دكتر احمدي نژاد در گفت وگو با همشهري اعلام كرد
برنامه هاي شهرداري براي مقاوم سازي و آمادگي تهران در برابر زلزله
شهردار تهران: شهروندان نگران نباشند، وضعيت در تهران عادي است
و احتمال وقوع زلزله در آن نسبت به گذشته تغييري نكرده است
|
|
گروه شهري: هيچ وضعيت فوق العاده اي در تهران حاكم نيست :شرايط امروز تهران در مقابل احتمال وقوع زلزله با گذشته فرقي نكرده است.
دكتر محمود احمدي نژاد شهردار تهران به خبرنگار ما گفت: به لحاظ علمي هيچ شاخصي در اختيار نداريم كه با توسل به آن محدوده مكاني زماني و بزرگي زلزله را پيش بيني كنيم اين مسئله در تمام دنيا صادق است و شاهد مثال آن همين زلزله اخير تهران است.
وي گفت: مديريت شهري اطمينان مي دهد هر گاه خبري در ميان باشد براي حفظ امنيت مردم قطعاً به اطلاع عموم خواهد رسيد.
به گفته شهردار تهران يك جرياني در جامعه اصرار دارد كه مردم را در حالت التهاب نگهدارد اين در حالي است كه التهاب با آمادگي در برخورد با يك حادثه متفاوت است.
وي تأكيد كرد، لازم است در سيستم اطلاع رساني در مواقع بحران تجديدنظر شود لذا تشكيل كميته رسانه اي ستاد مديريت بحران با توجه به تجربه اخير در دستور كار قرار دارد.
وي ادامه داد: تلاش شهرداري تهران و ساير مسئولين اين است كه با استفاده از آخرين تجهيزات روزد نيا، همچنين آموزش شهروندان و تغيير شيوه ساخت و ساز و شهرسازي به نقطه اي برسيم كه با اين پديده طبيعي به يك حالت مصالحه دست يابيم و تبعات آن را كاهش و امنيت شهروندان را افزايش دهيم.
احمدي نژاد همت مديريت شهري را ايجاد فرهنگ تلاش براي مقاوم سازي دانست كه بخشي از آن در درازمدت به نتيجه مي رسد .وي در اين باره به مقاوم سازي ساختمانهاي عمومي، پلها، شريانهاي اصلي و ساختمان بيمارستانها اشاره كرد كه با توجه به حاكم شدن ضوابط فني بر ساخت و سازها تهيه شناسنامه فني براي ساختمانها و كنترل مجدد نقشه هاي مهندسين ناظر در هنگام ساخت و ساز به مرور تحقق خواهد يافت.
وي در پاسخ به اين سئوال كه آيا با توجه به زلزله اخير تسريع بازسازي بافتهاي فرسوده ومقاوم سازي آنها ضروري نيست گفت:
اين ضرورت براي همه فعاليتهاي عمراني شهر تهران صادق است. مثلاً شبكه حمل و نقل عمومي، شبكه بزرگراهها، تقاطعات غير هم سطح، قطار هوايي و مترو هم در كنار مقاوم سازي و احياي بافتهاي فرسوده، بايد با حداكثر سرعت ممكن توسعه يابد اما تحقق آن نيازمند مقدماتي است از جمله باور اين ضرورتها و فرهنگ سازي در سطوح كلان كشور به اعتقاد احمدي نژاد از آنجا كه وضعيت تهران با گذشته هيچ فرقي نكرده لذا اقدامات مورد اشاره كماكان به روال قبلي خود در دست اجراست.
احمدي نژاد ادامه داد: البته در كنار فعاليتهاي بلند مدت ،مديريت شهري نيازمند اجراي يكسويه طرحهاي زود بازده مستقيم كه از جمله آن چاپ و تكثير كتب آموزشي درباره نحوه برخورد در هنگام وقوع حوادث از جمله زلزله است .علاوه بر آن ساماندهي پايگاههاي امداد و نجات در هر ناحيه شهر تهران به تعداد ۱۲۰ مركز كه تا پايان امسال تحويل شهرداري داده خواهد شد و در هر پايگاه نيز حداقل ۱۲ نيروي آموزشي ديده زبده حضور خواهند داشت.
وي گفت: اين پايگاهها دو منظوره بوده و مجهز به انواع تجهيزات ارتباطي و امدادي است بطوريكه در شرايط عادي به عنوان زمين بازي و ورزش جوانان و در شرايط بحراني از انبارها و اطاقها و شبكه ارتباطي آن استفاده امدادي خواهد شد.
وي افزود: ستاد مديريت بحران شهر تهران به طور مستمر فعال است و شركتهاي مختلف آب، برق،گاز و مخابرات نيز براي نخستين بار از طرح عملياتي برخوردارند. امسال چهار مانور مقابله با زلزله داريم كه يكي از آنها با حضور استانهاي معين و ديگري با كمك مردم و با هدف ورزيده شدن در مقابل حوادث طراحي شده است علاوه بر آن امسال ۳۹ پايگاه آتش نشاني جديد در دست ساخت داريم كه در صورت تكميل تعداد اين پايگاهها به حدود ۱۰۰ مركز افزايش مي يابد.
شهردار تهران گفت: در حال حاضر تعداد ۱۵۰۰ نفر امدادگر ويژه آتش نشان داريم و به دنبال تأسيس دانشكده آتش نشاني نيز هستيم و قراردادهاي مهمي با شركت ايران خودرو به امضاء رسيده كه بر مبناي آن ۱۲۰ دستگاه كاميون بسيار پيشرفته مجهز به آخرين تجهيزات امداد و نجات آتش نشاني تحويل شهرداري مي شود ضمن اينكه درصدد توسعه و نوسازي موتورسيكلت هاي امدادرسان نيز هستيم.
|