هزار و ۹۰ مدرسه روستايي را به كمك بسيجيان بهسازي كرده ايم، همچنين ۲۰ مدرسه يك كلاسه و دوكلاسه در مناطق دورافتاده روستايي با همياري سازمان بسيج سازندگي احداث شده است.سردار صلاحي، با بيان موفقيت بسيج سازندگي در انجام واكسيناسيون فلج اطفال در طول سال هاي گذشته افزود: از ۱۵ آذر ماه سال جاري بنا داريم با مسئوليت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و همكاري دانشگاه هاي علوم پزشكي سراسر كشور واكسيناسيون سرخك و سرخجه را انجام دهيم.
بسيجيان افتخارآفرينان علمي
نماينده ولي فقيه در نيروي مقاومت بسيج نيز با تبريك سالروز بزرگداشت بسيج گفت: همه زيبايي هاي عالم خلقت به نوعي در وجود بسيجي مستتر است و بسيجي علاقه دارد كه به اين زيبايي ها دست پيدا كند، واژه هايي چون ايثار، شهادت، انفاق، مساعدت به همنوع، علم دوستي، مردانگي و مقولاتي از اين قبيل در وجود بسيجي ظهور و بروز مي كند.
حجت الاسلام حيدر مصلحي در گفت وگو با خبرنگار همشهري پرداختن به مباحث علمي و بالابردن توان علمي در كشور را يكي ديگر از فعاليت هاي بسيج عنوان كرد و افزود: هم اينك در زمينه فناوري و بالا بردن توان علمي بسيجيان، پايگاه هاي نيروي مقاومت در اين زمينه سرمايه گذاري كرده اند، لذا لازم است گفته شود كه ۵۰ درصد از افتخارآفرينان عرصه المپيادهاي علمي در داخل و خارج از كشور را نوجوانان و جوانان بسيجي تشكيل مي دهند.
نماينده ولي فقيه در نيروي مقاومت بسيج با اشاره به حضور نيروهاي بسيجي در عرصه هاي فرهنگي، سياسي، اقتصادي و اجتماعي افزود: در عرصه مسائل اجتماعي، اقدامات قابل توجهي در زمينه مقابله با مواد مخدر و رفع ناهنجاريهاي اجتماعي از طريق روش هاي علمي صورت گرفته است.وي افزود: در زمينه مقابله با ناهنجاريهاي اجتماعي از طريق شيوه هاي كارشناسي نيروهاي بسيجي در تلاش هستند تا وضعيت اجتماعي را از حالت ناهنجار به وضعيت بهنجار تبديل كنند.
گفتني است كه با حجت الاسلام حيدر مصلحي، در هفته بسيج گفتگو شده است كه گزارش كامل آن در روزهاي آتي چاپ خواهد شد.

اجرا ي برنامه ملي اشتغال جوانان بر پايه ICT
گروه اجتماعي: نخستين برنامه ملي توسعه منابع انساني و اشتغال جوانان بر پايه فن آوري اطلاعات با تصويب شوراي عالي اشتغال به اجرا درمي آيد.
به گزارش خبرنگار ما، رحيم عبادي رئيس سازمان ملي جوانان در خصوص مزيت هاي اجراي اين طرح گفت: يكي از ويژگي هاي اين طرح استقرار پايه هاي دوركاري براي پاسخ گويي به نيازهاي داخلي و خارجي و اشتغال جوانان و زنان در خانه است. وي همچنين با اشاره به مزاياي روش اشتغال فن آوري اطلاعات گفت: هزينه ايجاد هر شغل از ۲۰ ميليون تومان در بخش صنعت و ۱۵ ميليون تومان در بخش خدمات در بخش it به كمتر از ۵ ميليون تومان مي رسد. عبادي سپس به تشريح وضعيت بيكاري جوانان پرداخت و گفت: نرخ بيكاري جوانان (۲۹-۱۵ ساله) كشور در سال ۱۳۸۰ ، ۵۲/۲۷ درصد است.
همچنين تركيب جمعيت بيكار بر حسب سطح تحصيلات طي سالهاي ۱۳۸۱ - ۱۳۷۵ زير ديپلم ۵۱ ،درصد ديپلمه بيكار ۳۲درصد و همچنين جمعيت داراي تحصيلات عاليه ولي بيكار نيز ۱۲درصد است.
وي در خصوص نسبت جمعيت بيكار به تفكيك مناطق شهري و روستايي طي سالهاي ۸۱-۷۶ گفت: جوانان بيكار در شهر ۳۶درصد و در روستاها ۲۲درصد است.
وي افزود: با توجه به اينكه روند فارغ التحصيلان دانشگاهي در حال افزايش است و سالانه ۳۰۰ هزار دانشجو فارغ التحصيل مي شوند كه بايد جذب بازار كار شوند به تعداد جوانان بيكار كشور به شدت افزوده خواهد شد بويژه كه در سال تحصيلي ۷۶-۷۵ تعداد فارغ التحصيلان دانشگاه ها ۱۸۵۱۴۹ بوده در حاليكه در سال ۸۱-۸۰ تعدادفارغ التحصيلان به ۴۷۳۳۲۶ رسيده است.
براساس اين گزارش، دكتر عبادي رسالت اجراي اين طرح را فراهم آوردن زمينه براي توسعه سرمايه هاي انساني و اشتغال مولد براي جوانان ذكر كرد و در خصوص اهداف اين طرح گفت: ايجاد اشتغال مولد براي جوانان مستعد از طريق تشكيل بنگاه هاي كوچك و متوسط، اهتمام در جهت ايجاد زيرساخت هاي لازم براي اشتغال مولد و پايدار و همچنين توسعه كارآفريني در زمينه توليد نرم افزار با رعايت استانداردهاي جهاني از ديگر اهداف اين طرح مي باشد.
در اين برنامه جهت گيري اصلي را روي جوانان قرار داده و تلاش داريم از توانمندي هاي خود جوانان در حل مشكل اشتغال آنها كمك بگيريم. در همين زمينه بحث فن آوري اطلاعات را به عنوان پديده نوين علمي مطرح كرديم كه به نظر ما با تحقيقات فعلي جامعه و با روحيات جوانان نيز سازگاري دارد.

