نگاه روز
مرزبندي در جبهه دوم خرداد
مجمع روحانيون مبارز يكي از تشكل هاي اصيل و ريشه دار در جبهه دوم خرداد است كه با اجازه امام(ره) تشكيل شد و به عنوان محور اين جبهه براي اكثر گروههاي عضو شناخته شده است.
اعضاي مجمع در پيروزي خاتمي در سال ۷۶ شايد مهمترين نقش را به عهده داشتند، ولي پس از دوم خرداد با تشكيل جبهه مشاركت كه محمدرضا خاتمي برادر رئيس جمهور در رأس آن قرار داشت، عملاً نبض جريان دوم خرداد به دست اعضاي اين جبهه افتاد و لذا مجمعي ها سعي كردند براي باقي ماندن در عرصه سياسي كشور و به ويژه مجلس ششم دست به يك ائتلاف استراتژيك با مشاركتي ها بزنند. ابتدا به نظر مي رسيد كه برنده اصلي اين ائتلاف مجمع روحانيون باشد چرا كه موفق شدند با وجود كثرت اعضاي مشاركت ها كروبي دبيركل مجمع را بر مسند رياست بنشانند اما مصادره پيروزي در انتخابات رياست جمهوري سال ۸۰ توسط مشاركت و عدم تمايل مشاركتي ها به دخالت دادن كامل مجمع در دستاوردهاي پيروزي اصلاح طلبان موجب اختلاف بين مجمع روحانيون و مشاركت شد.
پس از اختلاف بر سر كانديداهاي موردنظر براي حضور در مجلس سوم، مجمع روحانيون از جامعه روحانيت مبارز با اجازه حضرت امام(ره) جدا شد.
افرادي نظير آقايان كروبي، توسلي، خاتمي، محتشمي پور، بيات، موسوي خوئيني ها، نوري از اعضاي اصلي اين حزب مي باشند. اين حزب پس از پيروزي در انتخابات مجلس سوم، شكست سختي را در مجلس چهارم متحمل شد. مردم پس از پايان جنگ تحميلي با توجه به مواضع اقتصادي جناح چپ اعتقاد داشتند براي بازسازي كشور، نمي توان به سياست هاي اقتصادي مجمع روحانيون تكيه كرد. بعد از شكست در انتخابات مجلس پنجم مجمع روحانيون احتمال پيروزي كانديداي خود در انتخابات رياست جمهوري سال ۷۶ را نمي داد.
ولي به هرحال آنها با تشويق مقام معظم رهبري وارد صحنه شدند و به پيروزي نيز رسيدند. در شرايط فعلي هرچند مجمع روحانيون اختلاف اساسي و استراتژيكي با جبهه مشاركت دارد ولي هنوز اعتماد لازم را براي ائتلاف با جامعه روحانيت مبارز ندارد و احساس مي كند با آنها فاصله قابل توجهي دارد. به عبارتي ديگر مجمع روحانيون مي خواهد هم از آراء جبهه دوم خرداد بهره برداري كند و هم هويت خود در جبهه دوم خرداد را به عنوان يك گروه اصيل در اين جريان از دست ندهد و در اين دوراهي هنوز موفق به تصميم گيري نشده است.
|