در حاشيه خبرها
توصيه هاي سازمان بازرسي و نظارت براي خريد كالا
در هنگام خريد كالا ها ( به ويژه مواد غذايي) بايد در ابتدا به درج پروانه ساخت وزارت بهداشت و درمان بر روي بسته بندي كالا توجه كرد. به گزارش خبرنگار ما، خريد كالا ي استاندارد و اطمينان از كيفيت مناسب اجناس خريداري شده براي خانواده و مصرف كنندگان از اهميت بالا يي برخوردار است. مو اد غيراستاندارد و تقلبي همواره بر روي بهداشت و سلا متي افراد جامعه تاثير منفي دارد و بايد در اين زمينه مسئولا ن اطلا ع رساني مناسبي را انجام دهند. البته براي خريد اجناس و مايحتاج عمومي توجه به برخي علا ئم ضروري است مانند وجود علا مت استاندارد بر روي مواد به ويژه محصولا ت غذايي و نيز نحوه بسته بندي آنها كه مي تواند در تامين سلا مت جامعه نقش موثري را ايفا كند.
در همين زمينه مهندس محسن بهرامي در مورد عدم خريداري كالا هاي فاقد استاندارد و تقلبي و ساير موارد به رسيدگي شكايات مردم و نحوه برخورد با متخلفان توصيه هايي كرده است.
وي مي گويد: ابتدا در هنگام خريد كالا ها( به خصوص مواد غذايي ) بايد به درج پروانه ساخت وزارت بهداشت و درمان بر روي بسته بندي كالا توجه كرد زيرا تمامي كالا هاي غذايي، آشاميدني، بهداشتي و آرايشي مشمول اخذ پروانه ساخت هستند و خريد و فروش كالا هاي فاقد پروانه ساخت ممنوع است.
وي ادامه مي دهد: تعدادي از كالا ها بنا به اعلا م موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي مشمول استاندارد اجباري بوده و خريد و فروش كالا هاي مشمول اين گروه كه نشان استاندارد نداشته باشند، ممنوع است. بنابراين ضمن اينكه اين كالاها بايد از طريق رسانه ها به مردم معرفي شوند، مردم نيز بايد از خريد كالا هاي مشمول استاندارد كه فاقد علا ئم مربوطه هستند خودداري كنند.
كالا هاي مشمول استاندارد اجباري عمدتاً شامل كالا هاي برقي، لوازم خانگي و الكترونيكي، مهندسي پزشكي، خودرو و نيرو محركه، مصالح ساختماني و معدني و مواد غذايي و كشاورزي هستند. وي در ادامه مي گويد: همان گونه كه قبلاً نيز اشاره شد توليد، توزيع و فروش اينگونه كالا ها با كيفيت پايين تر از استاندارد مربوط و يا بدون علا مت استاندارد ايران ممنوع است.
به طور مختصر تعدادي از كالا هاي بخش غذايي و كشاورزي به دليل اهميت و ميزان مصرف روزانه كه مشمول اخذ نشان استاندارد هستند عبارتند از: انواع روغن هاي نباتي خوراكي، انواع سوسيس و كالباس، سس و رب گوجه فرنگي، انواع فرآورده هاي لبني، قند و شكر و انواع كمپوت و كنسرو، انواع نوشابه هاي گازدار و بدون گاز، نمك طعام و پنير، ماكاروني، بيسكويت، انواع آب ميوه و نكتار و كنسانتره.
بهرامي مي گويد: نكته حائز اهميت بعدي توجه به تاريخ توليد و انقضاء در مورد كالا هاي توليد داخل به زبان فارسي بر روي بسته بندي كالا است.
معاون وزير بازرگاني در ادامه مي گويد: توجه به ساير مشخصات مندرج روي بسته بندي هاي مواد غذايي بسيار مهم است از جمله مواد تشكيل دهنده محصول، نام و آدرس و تلفن كارخانه سازنده ، شماره بندي ساخت ، وزن خالص و شرايط نگهداري. بنابراين مصرف كنندگان بايد در هنگام خريد كالا ها به موارد اشاره شده توجه كافي داشته باشند و چنانچه در هنگام خريد، كالا هاي مورد خريداري فاقد مشخصات لا زم بر روي بسته بندي آن است ضمن خودداري از خريد آن كالا ، مراتب را به تلفن ۱۲۴ با ذكر دقيق نام و نوع محصول و تاريخ و محل عرضه اعلا م كنند. البته يكي از موارد قابل توجه در اين زمينه خريد كالا توسط مردم از نمايندگي و فروشگاههاي معتبر و داراي پروانه صنفي و يا واحدهاي صنفي داراي جواز صنفي معتبر كه در محل نصب شده باشد، است.
رئيس سازمان بازرسي و نظارت هم چنين در مورد نحوه رسيدگي به شكايات مردم مي گويد: ستادهاي خبري مستقر در سازمان هاي بازرگاني در سراسر كشور با پوشش تلفن ۱۲۴ در ۲۴۲ شهر و شهرستان ماهانه حدود ۱۷ هزار گزارش مردمي را به طور حضوري، تلفني و كتبي دريافت و جهت رسيدگي به دواير بازرسي و تخصصي منعكس مي كند.
بهرامي در مورد توصيه هاي اين سازمان كه در برخورد با متخلفان مي گويد: خريد از واحدهاي صنفي داراي پروانه، كه علا وه بر نصب برچسب قيمت در صورت درخواست مشتري به آنها فاكتور مي دهد، مقابله صنفي با گرانفروشان و مقاومت در مقابل پرداخت مبالغ اضافي، انعكاس موارد تخلف و گذشت نكردن از حقوق اجتماعي و نهايتاً شركت در طرح ناظرين افتخاري و همكاري با سازمان بازرسي و نظارت در امر تخلف يابي، گامي اساسي در معرفي متخلفين اقتصادي و كاهش سطح تخلفات در جامعه است.
|