اعتراض به شيوه ژاپني
اي كاش تمام دعوا و مرافعه هاي سياسي در سطح جهان به طرح پرسش و ارائه نمره محدود مي شد و نيازي به اين همه قتل، غارت و كشتار نبود. يك معلم تاريخ ژاپني به سبك مردم صبور و اهل گفتمان سرزمين آفتاب تابان، به دانش آموزاني كه از اعزام نيروي نظامي ژاپني به عراق حمايت كرده بودند نمره صفر داد.
اين معلم ژاپني در امتحان كتبي تاريخ پرسشي را درباره اعزام نيروهاي نظامي ژاپني به عراق طرح كرده بود، در اين پرسش و پاسخ، دانش آموزان موافق اعزام نيرو به عراق نمره صفر گرفتند و دانش آموزان مخالف اعزام نيرو نمره مثبتي دريافت كردند.
به هر حال اين هم نوعي اعتراض مدني به جنگ طلبي به سبك ژاپني است، اميدواريم اين معلم ژاپني با ارائه تاريخ تجاوزات نظامي و پيامدهاي آن بر زندگي مردم بتواند نظر دانش آموزان موافق اعزام نيروي نظامي به عراق را تغيير دهد.
رخورد راه حل نيست
در بين مسئولان به كمتر كسي بر مي خو ريم كه راه حل مشكلات فر هنگي و نا هنجاري هاي اجتماعي را برخورد فيزيكي بداند . حالا اگر برخي از افراد بدون توجه به اين گفته ها خود به روش هاي ديگر متوسل مي شوند بايد پاسخگوي رفتارهاي خود باشند.
در همين زمينه دادستان كل كشور طي صحبت هايي در نماز جمعه شيراز گفته است ۲۰ درصد از مفاسد اجتماعي و اقتصادي را مي توان از طريق دستگاه قضايي حل كرد، ۸۰ درصد مابقي را بايد با تدابير معنوي، اخلاقي، تربيتي و ارشادي حل و فصل شود. عليرغم اين اظهارات متأسفانه اغلب دستگاههاي فرهنگي چون از رويه هاي اخلاقي، تربيتي و ارشادي كمتر بهره مي گيرند ناخواسته مبارزه با ۸۰ درصد مفاسد اجتماعي را كه وظيفه آنان است به سوي دستگاه قضايي هدايت مي كنند. تجربه برخوردهاي غلط در زمينه مبارزه با فساد و بدحجابي نشان داده كه تنها راه اصلاح جامعه و فسادزايي ،تربيت و ارشاد و به تعبير ايشان احياي سنت حسنه امر به معروف و نهي از منكر است.
خواب راحت و زاغه نشيني
بيش از يك سوم جمعيت جهان در زاغه ها زندگي مي كنند، اين رقم در قاره آسيا بيش از ۵۰۰ ميليون نفر است. آمار جالبي است اما به هر حال همه كساني كه در اين زاغه ها زندگي مي كنند حداقل دغدغه خواب راحت را ندارند. به گفته ويكتور هوگو، همه ما انسان ها در پي خواب راحت هستيم اما براي پيدا كردن تخت خواب راحت، خواب راحت را هم از دست مي دهيم.
بي ترديد اغلب اين انسان ها دغدغه اي براي خريد مبلمان، آشپزخانه مدل ايتاليايي، فرانسوي و ديگر تجملات اعصاب
خرد كن ندارند، سر پارك كردن اتومبيل جلو خانه هايشان و يا عقب و جلو كردن اتومبيل هاي رنگارنگ در پاركينگ مجتمع ها با همسايه ها بگومگو نمي كنند. احتمالاً اعصاب خود و زنانشان هم از خريدن وسايل آن چناني راحت است. زاغه نشينان به خاطر فضاي كوچك نيازهاي محدودي دارند به همين دليل به چند شغلي و چند پيشگي نياز ندارند، مصرف تلفن، آب، برق و گازشان هم از حد استانداردهاي بين المللي هم پايين تر است و چه بسا مشمول بخشودگي شوند!
البته سازمان ملل متحد پيش بيني كرده كه صد ميليون از اين زاغه نشينان در سال ۲۰۲۰ دچار استرس هاي زندگي خواهند شد چون مي توانند زاغه نشيني را ترك كنند!
پاپ و ازدواج
قضيه ازدواج نكردن جوان ها به اروپايي ها هم سرايت كرده است و اخيراً موضوع آن قدر داغ شده كه پاپ ژان پل دوم، رهبر كاتوليك ها از اين رفتارهاي غير شرعي جوانان مسيحي دل آزرده شده است. وي در ديدار با گروهي از پژوهشگران اجتماعي و استادان دانشگاه در واتيكان در زمينه تشكيل خانواده و ترغيب جوان ها به ازدواج توصيه هاي جالبي كرده كه حيفمان آمد آن را نقل نكنيم: «زندگي مشترك بدون ازدواج شرعي نادرست است زيرا تشكيل خانواده برگرفته از اراده خداوند است. خانواده پايه و اساس زندگي است و نقش مهمي در آينده اروپا دارد، ولي الگوي كنوني آن دچار بحران شده كه ريشه فرهنگي دارد و به همين علت هر چند نسل جديد ارزش هاي خانواده را درك مي كند ولي از اجراي آن ناتوان است.»
درست است كه تشكيل خانواده در اروپا مثل ايران از ترتيبات مهريه، جهيزيه، شير بها و... بي بهره است ولي با اين حال اغلب جوان هاي الكي خوش پاي بند خانه و زندگي نيستند. كساني هم كه در ايران آستين بالا زده تا جوان ها سر و سامان بگيرند بايد مرتب پاسخ گوي اين و آن باشند. منتقدان محترم التفات فرموده و راهي براي هدايت جوانان به مسير ازدواج و تشكيل خانواده ارائه دهند.