ليلا آرمان
اسفناج يك گياه اصيل ايراني است كه طبيعتي معتدل دارد و با هر مزاجي سازگار است.
اسفناج داراي ويتامين هاي آ، ب، ث و املا حي مانند كلسيم، سديم، پتاسيم، يد، منيزيم و مقدار فراواني آهن است.
اسفناج گلبول هاي قرمز خون را بالا مي برد و براي درمان كم خوني بسيار مؤثر است. همچنين در تقويت عضلا ت و استخوان ها، كليه، شانه و استحكام لثه و دندان بسيار مفيد است. استفاده از اين سبزي براي افراد پير، اطفال، مبتلا يان به بواسير و افرادي كه از يبوست رنج مي برند، توصيه مي شود.
اگر اسفناج را در روغن زيتون بريزيد و بر روي پوست قرار دهيد براي معالجه كك ومك بسيار مؤثر است. مي توان از آب اسفناج خام به منظور بهبود سرفه هاي خشك، آسم، درد مفاصل و يرقان سود جست.
اين سبزي همچنين براي رشد موي سر و درمان امراض كليه و ضعف قوا بسيار مفيد است. از نظر تنوع غذايي، اسفناج پخته در تمام خوراكي ها منافع بسياري دارد و مي توان از آن بوراني، خورش، آش و نرگسي تهيه كرد.
اسفناج در ميادين ميوه و تره بار هر كيلو با قيمت ۹۰۰ و ۱۲۰۰ ريال عرضه مي شود و در مغازه هاي سطح شهر تهران هر كيلو ۲۰۰۰ و ۲۵۰۰ ريال قيمت دارد.