پنجشنبه ۲۶ آذر ۱۳۸۳ - سال دوازدهم - شماره - ۳۵۸۳
در شهر
Front Page

گزارشي از وضعيت معيشتي كارگران در ايران
كمتر از دو دلا ر
025413.jpg
عكس : هادي مختاريان
سهيلا بيگلرخاني
هنوز هستند كساني كه در ازاي يك روز كار كمتر از يك هزارو 500 تومان يا 2 دلار مي گيرند. سازمان بين المللي كار در تازه ترين يافته هاي خود اعلام كرده، در كشورهاي توسعه نيافته، دستمزد كارگران تنها روزي 2 دلار است كه اين مبلغ شامل دستمزد بخشي از كارگران ايراني نيز مي شود. هر چند بر اساس مصوبه هيات دولت حداقل دستمزد كارگران در ايران 106 هزار تومان در ماه يعني حدود 4 دلار در روز بايد باشد. با اين حال بخشي از كارگران ايراني در شرايطي مشغول به كارند كه از ابتدايي ترين حقوق خود محرومند و كارفرمايان آنها هرگز خود را ملزم به رعايت مصوبه دولت نمي دانند.
مصوبه حداقل حقوق به خصوص در مورد كارگران نوجوان اغلب ناديده گرفته مي شود، مثلا حقوق يك كارگر آجرپزي حاشيه شهر تهران ماهي 40 هزار تومان است كه كارفرما به بهانه ماليات، 10 هزار تومان آن را نيز كم مي كند.
روزانه كمتر از 900 تومان براي هر نفر
تحقيقات صندوق كودكان سازمان ملل متحد نشان مي دهد، در ايران حدود يك ميليون و 400 هزار نفر زير خط فقر با درآمد كمتر از يك دلار در روز و حدود 5 ميليون نفر با درآمد كمتر از 2 دلار در روز زندگي مي كنند. به نظر مي رسيد بسياري از اين افراد، خانواده هايي باشند كه اتفاقا كفيل خانواده مشاغل بوده و از حداقل دستمزد برخوردار هستند. چه در ايران در مقابل 24 درصد جمعيت شاغل، 76 درصد تحت تكفلند. اين آمار بر اساس آخرين سرشماري عمومي استخراج شده است. يعني هر يك نفر بايد خرج 3 نفر را بدهد. با اين حساب در خانواده 4 نفري يك كارگر با حداقل دستمزد، سهم هر كدام از اعضا از درآمد كفيل تنها روزي يك دلار است. از سويي تحقيقي كه توسط سازمان مديريت و برنامه ريزي در سال 82 صورت گرفت، نشان داد، هر خانواده 4 نفره شهرنشين ايراني براي برآوردن نيازهاي اوليه زندگي خود به ابتدايي ترين شكل روزانه به 4 دلار معادل۳ هزارو 500 تومان نياز دارد. به نظر مي رسد، با توجه به افزايش رسمي نرخ ها و در نتيجه افزايش نرخ تورم در سال 83 نسبت به سال 82 ، اكنون روزي 4 دلارحتي كفاف نياز هاي اوليه زندگي خانواده 4 نفره را نمي دهد. با اين حساب مي توان گفت، بسياري از خانواده هاي كارگران با مشكلات بسيار سخت معيشتي دست به گريبان هستند. چه، درآمد كمتر از روزي 900 تومان براي هر عضو خانواده تنها كفاف يك وعده غذاي گرم را مي دهد.
يك خلا قانوني
گذشته از آنكه حداقل دستمزد، رقم ناچيزي براي گذران زندگي است، بسياري از كارگران از اعمال قانون كار نيز محرومند. بيش از 6 سال قبل، مجلس براي تشويق كارفرمايان در به كارگيري كارگران، قانوني را به تصويب رساند كه به قانون خارج شدن كارگاه هاي زير 8 نفر از شمول قانون كار معروف شد. بر اين اساس كارفرمايان كارگاه هايي كه كمتر از 8 نفر كارگر در آن مشغول به كار بودند، از اعمال قانون كار، شامل حداقل دستمزد، بيمه و ... معاف شدند. اينكه اين قانون تا چه حد توانست تشويقي براي اشتغالزايي باشد، چندان معلوم نيست، اما يكي از نتايج آشكار آن افزايش تعداد كارگران كم درآمد بود. با اينهمه به اعتقاد برخي قانون كار كه پس از طي راهي دراز ميان مجلس و شوراي نگهبان، نهايتا در سال 1369 در مجمع تشخيص مصلحت نظام به تصويب رسيد، به لحاظ حمايتي پاسخگوي نياز كارگران نيست. از سويي پيشنهاد عقد قراردادهاي استخدام موقت از سوي سازمان مديريت و برنامه ريزي همواره مورد انتقاد مجامع كارگري قرار گرفته است. چه اين قرارداد ها علاوه بر فراهم آوردن، محروميت كارگران از حقوق اوليه، امكان اخراج بي بهانه را نيز به كارفرما مي دهد.
