رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي عصر ديروز در جريان ملاقات با رئيس و اساتيد انجمن كنفوسيوس چين در پكن، بر برگزاري همايش مشتركي درباره كنفوسيوس تأكيد كرد.
حجت الاسلام والمسلمين محمدي عراقي كه در كشور چين به سر مي برد، در اين ديدار با اشاره به اين كه وجود ۳۵ هزار مسجد و ۱۰ مركز و دانشگاه علوم اسلامي در چين، نشان دهنده ريشه دار بودن اسلام در اين كشور است از پذيرايي گرم مردم و مسئولان چيني از هيأت ايراني قدرداني كرد.
رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، همچنين آمادگي خود و همكارانشان را براي همكاري با انجمن كنفوسيوس در زمينه هاي گوناگون از جمله مسائل آموزشي، چاپ كتاب، تبادل استاد و دانشجو و... اعلام كرد.آقاي محمدي عراقي با تأكيد بر اين كه دنياي غرب به ويژه آمريكا و صهيونيسم، در تلاش هستند تا ساختار و چهره مسلمانان را مخدوش و آنان را به ترور و خشونت محكوم كنند گفت: مسلمانان بايد تلاش كنند تا تعاليم اسلام را با مقتضيات روز و با ادبيات نو و جديد به ويژه براي فهم جوانان به جامعه عرضه كنند.وي با استقبال از پيشنهاد رئيس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي در برگزاري همايش مشترك كنفوسيوس افزود: مسلمانان با وحدت و همبستگي خود مي توانند نيرو و قدرتشان را افزوده و توسعه يابند.
اشراق، علم نور است
|
|
دكتر غلامحسين ابراهيمي ديناني عضو هيأت علمي گروه فلسفه دانشگاه تهران در آخرين برنامه از سلسله سخنراني هاي مؤسسه تحقيقات و توسعه علوم انساني در رابطه با حكمت اشراق سخنراني كرد. به گزارش خبرگزاري «مهر» وي كه در محل مؤسسه تحقيقات و توسعه سخنراني مي كرد با اشاره به ريشه كلمه اشراق در قرآن و احاديث گفت: اشراق با دل سر و كار دارد. اشراق علم نور است و منشأ علم و آگاهي عالم ديگر است. اين واژه از زمان سهروردي مطرح شد. قبل از سهروردي نيز افلاطون در اين زمينه كار كرده بود و حكمت اشراق افلاطوني در مقابل انديشه هاي ارسطو قرار داشت. وي در ادامه افزود: سهروردي به جاي اينكه مثل گذشتگان به سراغ فلسفه يوناني برود از ايران باستان شروع كرد و اولين كسي است كه ۸۰۰ سال پيش افسانه باطل غربي ها در رابطه با معرفي آتن و يونان به عنوان زادگاه فلسفه را شكست و به سراغ ايران باستان رفت و اين كه عده اي امروز در كشور ما مي گويند فلسفه به ذات غربي است بايد گفت: درست است كه يونان باستان فلسفه دارد ولي ايران باستان هم فلسفه دارد و حتي افلاطون نيز به شدت تحت تأثير فلسفه ايران باستان بوده است. دكتر ديناني در بخش ديگر از سخنان خود با اشاره به كمتر بودن فساد در زبان علم گفت: تفاوت ها در علوم انساني بخصوص فلسفه و دين بسيار زياد است. وي در پايان با اشاره به پرطرفدار بودن فلسفه تحليلي در ميان نحله هاي فلسفي در ايران و جهان گفت: فيلسوفان تحليلي به خاطر آشنايي با علم رياضي مغالطه هاي الفاظ را تشخيص دادند و گفتند الفاظ بايد پيراسته شود تا دچار قتيل العبارات نشود. فلسفه بايد آگاهي بدهد. فلسفه علم كاربردي نيست و از فيلسوف فقط يك كار برمي آيد و آن آگاهي دادن به مردم است.