در يك نوار صوتي منتسب به ابومصعب الزرقاوي از رهبران القاعده اياد علاوي، نخست وزير عراق به مرگ تهديد شده است.
به گزارش منابع خبري در اين نوار صوتي كه بر روي پايگاه اينترنتي منتسب به گروه موسوم به جماعت توحيد و جهاد به رهبري ابومصعب الزرقاوي قرار داده شده است خطاب به علاوي تصريح شده: «اي علاوي، تو بدون آنكه بداني از شمار بسياري از ترور و كمينگاه هايي كه براي تو درست كرده بوديم گريخته اي اما به تو قول مي دهيم كه اين كار را به اتمام رسانيم براي آنكه به تو بفهمانيم كه شانست بيشتر از عزالدين سليم نيست».
در بخش ديگري از اين نوار ضمن انتقاد شديد از حامد كرزاي رئيس دولت افغانستان از وي به عنوان نوكر آمريكا نام برده است و اياد علاوي به عنوان كرزاي جديد در عراق معرفي شده است.
بازتاب قتل گروگان كره اي
از سوي ديگر قتل گروگان كره اي كه روز سه شنبه توسط عوامل گروه جماعت توحيد و جهاد از طريق گردن زدن انجام شد، بازتاب هاي مختلفي در پي داشته است. روز يكشنبه اين هفته گروه يادشده با پخش يك نوار ويديويي از كيم سون ايل شهروند ۳۳ ساله كره جنوبي كه به عنوان مترجم يك شركت در عراق مشغول به كار بود به دولت سئول ۴۸ ساعت مهلت داده بود تا نيروهاي نظامي اين كشور را از عراق خارج كند وگرنه گروگان كره اي كشته خواهد شد.
روز سه شنبه پس از سپري شدن اين مهلت و بي توجهي دولت كره جنوبي به اين خواسته عوامل گروه «جماعت توحيد و جهاد» شهروند كره اي را سر بريدند و نوار ويديويي آن را به شبكه الجزيره ارسال كردند. در اين فيلم ويديويي ربايندگان متشكل از پنج مرد نقابدار و مسلح بيانيه اي خطاب به دولت كره جنوبي خواندند كه در آن تاكيد شده بود: ما به شما هشدار داده ايم، ولي شما ترجيح داديد هم پيمان آمريكا باقي بمانيد. اكنون اين حاصل عملكرد شماست. همچنين جسد اين شهروند كره اي سه شنبه شب در حاليكه سر آن در كنارش گذاشته شده بود در جاده اي در غرب بغداد پيدا شد. قتل اين شهروند كره اي بازتاب هاي مختلفي به دنبال داشته است.
رو مو هيون رييس جمهوري كره جنوبي ديروز ضمن محكوم كردن قتل شهروند اين كشور در عراق تاكيد كرد كه طرح اعزام نيروهاي نظامي اضافي به عراق انجام خواهد شد.
وي طي سخناني در تلويزيون اين كشور گفت : ما قويا اقدامات تروريستي را محكوم مي كنيم و همراه با مشاركت جامعه بين الملل به مبارزه عليه تروريسم ادامه خواهيم داد.
رييس جمهوري كره جنوبي گفت كه سياست دولت اش براي اعزام نيرو به عراق تغييري نكرده است .وي اضافه كرد: اعزام نيرو به عراق با هدف اقدامات دشمنانه عليه مردم عراق و جهان صورت نمي گيرد و نيت ما كمك به بازسازي عراق است .
از سوي ديگر در پي كشته شدن تبعه كره جنوبي در عراق، سئول ديروز از همه اتباع غيرنظامي خود در عراق به جز كاركناني كه حضور آنان در اين كشور ضروري است، خواست خاك اين كشور را ترك كنند اما در عين حال تاكيد كرد نظاميان اين كشور همچنان در عراق باقي خواهند ماند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از سئول، سخنگوي وزارت امور خارجه كره جنوبي در كنفرانسي خبري گفت: براي جلوگيري از روي دادن حوادثي مشابه حادثه اخير همه اتباع كره جنوبي به استثناي كاركناني كه حضور آنان در عراق الزامي است، بايد از اين كشور خارج شوند.
در همين حال بي توجهي مقامات كره جنوبي به هشدارهاي گروگان گيران كه به قتل گروگان كره اي انجاميد با مخالفت گسترده مردم اين كشور مواجه شده است و مردم كره با برگزاري تظاهراتي خواستار خروج نيروهاي كره اي از عراق شده اند.