از خلاء هاي قانون كار كه بگذريم، افزايش تعداد كارگاه هايي كه در آنها همين قانون هم اجرا نمي شود، شايد معضل بزرگتري باشد.
جزييات به حساب نيامده
چندي پيش 12 كودك و نوجوان در يك كارگاه غيرمجاز به خاطر رعايت نكردن نكات ايمني فلج شدند. خبر مرگ 5كارگر جوان به علت وجود گرد و غبار سيليس در يك سنگ كوبي نيز چند روز قبل روي تلكس هاي خبري رفت. با اين حال در مقام پيگيري، جداي از رسانه ها به نظر نمي رسد نهاد رسمي ديگري پا به ميدان گذاشته باشد. اين در حالي است كه بر اساس قانون كار، كارفرما بايد شرايط ايمني را براي كارگران در محل كار فراهم آورد. از آن جمله تعبيه هواكش هاي بزرگ در كارگاه هايي كه احتمال انتشار غبارهاي سمي وجود دارد و همچنين توزيع ماسك در ميان كارگران. يكي از مثال هاي جالب توجه در اين مورد، بندي از قانون است كه براي كارمندان بايگاني ها سهميه شير هفتگي قايل شده تا از پوكي استخوان زود رس به دليل كم تحركي و سر و كار داشتن با جوهرهاي چاپ بكاهد. با اين حال اين جزييات حتي در بسياري از موارد از سوي كارفرماهاي قانونمدار نيز ناديده گرفته مي شود، چه رسد به كارگاه هاي غيرمجاز. هر چند 10 نوجوان كارگر كه معلول شدند، در كارگاه هاي غير مجاز فعال بودند، كارگران مبتلا به سيليكوز در كارگاه هاي مجاز و رسمي كار مي كردند. دكتر ايرج محبي متخصص طب كار در مورد اين جوانان كه بين 21 تا 27 سال سن دارند، گفته بود: وضعيت اين بيماران بسيار فجيع تر از معلوليت كارگران است، چرا كه اين افراد در كارگاه مجاز و رسمي كار مي كنند و به خاطر درمان نداشتن اين بيماري، كارگران مبتلا، به تدريج جان خود را از دست مي دهند. با اين حساب، اين بار مسوولان وزارت بهداشت و وزارت كار مي توانند ماجرا را به دليل وقوع آن در يك كارگاه مجاز پيگيري كنند، كاري كه دفعه قبل به بهانه پايين بودن سن كودكان براي كار و غير مجاز بودن كارگاه ها انجام نشد. اين دو واقعه تنها بخشي از حوادثي است كه در حين كار براي كارگران رخ مي دهد. در يكي از گزارش  هاي سازمان بين المللي كار اعلام شده، سالانه بالغ بر 270 ميليون كارگر و كارمند در جهان قرباني سوانح ناشي از كار شده و 160ميليون نفر آنان به بيماري مبتلا مي شوند كه با حرفه شان ارتباط مستقيم دارد. پر واضح است، سهم كشورهاي توسعه نيافته و در حال توسعه، بخش عمده اي از اين رقم است. هر چند چنين آماري در ايران استخراج و منتشر نمي شود، اما اگر سوانح و بيماري هاي ناشي از كار در كارگاه هاي زير زميني را نيز به تخمين آمار رسمي اضافه كنيم، احتمالا به رقم هشدار دهنده اي خواهيم رسيد.
سن؛ 18 سال تمام
منطقه اقتصادي چهاردانگه، شهرك دولتخان، كوره هاي آجرپزي پاكدشت و جاده ساوه، اين مناطق تنها نمونه هايي از مناطقي است كه ساكنان آن از كوچك و بزرگ و مرد و زن در كارگاه هاي زيرزميني با دستمزدي ناچيز كار مي كنند. براي مثال حقوق زناني كه در كارگاه هاي نمور و تاريك دمپايي پلاستيكي درست مي كنند، ماهي 60 هزار تومان بدون يك روز تعطيلي و روزانه بيش از 10 ساعت كار است.
