فوتبال جام ملت هاي آسيا / توقف عربستان مقابل تركمنستان
خبرنگار همشهري: اولين شگفتي جام سيزدهم ملت هاي آسيا از سوي يك تيم شرق آسيايي به نام اندونزي زده شد. چه كسي تا قبل از بازي مي توانست تصور كند كه اندونزي يكي از قدرت هاي درجه دوم در فوتبال آسيا بتواند قطر را با مربي گرانقيمت فرانسوي اش از پا درآورد. اين درست كه شرايط هواي شرجي بيشتر به سود اندونزي بود تا قطر، ولي فقط با اتكا به اين فاكتور نمي توان تيم شناخته شده تر را بازنده رقابت با تيمي دانست كه همواره در آرزوي راهيابي به مرحله دوم مي سوخت.
هرچه بود اين تيم اندونزي بود كه نخستين جرقه را زد تا پيش داوري ها در زمينه جام شگفتي ها همانند يورو ۲۰۰۴ قوت بيشتري گيرد. با گذشت ۲۶ دقيقه «سودارسوتو» دروازه قطر را گشود و اين نتيجه تا پايان نيمه اول هم پابرجا بود. نيمه دوم را در حالي كه قطري ها با شتاب براي زدن گل مساوي آغاز كرده بودند، باز اين تيم اندونزي بود كه با «استامت» در دقيقه ابتدايي نيمه دوم به گل دوم خود رسيد. قطر پس از دريافت گل سرا پا حمله شد، اما اندونزي روي سرعت خوب بازيكنانش چشم به ضد حمله دوخت و در صدد مقابله برآمد. گل دقيقه ۸۴ مجيد تنها مرهمي بود كه از شكست سنگين قطر كاست. اندونزي با همين پيروزي دو بر يك صدرنشين گروه يك شد.
قضاوت اين بازي با مسعود مرادي از كشورمان بود.
خوش اقبالي عربستان و بدشانسي تركمنستان
عربستان هم با «فان درلم» سرمربي هلندي خود با تساوي مقابل تركمنستان در اندازه هاي يك تيم مدعي نشان نداد.
به نظر مي رسد فاتح دو دوره جام ملت هاي آسيا همانند ژاپن، كره و تا حدودي ايران در غياب مصدومين سرشناس خود وضعيت چندان مناسبي در اين دوره نداشته باشد. عربستان در مقابل تركمنستان خوش اقبال بود كه در بازي اول خود نباخت و برعكس حريف كه نخستين حضورش را تجربه مي كرد بسيار بدشانس بود كه از برتري محسوس و موقعيت ها و پنالتي اش به راحتي گذشت.در حقيقت تركمن ها چوب كم تجربگي خود را خوردند و دفاع اين تيم نيز نسبت به خطوط ديگر ضعيف تر بود وگرنه اين تيم در حمله و خط مياني بازيكنان تكنيكي خوبي را داشت.
در اين بازي «قحطاني» با زدن دو گل براي عربستان عنوان برترين بازيكن ميدان را بدست آورد. عربستان كه حتي دو بر يك نيز از حريف پيش بود درست در دقايق پاياني روي يك ضربه ايستگاهي دروازه اش توسط «كوليف» فروريخت و بازي به تساوي انجاميد.
بازي عراق و ازبكستان نيز يك بازي نزديك و تماشايي بود. ديداري فيزيكي كه شرايط خاص خود را داشت.
«ازبك ها» كه به نوعي مي توان آنها را قدرت برتر آسياي ميانه دانست و حتي سابقه قهرماني در بازي هاي آسيايي هيروشيما را هم دارند بسيار اميدوارند كه بتوانند آن خاطره خوش را تكرار كنند. عراق تيمي پرسابقه در اين بازيهاست، تيمي كه در آخرين روزهاي قبل از شروع اين مسابقات «اشتانگه» مربي آلماني خود را از دست داد. همانند ازبكستان خود را لايق صعود از اين گروه مي دانست. در اين گروه با نمايشي كه تركمنستان مقابل عربستان داد نمي توان پيشاپيش دو تيم برتر را تعيين كرد.
سه تيم عربي در ميدان
امروز در روز سوم بازيها از دو بازي پيش رو يك بازي به ديدار دو تيم عربي حاشيه خليج فارس كويت و امارات اختصاص دارد. دو تيمي كه كاملاً همديگر را مي شناسند و اين بازي براي آنها جنبه حيثيتي دارد.
اردن ضلع سوم تيم هاي عربي را تشكيل مي دهد كه امروز در «جينان» به مصاف كره جنوبي مي رود. الگوهري كه با شكست ايران در دور مقدماتي جام جهاني ۲۰۰۶ آلمان نامش دوباره بر سر زبانها افتاده امروز جدال سختي را با «بونفرر» همتاي هلندي خود خواهد داشت. اردن به قدرت بدني بازيكنانش و كره به سرعت تيمي اش مي نازد. اين بازي از حساسيت قابل توجهي برخوردار است.
برنامه بازيهاي امروز
ساعت ۱۵: اردن - كره جنوبي
ساعت ۳۰/۱۷: كويت - امارات