تأكيد رئيس قوه قضائيه بر نظارت بر بازداشتگاهها
گروه اجتماعي: رييس قوه قضاييه گفت : بايد بر بازداشتگاههاي نيروهاي ضابط و نيروهاي انتظامي نظارت دقيق تر شود و با كساني كه برخورد غير قانوني با مردم داشته اند برخورد صورت گيرد .
به گزارش خبرگزاري مهر ، آيت الله هاشمي شاهرودي در جلسه مسئولان عالي قضايي بر ارتباط مستقيم مسئولان دستگاه قضائي با مردم تاكيد كرد و گفت : خوشبختانه در اين نوع جلسات مسئولان با كاستي هاي دستگاه زير مجموعه خود آگاهي بيشتر پيدا مي كنند .
وي با اشاره به برخورد برخي از ضابطان با متهمان اشاره كرد و گفت : ضابطان بايد در انجام مراحل بازداشت، دستگيري و بازجويي حرمتها را حفظ كنند و نبايست روحيه انسانها شكسته شود حتي اگر فرد مجرم باشد.
رئيس قوه قضاييه افزود : در اسلام آمده است كسي را كه مي خواهند اعدام كنند بايد حرمت انساني او را حفظ كنند .
آيت الله هاشمي شاهرودي همچنين بر اصلاح فرهنگ بازجويي به ارث مانده از زمان طاغوت تاكيد كرد و گفت : فرهنگ برخورد ضابطان و بازجويان با متهمان مناسب نيست و بايد در اين زمينه روشها و دستور العمل هاي دقيق مبتني بر حفظ كرامت انساني و موازين شرعي و حرمت گذاري به شهروندان تنظيم شود.
وي تصريح كرد : ضابطان امنيتي انتظامي و قضايي بايد در همه مراحل رسيدگي پرونده كرامت و حرمت انساني را رعايت كنند . وي افزود : بسيج شجره طيبه اي است كه با حكمت و درايت بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران تاسيس شد .

سرطان سومين علت مرگ و مير در كشور است
رئيس  مركز تحقيقات  گوارش  و كبد دانشگاه  تهران  گفت : براساس  نتايج  بررسيهاي  انجام  شده  سرطان  سومين  علت  مرگ  و مير در كشور محسوب  مي شود.
دكتر رضاملك  زاده  در گفت وگو با ايرنا افزود: اين  بررسيها نشان  مي دهد سالانه  ۳۵ هزار نفر در ايران  براثر ابتلاي  به  انواع  سرطان  جان  خود را از دست  مي دهند.
وي  يادآورشد: شايع ترين  نوع  سرطان  در ايران ، سرطان  معده  است  كه  سالانه  هفت  هزار و ۵۰۰ نفر بر اثر اين  نوع  بيماري  سرطان  فوت  مي كنند. رئيس  مركز تحقيقات  گوارش  و كبد دانشگاه  تهران  اظهار داشت : شيوع  انواع  سرطان  در استانهاي  مختلف  كشور متفاوت  است  بطوريكه  بيشترين  سرطان  مري  در شمال  و سرطان  پستان  و روده  بزرگ  در ساير نواحي  ايران  مشاهده  مي شود. وي  تصريح  كرد: عوامل  ژنتيكي  و محيطي  بيشترين  نقش  را در بروز انواع  سرطان  دارد.

