اقتصاد انرژي
اميد به آينده رئيس بي. پي
رئيس شركت نفت انگليس بريتيش پتروليوم آينده صنعت نفت را اميدواركننده توصيف كرد.
«لرد جان براون» در سخناني در همايش نفت و پول درلندن به تحليل آينده بازار نفت در جهان پرداخت ، و گفت : نقش نفت در جهان همچنان تا پيدا نشدن يك ماده جايگزين براي آن از اهميت خاصي برخورداراست .
وي با تحليل تحولات صورت گرفته در پنج سال گذشته در صنعت نفت ، تأكيد كردكه اين تحولات سبب شده است تا نگرانيهاي پيشين در مورد صنعت نفت بي موردجلوه كند.
به گزارش خبرنگار ايرنا در لندن ، براون يكي از تحولات عمده در اين زمينه را قدرت گيري شركتهاي خصوصي بين المللي در زمينه سرمايه گذاري در بخش نفت و گاز دانست .
وي گفت : شركتهاي بين المللي خصوصي در حال حاضر سالانه صد ميليارد دلار درتوسعه و اكتشاف نفت سرمايه گذاري مي كنند.
رئيس شركت بي . پي علت قدرت گيري اين شركتها را مديريت موفق بازار نفت توسط اوپك پس از سقوط قيمت نفت به ۱۰ دلار در اواخر دهه ۹۰ دانست .
وي گفت : تا اواخر دهه ۱۹۹۰ بازار نفت تقريبا به قيمتهايي در حد متوسط۱۸ دلار در هر بشكه عادت كرده بود، اما ناگهان در پايان اين دهه قيمتها به حد ۱۰ دلار در هر بشكه سقوط كرد و اين امر موجب شد تا توليدكنندگان به فكر مديريت بازار جهت حفظ قيمت ها بيافتند.
اوپك در اين مقطع احساس كرد مي تواند با استفاده از سهم عمده اي كه دوباره در توليد جهاني پيدا كرده بازار را كنترل كرده و قيمتها را در محدوده ۲۵ تا ۲۸ دلار ثابت نگه دارد و همين مديريت خوب بازار موجب شد تاشركتهاي خصوصي بين المللي توان و انگيزه سرمايه گذاري پيدا كنند.
رئيس شركت نفت انگليس از ادغام شركتهاي بزرگ نفتي جهان و ايجاد شركتهاي عظيم به عنوان يك تحول مهم و اميدواركننده ديگر براي آينده صنعت نفت يادكرد.
براون در اين زمينه به ادغام دو شركت بزرگ نفتي در آمريكا، دو شركت بزرگ در فرانسه و همچنين تملك تعدادي از شركتهاي كوچكتر توسط شركت نفت انگليس اشاره كرد.
وي ، تغيير جهت بازار نفت به سوي كشورهايي همچون چين ، روسيه و كشورهاي آسيايي را سومين تحول مهم و اميدواركننده براي صنعت نفت در جهان درپنج سال گذشته برشمرد.
رئيس شركت نفت انگليس همچنين در سخنراني خود قيمت بالاي كنوني نفت در بازارهاي جهاني را موقتي دانست و علت عمده آن را افزايش تقاضا به ويژه از سوي چين و وجود نگراني در زمينه امنيت جا به جايي محموله هاي نفتي ذكر كرد.
|