در اين كارگاه ها به راحتي مي توان كارگران نوجوان و كودك را نيز مشاهده كرد، حال آنكه قانون كار براي استخدام كار حداقل سني قايل شده است. بر اساس اين قانون حداقل سن براي استخدام كارگران 18 سال است.
يعني هيچ كارفرمايي حق ندارد، جوان كمتر از 18 سال را به كار بگيرد. به اعتقاد برخي از كارشناسان حتي اين حداقل سن نيز با توجه به شرايط امروزه جوانان، انتخاب مناسبي نيست، چرا كه سن 18 سالگي، سني است كه جوان، تازه درس و مدرسه را تمام كرده و هنوز براي ورود به دنياي خشن كار آمادگي لازم را نيافته است. با اينهمه حتي اين حداقل در بسياري از كارگاه ها حتي كارگاه هاي مجاز ناديده گرفته مي شود. از سويي سن كارگر از سوي كارفرما به درستي اعلام نمي شود، از سوي ديگر كارفرما مي تواند بدون دغدغه 7 كارگر را در كارگاه خود به كار گيرد، بدون نگراني محدوديت سني و باقي قضايا.
هر چند آمار بيكاري هنوز در ايران نگران كننده است و هنوز تا به مقصد رسيدن طرح هاي اشتغالزايي راه درازي مانده، اما وضعيت اشتغال نيز چنگي به دل نمي زند. هنوز بسياري از كارگران خواب بيمه را مي بينند. هنوز بسياري از كارگران تنها به اندازه پر كردن شكمشان درآمد دارند. هنوز بسياري از كارگران و كارمندان نگران آينده خود و فرزندانشان هستند. با اين حال درآمد كارگر و كارفرما هر روز فاصله دهشتناكتري مي يابد. اين نه تنها مربوط به ايران است، بلكه در اغلب دنيا وضعيت اين چنين است. لوموند در شماره ژوئن 2003 خود نوشت: 30 سال پيش، درآمد يك كارفرما حدودا 40 برابر ميانگين حقوق يك كارگر بود، امروزه او هزار برابر كارگرش درآمد دارد و مي تواند با آسايش خاطر، منتظر زمان بازنشستگي اش شود. امري كه ابدا در مورد حقوق هاي عادي صادق نيست.
با اين همه شايد وضعيت در ايران ناخوشايند تر از كشورهاي صنعتي باشد. فكر مي كنيد در ايران درآمد كارفرما چند برابر درآمد كارگرانش باشد؟ مخصوصا اگر از مزيت داشتن يك كارگاه غير مجاز به شكلي آزادانه بهره ببرد. فكر مي كنيد از سوي بازرسان كار، خطري اين كارفرماها را تهديد مي كند؟!

مكاتبه، مراسله و مكالمه ميان سازمان حفظ ارزش هاي دفاع مقدس و وزارت امور خارجه
اتاق خواب توپ مرواريد كجاست؟
025410.jpg
آمنه شيرافكن 
توپ مرواريد، توپ جنگي عظيم الجثه اي است كه در حال حاضر در محوطه ورودي يكي از ساختمان هاي وزارت امور خارجه واقع در خيابان امام خميني، خيابان 30 تير قرار گرفته است، اما به درستي معلوم نيست كه اين توپ از چه زماني به نام توپ مرواريد خوانده شده است. اما همه آن را به همين نام شناخته و درباره آن سخن مي گويند.
توپ مرواريد در گذشته در مقابل ارگ كريم خاني قرار داشت و آن را بر سكويي نصب كرده بودند. اين توپ در فرهنگ عامه دوران قاجاريه، جايگاه ويژه اي داشت. در يادداشت هاي باقي مانده از آن زمان آمده است كه مظلومان در سايه اين توپ عارض مي شدند و گناهكاران از آن امان مي جستند. در مورد اين توپ تاريخي روايت ها و داستان هاي مختلفي شنيده مي شد و اما بسياري از مردم معتقد بودند كه توپ مرواريد به دستور عباس ميرزا فرزند فتحعلي شاه ساخته شده و جمعي ديگر نيز اعتقاد دارند كه اين توپ را نادرشاه پس از جنگ هندوستان به عنوان غنيمت به كشور آورده است.
ميراث خبر- به شرط بازگرداندن توپ تاريخي مرواريد به موزه نظامي، سازمان حفظ ارزش هاي دفاع مقدس اشياي تاريخي هماهنگ با كاركرد وزارت امور خارجه را به موزه اين وزارتخانه منتقل مي كند.
