يكشنبه ۳ اسفند ۱۳۸۲ - سال يازدهم - شماره ۳۳۱۶
بازارچه خوراك
Front Page

توصيه هايي در مورد استفاده از گوشت
001644.jpg
- از گوشت كم چرب استفاده كنيد و قبل از پخت چربي ها را از گوشت جدا كنيد.
- از سرخ كردن گوشت خودداري كنيد و به جاي سرخ كردن گوشت آن را به صورت آب پز، بخارپز و كبابي مصرف نمائيد.
- اگر مي خواهيد گوشت را به صورت آب پز مصرف كنيد بعد از خارج كردن از فريزر آن را بپزيد.
- استفاده از كله پاچه و مغز باعث بالا رفتن كلسترول و چربي مي شود. در مصرف آنها افراط نكنيد.
- اگر مي خواهيد گوشت از حالت يخ زده خارج شود، آن را ۲۴ ساعت قبل از پخت از فريزر خارج كرده و داخل يخچال قرار دهيد.
- براي جلوگيري از بيماري هاي قلبي - عروقي بهتر است گوشت سفيد را جايگزين گوشت قرمز نماييد (گوشت مرغ و ماهي به جاي گوشت قرمز
001617.jpg
001620.jpg
001623.jpg

بازارچه خوراك
اسفناج
ليلا آرمان 
اسفناج يك گياه اصيل ايراني است كه طبيعتي معتدل دارد و با هر مزاجي سازگار است.
اسفناج داراي ويتامين هاي آ، ب، ث و املا حي مانند كلسيم، سديم، پتاسيم، يد، منيزيم و مقدار فراواني آهن است.
اسفناج گلبول هاي قرمز خون را بالا  مي برد و براي درمان كم خوني بسيار مؤثر است. همچنين در تقويت عضلا ت و استخوان ها، كليه، شانه و استحكام لثه و دندان بسيار مفيد است. استفاده از اين سبزي براي افراد پير، اطفال، مبتلا يان به بواسير و افرادي كه از يبوست رنج مي برند، توصيه مي شود.
اگر اسفناج را در روغن زيتون بريزيد و بر روي پوست قرار دهيد براي معالجه كك ومك بسيار مؤثر است. مي توان از آب اسفناج خام به منظور بهبود سرفه هاي خشك، آسم، درد مفاصل و يرقان سود جست.
اين سبزي همچنين براي رشد موي سر و درمان امراض كليه و ضعف قوا بسيار مفيد است. از نظر تنوع غذايي، اسفناج پخته در تمام خوراكي ها منافع بسياري دارد و مي توان از آن بوراني، خورش، آش و نرگسي تهيه كرد.
اسفناج در ميادين ميوه و تره بار هر كيلو با قيمت ۹۰۰ و ۱۲۰۰ ريال عرضه مي شود و در مغازه هاي سطح شهر تهران هر كيلو ۲۰۰۰ و ۲۵۰۰ ريال قيمت دارد.
001611.jpg
001614.jpg

در صورت افزايش قيمت سوخت
قيمت مواد غذايي افزايش پيدا خواهد كرد
001638.jpg
با افزايش قيمت سوخت، بهاي مواد غذايي نيز مانند ديگر اقلام كه در كوتاه مدت و يا بلند مدت متاثر از اين عامل هستند افزايش پيدا خواهد كرد.
به گزارش خبرنگار ما، هر سال با بالارفتن قيمت سوخت در كشور شاهد افزايش ناگهاني قيمت اجناس و خدمات در كشور هستيم.
تنها دليلي كه فروشندگان اجناس و كالاي مورد نياز مصرف كنندگان در اين زمينه به ميان ميآورند افزايش نرخ حامل سوخت است، كه طبيعتاً بر روي هزينه حمل و نقل اين اجناس تاثير منفي مي گذارد و اين تاثير خود را در بالا رفتن نرخ اجناس و كالا نشان مي دهد.
در اين بين مواد غذايي از اين امر مستثني نيستند و اين اقلام به عنوان يكي از ضروريات خانواده ها با افزايش قيمت ها مواجه مي شوند. البته نبايد فراموش كرد كه بالا  رفتن نرخ سوخت تنها دليل اين افزايش نيست. اين موضوع در پايان هر سال نيز اتفاق مي افتد و با نزديك شدن سال جديد انواع مواد غذايي به يكباره دچار افزايش قيمت مي شوند. شايد بهترين پيشنهاد و يا راهكار براي مقابله با اين پديده برپايي نمايشگاههاي عرضه اجناس به صورت مستقيم و تعاوني و نيز نظارت شديد دستگاههاي ذيربط است.
مواد غذايي هم مانند انواع خشكبار و آجيل و يا پوشاك در پايان سال گران شده و مردم دچار مشكل مي شوند.
حسيني يك كارمند دولت در اين باره مي گويد: شايد بيشترين فشار در اين مواقع به ويژه در پايان هر سال بر روي اقشار كم درآمد و كارمند و كارگران جامعه باشد. كارمندان و كارگران كه قشر عظيمي از جامعه را تشكيل مي دهند با حقوق تقريبا پايين خود نمي توانند تمامي مشكلات خود را برطرف كنند.
وي مي گويد: آيا به نظر شما كارمند و يا كارگري كه در هر ماه حقوقي معادل حداكثر ۲۰۰ هزار تومان دارد مي تواند نياز خانواده خود را در پايان سال تأمين كند؟
وي در ادامه مي گويد: اگر خانواده اي داراي ۳ فرزند باشد و هر كدام از اين فرزندان نياز به يك جفت كفش، پيراهن و شلوار داشته باشند، حتي اگر در نظر بگيريد كه قيمت هر كدام از اين اجناس نيز از ۱۰ هزار تومان فراتر نرود، تنها براي رفع نيازهاي فرزندان بايد حدود ۱۰۰ هزار تومان از حقوق را كنار گذاشت.
وي با اشاره به ۱۰۰ هزار تومان عيدي پايان سال براي كارمندان دولت مي گويد: اين ميزان را فقط بايد براي خريد مايحتاج فرزندان خود كنار بگذارم.
صابري، يك كارگر ساده در تهران نيز مي گويد: كارگر ساده در تهران مگر در ماه چقدر درآمد دارد كه بتواند با گراني هايي كه در پايان هر سال پيش ميآيد مقابله كند؟
وي در ادامه مي گويد: سازمان هاي مسئول مي توانند براي رفع گراني مواد غذايي و ساير اقلام نمايشگاههاي عرضه مستقيم كالا بر پا كنند تا مردم استفاده مطلوبي از آن داشته باشند.
در اين زمينه علي اصغر سلامت، رئيس اتحاديه بنكداران مواد غذايي نيز مي گويد: به دليل تورم، نوسانات سالانه نرخ بنزين و جو رواني ايجاد شده بر بازار، تجار با سابقه، كنترل چنداني بر قيمت ها ندارند.
سلامت فاكتور اصلي افزايش قيمت را سوخت عنوان كرده و مي گويد: اگر دولت تنها يك بار براي هميشه اقدام به افزايش نرخ بنزين كند هر افزايش قيمتي هم كه به وجود آيد تنها يك بار انجام مي شود، نه دوبار در هر سال.

|  بازارچه خوراك  |   بازارچه لوازم خانگي  |    گوناگون  |

|   صفحه اول   |   آرشيو   |   بازگشت   |