سلامت زندگي
چرا دانشجويان به مشاور مراجعه نمي كنند؟
در اغلب دانشگاه ها براي رفع مشكلات دانشجويان، مراكز مشاوره اي تأسيس گرديده. آنها مي توانند براي راهنمايي و حل مشكلاتشان به اين مراكز مراجعه كنند. مشاوران اين مراكز، به دانشجويان كمك مي كنند تا از تواناييها، مهارتها و استعداد هاي خود، بيشترين بهره را ببرند. مشاوران در زمينه هاي مشكلات روان شناختي مشكلات عاطفي، مشكلات تحصيلي و شغلي، اضطراب، افسردگي، ترس و مشكلات ديگري كه افراد حتي قادر نيستند با نزديكترين فرد خانواده مطرح كنند به دانشجويان كمك مي كنند. دانشجويان مايلند مشكلاتشان را با مشاور در ميان بگذارند اما بنا به دلايلي ممكن است به مشاور مراجعه نكنند.
من دوست دارم با يك مشاور صبت كنم اما...
۱) «من از اين نگرانم كه صحبت هايم محرمانه نماند.»
تمام جلسات مشاوره اي، كاملاً محرمانه هستند. يادداشتهاي مشاور كاملاً جدا از پرونده هاي آموزشي و غيرقابل دستيابي هستند و دور از دسترس دانشگاه، رئيس دانشگاه و غيره نگهداري مي شوند. تمام اطلاعاتي كه در جلسات مشاوره بيان مي شود محرمانه بوده و بدون اجازه كتبي مراجع با فرد ديگري در ميان گذاشته نخواهد شد. البته در مواقعي كه قانون اين اطلاعات را درخواست كند استثناء وجود خواهد داشت. اين استثناء شامل موارد زير است:
* احتمال خطر آسيب رساندن به فرد ديگري وجود داشته باشد.
* احتمال آسيب رساندن به خود فرد وجود داشته باشد مگر اينكه اقدامات حفاظتي در نظر گرفته شود.
* اين احتمال وجود دارد كه از كودكان يا افراد سالخورده سوءاستفاده به عمل آمده باشد.
* توسط دادگاه درخواست شده باشد.
۲) «مي ترسم با يك مشاور صحبت كنم نكند تصور نمايد كه من ديوانه ام.»
برعكس، توانايي درخواست كمك، نشان دهنده پختگي و احساس امنيت در فرد است.
۳) «فكر نمي كنم مشكلاتم خيلي جدي باشد.»
مراكز مشاوره با دانشجوياني سروكار دارند كه داراي مشكلات گوناگوني هستند. از مشكلات كوچكتر گرفته تا مشكلات و نگرانيهاي جدي تري كه در حال پيشرفت هستند.
۴) «نمي توانم هزينه مشاوره را پرداخت كنم.»
مراكز مشاوره دانشگاه از دانشجوياني كه در دانشگاه ثبت نام كرده اند هزينه اي مطالبه نمي كنند.
۵) «مي توانم هميشه با يك دوست صحبت كنم.»
دوستان هرچند مي توانند حمايت و همدلي خوبي ايجاد كنند، اما اغلب آنها هدفمند نيست و از نظر روان شناسي پويا نيست. علاوه بر اين در يك رابطه دوستانه نيازهاي هر دو طرف مورد توجه است. چون كه اين رابطه نيازمند يك رابطه دوطرفه گفت وشنود است. در رابطه مشاوره اي مركز توجه فقط بر نيازهاي فرد مراجع است.
۶) «اعتقاد ندارم فقط صبحت كردن، بتواند مفيد باشد.»
ارائه اطلاعات در محيطي كه به دور از قضاوت و بدون دغدغه خاطر است به رها شدن فشارهاي هيجاني كه توسط افكار و احساساتمان به وجود آمده اند كمك مي كند. به هر حال مشاوره چيزي بيش از صحبت كردن صرف است. يك روش ادراكي است كه به ما مي آموزد كي هستيم و چطور با دنياي اطرافمان ارتباط برقرار كنيم. اين باور رويكرد جديدي را نسبت به مشكلاتمان فراهم مي سازد و درباره اينكه چطور با اين مشكلات برخورد كنيم راههاي جديدي را پيش رو مي گذارد.
۷) «با اين كار اسرار خانواده ام را فاش مي كنم.»
مشاوران نسبت به رسم و رسوم و حريم خانواده، حساس و احترام قابل توجهي قايل هستند. اگر نسبت به خانواده و فرهنگ، تعارض نگران كننده اي وجود دارد اين موضوعات را مي توان در اولين جلسه مشاوره و پيش از آنكه مسايل شخصي، بيشتر آشكار شود مطرح نمود.
۸) «من خيلي كمرو و خجالتي هستم و نمي دانم چه بگويم.»
مشاوران براي تسهيل برقراري ارتباط بين مردم، آموزش ديده اند. معمولاً بعد از يك دوره كمرويي اوليه، ارتباط راحتي به وجود مي آيد و صحبت كردن راحت تر و با آرامش بيشتري صورت مي گيرد.
منبع: اينترنت
ترجمه: مجيد خسروشاهيان
|