همچنين كوفي عنان دبيركل سازمان ملل نيز با انتشار بيانيه اي ضمن محكوم كردن قتل شهروند كره اي خواستار آزادي فوري تمام گروگان ها در عراق شد. كشورهاي آلمان، ژاپن و فيليپين نيز قتل گروگان كره اي را محكوم كردند. وزيران خارجه ۲۲ كشور آسيايي نيز در جريان نشست گفت و گو براي همكاري در آسيا كه در چين در جريان است اين اقدام را محكوم كرده اند.
واكنش آمريكا و حمله به فلوجه
جورج بوش رئيس جمهوري آمريكا نيز در پي قتل گروگان كره اي با محكوم كردن آن از رئيس جمهور كره جنوبي خواست نيروهاي خود را در عراق همچنان حفظ كند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از واشنگتن، جورج بوش با ابراز تاسف از كشته شدن تبعه كره جنوبي كه در عراق به گروگان گرفته شده بود گفت: اين اقدام تروريستي با اين هدف صورت گرفت كه كشورهاي متحد آمريكا نيروهاي خود را از عراق خارج كنند اما واشنگتن اميدوار است كه كره جنوبي و ديگر كشورهاي متحد آمريكا به حضور خود در عراق تا پايان مبارزه با تروريسم ادامه دهند.
از سوي ديگر ارتش آمريكا مخفيگاه القاعده در فلوجه را بمباران كرد. در اين حمله سه نفر از اعضاي القاعده كشته و ۱۰ نفر زخمي شده اند.
به گزارش سرويس بين المللي ايلنا، نيروهاي امنيتي آمريكا مقر و محل اختفاي تروريست هاي القاعده را در شهر فلوجه هدف بمباران قرار دادند.ژنرال مارك كيميت معاون فرمانده نيروهاي آمريكايي در عراق گفت: اين عمليات عليه اعضاي گروه ابومصعب الزرقاوي بوده است. همچنين پل ولفوويتز معاون وزير دفاع آمريكا و از طراحان اصلي تهاجم به عراق بار ديگر اعلام كرد، نيروهاي آمريكايي احتمالا چندين سال در عراق خواهند ماند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از واشنگتن، ولفوويتز كه در جلسه كميته نيروهاي مسلح مجلس نمايندگان آمريكا سخن مي گفت با رد اين عقيده كه آمريكا در باتلاق عراق به دام افتاده است، گفت: «در صورتي كه نيروهاي آمريكايي در عراق باقي بمانند تحت سيطره هيچ دولت عراقي نخواهند بود.»
وي افزود: «زماني كه عراقي ها توانايي مقابله با مسائل امنيتي را داشته باشند در آن زمان ما عراق را ترك خواهيم كرد اما نمي توانم بگويم اين زمان چه مقدار طول خواهد كشيد.» معاون وزير دفاع آمريكا گفت: «خشونت در عراق پس از انتقال قدرت به عراقي ها در ۳۰ ژوئن تا زمان برگزاري انتخابات در اين كشور تشديد خواهد شد زيرا شورشيان تلاش خواهند كرد روند تشكيل دولت منتخب در عراق را دچار وقفه كنند.»
ساير تحولات
* بر اثر انفجار بمبي كه ديروز در مسير كاروان نظاميان آمريكا در مركز بغداد اتفاق افتاد دو عراقي از جمله يك كودك كشته و يك تن زخمي شد.
* هزاران تن از مردم اوكراين طي تظاهراتي خواستار خروج نيروهاي اين كشور از عراق شدند.
* وزير دفاع لهستان اعلام كرد كه نيروهاي اين كشور تا پايان سال ۲۰۰۴ در عراق باقي خواهند ماند.
* دولت ايتاليا ماموريت حدود ۳ هزار نظامي خود در عراق را براي شش ماه ديگر تمديد كرد.
* مجلس هلند تصميم دولت آن كشور مبني بر تداوم حضور نيروهاي نظامي هلندي در عراق تا ماه مارس ۲۰۰۵ را تصويب كرد.
* ژاك شيراك، رئيس جمهور فرانسه با ارسال نامه اي براي رئيس جمهور عراق اعلام كرد فرانسه در بازسازي عراق به ايفاي نقش خود پايبند است.