تازه هاي انديشه
كتاب شناسي جهاني علوم قرآني و معارف
كتاب شناسي ها بهترين ابزار اطلاع رساني پژوهشي هستند و مي توانند سنگ زيرين تحقيقات و تأليفات قرار گيرند و از اجراي پژوهش هاي موازي و تكراري بكاهند. در همين راستا مؤسسه قرآني تفسير جوان در ادامه تدوين و انتشار سلسله آثار روش انس با قرآن و كتب تفسيري و تحقيقي، كتاب شناسي توصيفي و موضوعي علوم قرآني را به منظور راهنمايي پژوهشگران، انديشمندان و جوانان عرضه كرده است.
اين كتاب شناسي در دو بخش علوم و معارف قرآني تدوين شده است:
در بخش علوم قرآني كه عمده مطالب كتاب مي باشد، كليه آثاري كه مستقيماً با قرآن و با يكي از شاخه هاي علوم قرآن مرتبط بوده به شكل موضوعي معرفي شده اند، مانند: تفسير و ترجمه، ناسخ و منسوخ، محكم و متشابه، اعجاز قرآني، قسم ها و مثل ها، اوصاف قرآن و مسائل جديد قرآن پژوهي.
در بخش معارف قرآني اين كتابنامه كتاب هايي كه درباره موضوعات و مفاهيم قرآن تأليف شده است، مانند: منابعي كه به اخلاق قرآني پرداخته اند يا منابع فلسفي و كلامي كه درباره قرآن نگارش يافته در ضمن ۱۷ شاخه (از اخلاق تا هنر) معرفي شده اند.
هر واحد اطلاعاتي اين كتابنامه، با يك شماره پياپي مشخص مي شود و شامل سه قسمت اصلي است: مأخذ شناسي، نمايه موضوعي و چكيده مأخذشناسي. ضمن آنكه كليه منابعي كه فرآيند ماخذ شناسي در مورد آنها انجام پذيرفته، با استفاده از زبان كنترل شده نمايه سازي شده اند.
طبق اعلام، از مزيت هاي اختصاصي كتابنامه آن است كه متوني كه از ويژگي هاي پژوهشي و علمي بالاتري برخوردار بوده اند، چكيده شده اند و در مجموع براي بيش از۴۰ درصد منابع، چكيده تهيه شده است.
در اين كتابنامه چند فهرست واره براساس حروف الفبا تنظيم و ضميمه شده است كه با مراجعه به آنها مي توان به صورتي روشمند، از اطلاعات كتاب ها و منابع قرآني استفاده كرد.
كتاب شناسي علوم قرآني با معرفي۹۵۰۰ عنوان كتاب، در چهار جلد رحلي همراه با لوح فشرده منتشر و در اختيار دانش پژوهان قرار گرفته است.
خواجه يوسف همداني
در تركمنستان
كتاب «آشنايي با خواجه يوسف همداني»، از شخصيت هاي عرفاني بزرگ كشورمان كه نزديك به هزار سال پيش مي زيست، به دو زبان روسي و فارسي در تركمنستان منتشر شد.
به گزارش ايلنا از روابط عمومي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي، كتاب مذكور توسط رايزني فرهنگي كشورمان در عشق آباد و با همكاري كنسولگري جمهوري اسلامي ايران در مرو چاپ و انتشار يافته است. مؤلف دكتر غلامحسين زاده، رايزن فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در تركمنستان است.
آرامگاه اين عارف نامدار در شهر مرو در كشور تركمنستان است و همه روزه زيارتگاه مشتاقان فراواني است.
|