گاه به گاه شاهد نشستن آلودگي ها بر سطح اسباب خانه هستيد كه زدودن آنها به امري ناممكن يا بسيار دشوار تبديل مي شود. در حالي كه با تدوين برنامه اي منظم براي غبار روبي خانه و گردگيري مداوم آن هرگز اين دست مشكلات رخ نمي نمايند.
از نظري نو، پيراستن دائم خانه سبب مي شود كه غبار روبي ساده تر با صرف مخارج كمتري انجام شود و ديگر نيازي به خريد دائم شوينده هاي مختلف نباشد.
همواره ابتكار و استفاده از آنچه در خانه در دسترس تان است مي تواند به بهترين نحوي شما را در انجام فعاليت هايتان ياري برساند و از صرف ارقام زياد بابت خديد پاك كننده هاي شيميايي رهايي بخشد. كافي است تنها با آگاهي، از آنچه در اختيار داريد، با شيوه اي مناسب سود بجوييد و قطعاً لذتي كه در پايان كار، در پي ديدن نتيجه عملكردتان لمس خواهيد كرد، خستگي تمام زحمات را از بدن شما به در خواهد كرد. از رويكرد اقتصادي نيز اينگونه ابتكارات بسيار مثمر ثمر خواهند بود.
همواره نگهداري فرش ها براي خانم هاي خانه دار از وظايف دشوار و مهم به شمار مي رود.
آلوده شدن مكرر فرش ها و سختي شستن آنها يا هزينه زيادي كه شركت هاي قاليشويي بابت تميز كردن فرش ها دريافت مي كنند، اعضاي خانواده را در قبال آن دچار سردر گمي كرده كه چگونه از اين دردسر، با كمترين هزينه و زحمت نجات پيدا كنند. مي توان با حربه اي بسيار ساده اين معضل را بر طرف كرد. كافي است سه چهارم فنجان جوش شيرين، دو قاشق نشاسته و يك چهارم فنجان پودر بچه معطر را با هم بياميزيد و روي فرش خشك بپاشيد. اجازه دهيد پنج تا پانزده دقيقه بر جاي باقي مانده و سپس با جارو، فرش را تميز كنيد. حاصل آن شگفتآور خواهد بود ديگر نيازي به شستشوي دايم قالي و صرف ارقام زياد بابت راضي كردن شركت هايي كه به اين منظور تاسيس شده اند يا تحمل مشقت فراوان نيست.
گشتي درآشپزخانه
اغلب مشكلات پاكيزه سازي خانه به آشپزخانه باز مي گردد. شستشوي قابلمه، ماهي تابه ها يا ساير ظروف در بسياري مواقع دشوار است، خصوصاً هنگاميكه با بي دقتي، غذاي شما سوخته باشد تميز كردن ظرف بسيار سخت و طاقت فرسا خواهد بود اما براي رفع اين معضل هم راه حل ساده اي وجود دارد كه شما را از تلاش فراوان يا خريد شوينده نجات مي بخشد.
محلولي از جوش شيرين و آب فراهم كنيد. براي اين منظور به ازاي هر ليتر آب دو قاشق جوش شيرين به كار گيريد. آن را درون ظرف بريزيد و اجازه دهيد به جوش بيايد. منتظر بمانيد تا آلودگي ها از سطح ظرف جدا شوند و سپس آن را به شيوه معمول بشوييد.
شستشوي ظروف آلومينيومي هم درد سر زا است. اگر رنگ آنها، خصوصاً در اثر مجاورت با مواد قليايي كدر شده يا در حال رفتن است مي توانيد راه حل مناسبي را به كار بگيريد. به ازاي هر ليتر آب، يك قاشق سركه يا دو قاشق چايخوري جوش ترش را در آن حل كنيد و سپس ظرف را لبالب از اين محلول سازيد. اجازه دهيد تا زمانيكه جداره آلومينيومي شرايط اوليه خود را باز نيافته اين محلول درون ظرفي كه روي آتش قرار دارد، باقي بماند تا در نهايت ظرف تان اوضاع عادي اش را باز يابد.
براي ظروف گرانقيمت تفلون يا نچسب هم راهكارهاي مناسبي وجود دارد. اگر بر سطح آنها لكي مشاهده مي كنيد محلولي شامل يك فنجان آب، دو قاشق جوش شيرين و نيم فنجان كلرين را درون ماهي تابه بريزيد و اجازه دهيد پنج تا ده دقيقه حرارت ببيند اما اجازه ندهيد به جوش بيايد. سپس با آب گرم كف آلود (ترجيحاً صابوني) آن را بشوييد، آب بكشيد و خشك كنيد تا حاصل را به نيكي دريابيد.با به كار بستن هر يك از اين حربه ها مي توان به سرعت و سادگي به هدف خود كه تميزي هر چه بيشتر خانه است رسيد و افزون بر آن، در مخارج خانواده نيز صرفه جويي كرد.