۵۰ هزار پايگاه واكسيناسيون سرخك و سرخجه در كشور مستقر مي شوند
گروه اجتماعي: رئيس اداره بيماري هاي قابل پيشگيري با واكسيناسيون وزارت بهداشت اعلام كرد: از ۱۵ آذر ماه جاري به مدت ۳ هفته، ۵۰ هزار پايگاه جهت انجام طرح كشوري واكسيناسيون سرخك و سرخجه در انتظار هموطنان است.
دكتر عبدالرضا استقامتي با اعلام اين خبر به خبرگزاري دانشجويان ايران گفت: از اين ۵۰ هزار پايگاه حدود ۱۶ هزار پايگاه مركز و خانه بهداشتي است، كه در اين عمليات همچنين از مدارس نيز استفاده شده است.وي مراكز بهداشتي ـ درماني شهري و روستايي نظير مراكز و پايگاه هاي بهداشتي و حتي بيمارستان هاي دولتي و خصوصي را درگير اين طرح دانست و يادآور شد: واكسيناسيون توسط واكسيناتورهاي با تجربه و زير نظر پزشكان صورت مي گيرد و از سرنگ هاي مخصوص AB يكبار مصرف استفاده مي شود.

سمينار «خورشيد گرفتگي» توسط پژوهشگران ايراني
پژوهشگران ايراني عازم قطب جنوب سميناري با عنوان بررسي پديده خورشيد گرفتگي در محل دانشگاه تاسمانياي استراليا برگزار مي كنند.
به گزارش ستاد خبري پژوهشگران عازم قطب جنوب،  اين سمينار با هدف تبادل نظر ميان محققان جهان در خصوص علم نجوم و پديده كسوف ۱۳ آذرماه (۴ دسامبر) به مدت يك روز برپا مي شود.
سمينار بررسي پديده خورشيد گرفتگي كه با استقبال پژوهشگران و محققان مطرح جهان روبرو شده به همت حميد جديري خداشناس و بابك امين تفرشي دو محقق كشورمان برگزار مي شود.

اجراي قوانين رانندگي ۵۰ درصد ميزان مرگ را در كشور كاهش مي دهد
رئيس دانشگاه علوم پزشكي تهران اعلام كرد: با اجراي قوانين راهنمايي و رانندگي تا ۵۰ درصد، با اصلاح سيستم انتقال بيماران به مراكز درماني ۲۰ درصد اصلاح سيستم ارتباطي با مراكز درماني تروما ۲۰ درصد مرگ و مير ناشي از حوادث كاهش مي يابد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران، در نخستين جلسه شوراي سلامت كه با حضور دكتر علي اكبر رحماني استاندار تهران برگزار شد، دكتر محمدرضا ظفرقندي با بيان اين كه تابلوي بيماريها نسبت به گذشته تغيير يافته است، گفت: با توجه به پيشرفتهاي منحصر به فردي كه در ابعاد بهداشتي جامعه  ايجاد شده سازمان بهداشت جهاني برخي كشورها را براي الگوبرداري به ايران اعزام مي كند.
وي با اشاره به كاهش مرگ و مير كودكان زير يك و پنج سال و زنان باردار بيان كرد: با توجه به تغيير شكل بيماريها، بدون همكاري بين بخشي پيشرفت در قسمت بهداشت و ارتقاي سلامت مردم كه نيروي انساني موجود در جامعه هستند غيرممكن خواهد بود.
دكتر ظفرقندي با بيان اينكه بيماريهاي قلبي ـ عروقي بالاترين علت مرگ ومير در كشور است، اذعان كرد: بيماريهاي قلبي ـ عروقي كه به عواملي مثل تغذيه، استرس، مصرف دخانيات و كم تحركي بازمي گردد، به تنهايي در حيطه وظايف بهداشت و درمان كشور نمي تواند باشد حتي تروما (حوادث) كه جزو سه علت اصلي مرگ و مير در كشور ما است در كشوري مانند سوئد به قدري كنترل شده كه آمار مربوط به آن به صفر رسيده در حالي كه در كشور ما در تعطيلات نوروز مرگ و مير ناشي از تصادفات از تعداد كل كشته شدگان جنگ آمريكا و عراق بيشتر بود.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي تهران در ادامه افزود: در بخش درمان نيز اقدامات مؤثري صورت گرفته زيرا موفق شديم درمانهايي مثل پيوند قلب، كبد و... را كه در ۱۰ سال گذشته هزينه اي بالغ بر ۳۵ ميليون دلار براي ما در برداشت در كشور خودمان انجام دهيم و ميزان اين هزينه را به ۵/۲ ميليون دلار در سال برسانيم.

