يكشنبه ۲۸ دي ۱۳۸۲ - سال يازدهم - شماره ۳۲۸۶
بازارچه خوراك
Front Page

جايگاه پيتزا در خانواده
ايرج خرقاني 
در سال ۱۳۴۳ يك نوع غذاي فرنگي به نامPIZZA از كشور ايتاليا توسط مدير يكي از رستورانهاي تهران وارد كشور شد . به مرور زمان پيتزا در بين مردم جايگاه خاصي  يافت و استقبال بي نظيري از آن صورت گرفت، به طوري كه روز به روز بر تعداد مغازه هاي پيتزا فروشي با شكل و مدل هاي متنوع و شايد عجيب در خيابان ها اضافه شده است.
وجود مغازه هاي پيتزا فروشي با شيشه هاي دودي، محيطي متفاوت با رستوران هاي غذاخوري تهران و گارسون هايي با لباس اروپايي خود سبب تشويق مردم به خوردن اين غذا شده است. جوانان، پرطرفدارترين افراد جامعه براي اين غذا هستند. اكثر خانواده ها ترجيح مي دهند حداقل ماهي يك يا دو بار براي خريد پيتزا هزينه صرف كنند و به سراغ اين غذاي فرنگي بروند. در سال هاي اخير ظاهر و شكل پيتزا تغيير و تحول عمده يافته است. البته بايد در نظر داشت كه كيفيت و نحوه سرويس دهي و مكان جغرافيايي در قيمت پيتزا تاثير فوق ا لعاده اي دارد. در همين ارتباط اظهارات چندي پيش رئيس اتحاديه رستوران و سلف سرويس تهران، خالي از لطف نيست.
آرمين، در توضيح نحوه فعاليت پيتزا فروشي هاي تهران گفت: تمام پيتزا فروشي هاي تهران تحت پوشش اين اتحاديه هستند و از نظر درجه بندي به ممتاز، درجه ۱ و ۲ تفكيك شده اند.
همچنين برسرويس دهي، رعايت بهداشت و كيفيت غذا از طريق بازرسين مربوطه نظارت اعمال مي شود و هرگونه تخلف در نوع، كيفيت و محصولا ت غذايي با شكايت به اداره مربوطه مورد رسيدگي قرار مي گيرد.به دليل استفاده از مواد مغذي در پيتزا مانند گوشت، مرغ، سبزي، قارچ و از همه مهم تر پنير، پيتزا يكي از غذاهاي پركالري است و به دليل اينكه در فر تهيه مي شود از نظر سلا مت غذايي مفيدتر از غذاهاي سرخ كرده است. بد نيست بدانيد تهيه پيتزا در منزل براي دو نفر حدود ۱۰۰۰۰ ريال هزينه در بر دارد اما همين پيتزا براي دو نفر در پيتزا فروشي ۴۲۰۰۰ ريال تمام مي شود.
000657.jpg

|  بازارچه خودرو  |   بازارچه خوراك  |   بازارچه لوازم خانگي  |   بازارچه آرايش ، بهداشت و شست و شو  |   بازارچه آخر هفته  |   بازارچه رايانه  |
|  بازارچه حمل و نقل  |    گوناگون  |

|   صفحه اول   |   آرشيو   |   بازگشت   |