دو فصلنامه «نامه علوم انساني»
به گزارش خبرنگار سرويس فرهنگ و انديشه ايلنا دو فصلنامه شوراي بررسي متون و كتب انساني «نامه علوم انساني» ويژه تابستان، پاييز و زمستان ۸۲ و بهار ۸۳ در شش بخش توسط پژوهشگاه علوم انساني و مطالعات فرهنگي منتشر شده است.در بخش مقاله ها، مقاله اي با عنوان معرفي و نقد تطبيقي منابع رايج نظريه هاي انقلابي به قلم عباس خلجي ديده مي شود.
همچنين در بخش نقد، كتاب هاي مباني و كليات علوم سياسي، اصول علم سياست، جنبش هاي اسلامي معاصر، تاريخ انديشه سياسي در ايران و جهان اسلامي، ديباچه اي بر نظريه انحطاط در ايران، جامعه مدني و توسعه سياسي در ايران، ما چگونه ما شديم، روابط بين المللي در تئوري و عمل، اصول سياست خارجي و سياست بين المللي و تحولات روابط بين المللي، از كنگره وين تا امروز مورد نقد و بررسي قرار گرفته اند.
در بخش معرفي كتاب نيز دو كتاب ميراث سياسي اسلام نوشته نصر محمد عارف و مراتب ظهور فلسفه سياست در تمدن اسلامي نوشته موسي نجفي به خوانندگان معرفي شده اند.
در بخش معرفي مراكز آموزشي نيز، پژوهشكده امام خميني و انقلاب اسلامي معرفي شده در بخش گزارش علمي نيز گزارشي از يكصدمين سالگرد انقلاب مشروطيت ارائه شده است.در بخش يادنامه نيز از مرحوم دكتر محمد جواد سهلاني، عضو پيشين هيأت تحريريه «نامه علوم انساني» يادي شده است.
دو فصلنامه «نامه علوم انساني» در هزار نسخه و ۲۲۹ صفحه به قيمت شش هزار ريال روانه بازار نشريات شده است.
ديدگاه هگل در باب اخلاق و سياست
كتاب «ديدگاه هگل در باب اخلاق و سياست» تدوين رابرت پيپين و اوتفريد هوفه از سوي انتشارات دانشگاه كيمبريج منتشر شد.به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه خبرگزاري «مهر»، اين كتاب مشتمل بر ۱۱ مقاله از فيلسوفان مطرح آلماني در قبال فلسفه اجتماعي و سياسي هگل به شمار مي رود. همه اين مقالات البته در نشريات معتبر آلماني زبان به چاپ رسيده اند و نيكلاس واكر آنها را به انگليسي ترجمه كرده است. اين كتاب از مجموعه «سنت فلسفه آلمان» انتشارات كمبريج منتشر شده و هدف آن ارائه مهمترين مؤلفه هاي فلسفه آلماني زبان به خواننده انگليسي زبان است. تدوين كنندگان سعي كرده اند معروف ترين و ژرف ترين مقالاتي را كه در زبان آلماني در باب هگل در نيمه دوم سده بيستم نگارش شده اند جمع آوري و منتشر كنند. كارل اوتو اپل، ريتر، فولدا، مانفرد بام و زيگفريد بلاچ از جمله مقاله نويسان اين مجموعه هستند.