تأثير كيفيت آرد بر كيفيت نان
بحث كيفيت نان از مدتها پيش مطرح شده؛ اما هم چنان راه كاري براي بهبود وضعيت فعلي انديشيده نشده است.
بيشتر نانوايان معتقدند، كيفيت پايين آرد، موجب كاهش كيفيت نان مي شود. در مقابل، مسؤولا ن و گندم كاران مي گويند نانوايان در مراحل مختلف پخت، دقت به خرج نمي دهند و از مواد افزودني مطلوب استفاده نمي كنند.
معمولا ً مسؤولا ن اداره غله جزو دسته دوم هستند؛ اما اين بار، يك مقام مسؤول در اداره غله مشكل پايين بودن كيفيت آرد را تأييد كرده و تا حدودي حق را به نانوايان داده است.
مسؤول اداره غله و آرد و نان شهرستان دماوند، معتقد است ۴۰ درصد كيفيت نان هاي مصرفي بستگي به نوع و كيفيت آرد دارد.
محمدرضا دلقندي افزود: ۶۰ درصد كيفيت نان ها نيز به نحوه تهيه و پخت نان بستگي دارد.
آمار نشان مي دهد ميزان ضايعات نان در كشور بين ۱۰ تا بيش از ۳۰ درصد است و مصرف سرانه نان در نقاط مختلف كشور در حدود ۱۳۵ تا ۵۰۰ گرم در روز و ۱۵۰ كيلوگرم در سال است.
سالا نه در كشور حدود دو ميليون تن گندم به دليل بي توجهي به معيارهاي روز جهان در بخش هاي مختلف فرآيند توليد، هدر مي رود.
ارزش اين مقدار ضايعات گندم، آرد و نان رقمي فراتر از ۳۰۰ ميليون دلا ر (دو تريليون و ۴۰۰ ميليارد ريال) برآورد شده است.
يارانه پرداختي گندم، آرد و نان در سال ۱۳۶۸ از ۴۵ ميليارد ريال در سال ۱۳۸۱، به ۱۰ تريليون و ۶۱ ميليارد ريال افزايش يافت.
مسؤول اداره غله و آرد و نان شهرستان دماوند، در ادامه گفت وگو با ايرنا، درباره كيفيت پخت نان گفت: آردهاي توزيع شده در واحدهاي خبازي متفاوت اند و انواع سبوس دار و بدون سبوس را شامل مي شوند؛ ولي تنها ۴۰ درصد كيفيت نان را مي توان مربوط به نوع آرد دانست.
|