حساسيت زمان را درك كنيم
عليرضا سلطاني
فرايند انتخاب مجلس شوراي اسلامي درحالي به روزهاي اوج خود مي رسد كه كشور با چند مسأله اساسي و مهم درگير است و ممكن است كيفيت رسيدگي به اين مسائل به شدت تحت الشعاع مسائل و چالش هاي انتخاباتي قرار گيرد.
ازجمله اين مسائل، بررسي لايحه بودجه سال ۱۳۸۳ است كه اين روزها نمايندگان درحال بررسي و اصلاح آن هستند. در واقع رسيدگي به لايحه بودجه حساس ترين و پرمشغله ترين كار ويژه نمايندگان مجلس در طول يك سال است. اين مسأله از آنجا ناشي مي شود كه بودجه، برنامه اقتصادي و به تبع آن برنامه اجتماعي، فرهنگي و حتي سياسي كشور در كوتاه مدت است. علاوه بر اين بودجه سال ۱۳۸۲ آخرين بودجه برنامه سوم است و بنابراين برآيند و موفقيت اهداف برنامه سوم بستگي به چگونگي تنظيم لايحه بودجه سال آينده دارد. بنابراين اين الزام وجود دارد كه نمايندگان مجلس شوراي اسلامي با دقت و حساسيت بيشتري به بررسي و تصويب لايحه بودجه سال آينده كشور بپردازند.
مساله مهم ديگر، لايحه برنامه چهارم توسعه است كه در روزهاي آينده از سوي دولت براي تصويب نهايي به مجلس شوراي اسلامي تقديم مي شود. بررسي و تصويب اين لايحه نيز از آنجا كه چشم انداز ميان مدت توسعه كشور را ترسيم و تدوين مي كند، باتوجه به رقابت هاي گسترده در عرصه بين المللي، لزوم توسعه اي پايدار و همه جانبه براي كشور ضروري به نظر مي رسد.
به عبارت ديگر به لحاظ زماني كشور با چالش ها و فرصت هاي اقتصادي و سياسي بسيار و درعين حال فشرده اي مواجه است و قانونگذاري و بررسي برنامه ها بايد با حساسيت و دقت زياد در مجلس صورت گيرد.
مقامات دولتي در ماه هاي اخير به طور مكرر بر تصويب هرچه سريعتر اين لايحه در مجلس ششم و حتي در ماه هاي پاياني امسال تاكيد و نسبت به پيامدهاي سوء عدم تصويب و كشانده شدن آن به مجلس هفتم و حتي سال آينده هشدار داده اند.
مسأله ديگر كه واقعه اي غيرمترقبه براي ملت و دولت ايران است، زمين لرزه بم است. درحال حاضر دهها هزار نفر از هموطنان ما درپي اين حادثه در بدترين شرايط زندگي و روحي قرار دارند كه شرايط حساسي را مي گذرانند و اين حساسيت در ماه هاي آينده همچنان افزايش مي يابد. رسيدگي به اين هموطنان و كمك به انجام دردهاي جسمي و روحي آنها نيازمند يك مديريت كارآمد به دور از جنجال ها و كشمكش هاي سياسي است. علاوه بر اين نبايد حادثه بم تحت تأثير خبرهاي داغ انتخاباتي به مسأله اي درجه دوم تبديل شود.
نتيجه اينكه هرچند حساسيت و اهميت انتخابات مجلس شوراي اسلامي كمتر از مسائل كلان بالا نيست و اتفاقا تحولات آن الزام هر انتخاباتي است اما گروه هاي سياسي و نهادهاي دخيل در انتخابات بايد به گونه اي عمل كنند كه اين مسائل تحت الشعاع كشمكش ها و چالش هاي سياسي قرار نگيرد كه جبران آن در دوراني كه كشور شرايط حساسي را مي گذراند، سنگين و حتي امكان ناپذير باشد.
|