برپايي كارگاه آموزش مهارتهاي زندگي
گروه اجتماعي: همزمان با روز بين المللي امحاء خشونت عليه زنان، كميته زنان سازمان دفاع از قربانيان خشونت با هدف عملياتي كردن مبارزه براي امحاي خشونت عليه زنان و با توجه به نقش ارزنده و تعيين كننده زنان در ارتقاي سلامت خانواده و جامعه، يك دوره كارگاه آموزشي با موضوع آموزش حقوق و مهارتهاي زندگي برگزار كرد.
با توجه به اينكه دستيابي به سطحي قابل قبول از سلامت، بدون اطلاع رساني مناسب، ايجاد نگرش مثبت در جامعه و ارائه الگوهايي از شيوه هاي زندگي سالم ميسر نيست، توانمندسازي افراد، بخصوص زنان جامعه در اين خصوص نقش كليدي و ارزشمندي را بازي كرده و تأثير بسزايي در ارتقاي سطح سلامت عموم خواهد داشت.

معاون درمان سازمان بيمه خدمات درماني:
طرح تشكيل وزارت رفاه در زمينه سلامت دچار نوعي دوگانگي است
معاون بيمه و درمان سازمان بيمه خدمات درماني در پي پيوستن اين سازمان به وزارت رفاه اعلام كرد: اصلاح ساختار تنها راه گذار از وضع موجود به وضعيت مطلوب نيست لذا با كليات طرح تجميع فعاليتهاي تامين و رفاه اجتماعي در شرايطي كه به تقويت منابع نيز كمك كند موافق هستيم.
دكتر حميدرضا صفي خاني در گفت وگو با خبرگزاري دانشجويان ايران گفت: مصوبه مجلس شوراي اسلامي كه به شكلي دولت را موظف كرده ساختار تامين اجتماعي را در كشور متمركز كند يك اقدام شايسته و قابل حمايت است.
وي ادامه داد: در اين اصلاح ساختار بايد توجه شود كه تنها اصلاح ساختار پاسخگوي همه نيازها نمي تواند باشد و در كنار مقوله ساختار مؤلفه هاي ديگري مانند منابع، برنامه ها، مديريت و تعهد سياسي مي تواند در موفقيت يك فرايند مؤثر باشد، لذا به نظر مي رسد كه بي توجهي به هر يك از اين مؤلفه ها موجب مي شود كه اصلاح ساختار نتواند مشكلات موجود را برطرف كند. دكتر صفي خاني با اشاره به بحث تقسيم وظايف در ساختار جديد خاطرنشان كرد: تبيين خطوط تعامل بين قلمروهاي مختلف حوزه رفاه اجتماعي شامل بيمه هاي اجتماعي، درماني، حوزه حمايتي، توانبخشي، قلمرو امداد و نجات و تعريف حدود هر يك و تنظيم موضوع فعاليتهاي تخصصي هر حوزه بايد مورد توجه قرار گيرد بنابراين هر عاملي كه اين اصل را مخدوش كند باعث مي شود كه خلأ ها و شكافهاي موجود تشديد شود. به گفته وي، آنچه كه دولتمردان را به نظام مند كردن فعاليتهاي حوزه رفاه و تامين اجتماعي سوق داده تعدد ساختار و همپوشاني در عملكرد سازمانهاي موجود بوده و اگر ساختار جديد نتواند اين هدف را محقق كند محكوم به شكست خواهد بود. وي افزود: متاسفانه در اين طرح در زمينه سلامت و ارتقاي آن دچار نوعي دوگانگي هستيم زيرا نظام سلامت از سويي جزء حيطه وزارت بهداشت است و از طرفي به عنوان يكي از خدمات اجتماعي در زمره پنجه هاي بهبود وضعيت اجتماعي و رفاه عمومي قرار دارد.

|   اجتماعي    |    اقتصادي    |    خارجي    |    سياسي    |    شهري    |    علمي فرهنگي    |
|   ورزش    |    ورزش جهان    |    صفحه آخر    |

|    صفحه اول    |    آرشيو    |    شناسنامه    |    بازگشت    |