زمستان سال 83 كه فرا برسد، يك سال از آغاز مكاتبه هاي سازمان حفظ آثار و ارزش هاي دفاع مقدس با وزارت امورخارجه و اداره كل موزه هاي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري مي گذرد و هنوز توپ مرواريد در ساختمان شماره 7 وزارت امور خارجه است، در حالي كه در صورت انتقال اين شيء تاريخي به موزه نظامي، علاقه مندان مي توانند اين توپ مشكل گشاي قاجاري را از نزديك نظاره گر باشند.
ناخدا فلاح شريف، معاون سازمان حفظ آثار و ارزش هاي دفاع مقدس، درباره طولاني شدن زمان انتقال توپ مرواريد به موزه نظامي مي گويد: در يكي از مكاتبه هاي وزارت امورخارجه، شرط انتقال توپ مرواريد منوط به تعويض آن با يك شيء تاريخي ديگر در اختيار موزه نظامي عنوان شده بود كه پس از گذشت حدود يك سال از پيگيري اين سازمان و مكاتبه با بخش هاي مرتبط، تنها راه حل باقي مانده پذيرش شرط وزارت امور خارجه در انتقال مشروط توپ مرواريد است.
وي مي افزايد:  سلاح هاي نظامي، تابلوها، نقشه ها و تصاوير تاريخي از جمله آثار موجود در موزه نظامي است كه در صورت هماهنگي هر كدام از اين آثار با كاركرد وزارت امورخارجه و مبني بر درخواست كتبي اين وزارتخانه، نسبت به انتقال شيء مورد نظر به منظور بازگرداندن توپ مرواريد اقدام خواهد شد.
به گفته فلاح شريف، نقشه محاصره هرات و تابلوهاي مربوط به ميدان مشق از جمله آثار در اختيار موزه نظامي است كه از سوي اين موزه و به منظور بازگرداندن توپ مرواريد به وزارت امور خارجه پيشنهاد مي شود.
وي افزود: در صورت طولاني شدن انتقال توپ مرواريد به موزه نظامي كه مكان مناسبي براي حفاظت از اين اثر تاريخي به شمار مي آيد، به طور يقين تا چند وقت ديگر بايد نسبت به مرمت مجدد اين شي تاريخي اقدام شود.
توپ مرواريد، سالهاست در محوطه باز ساختمان شماره 7 وزارت امور خارجه قرار گرفته و چند سال پيش بدنه اين توپ تاريخي از سوي كارشناسان ميراث فرهنگي مرمت شد كه هيچ گونه حفاظ و پوشش مسقفي براي توپ مرواريد در نظر گرفته نشده و با آغاز بارندگي، بيش از گذشته امكان آسيب ديدن اين شيء تاريخي به وجود آمده است.

صندوق پست صوتي
025398.jpg
بعداز گذشت سالها از ارايه اين خدمات در جهان، بالاخره مخابرات كشور ما هم خدمات صندوق پست صوتي تلفن همراه را داير كرد.
تلفن همراه شما علاوه بر پيام هاي متني همانSMS، قابليت دريافت پيام صوتي را خواهد داشت، فقط بايد به دفاتر خدمات تلفن همراه مراجعه كنيد و درخواست استفاده از اين صندوق پست صوتي را بدهيد.
به گزارش واحد مركزي خبر، خدمات صندوق پست صوتي ويژه تلفن همراه با ظرفيت 800 هزار خط داير شده است. صندوق پست صوتي جزو خدمات هوشمند است كه نيازي به تجهيزات جانبي گوشي ندارد، به همين دليل شما با هر نوع گوشي همراهي اعم از منشي دار و بي منشي مي توانيد اين خدمات را دريافت كنيد. با استفاده از اين خدمات حتي اگر دستگاه تلفن همراه شما خاموش، اشغال يا در دسترس نباشد، تماس گيرنده مي تواند با گرفتن شماره 09912 و شماره مشترك مورد نظر خود، حداكثر 10 پيام صوتي، هر يك به مدت دو دقيقه بگذارد.

هوش 3 ثانيه اي
025404.jpg
هميشه مي گفتيم كه ما ايراني ها از جمله باهوش ترين مردمان دنيا هستيم ولي خودمان هم باور نمي كرديم، اما اخيرا يك محقق ايراني پي برده است كه ميزان سرعت يادگيري مطالب نزد ايرانيان كمتر از سه ثانيه است.
خب، اين سرعت جدا بالا است، اما اينكه چرا در راه تحقيق و پيشرفت مصرف نمي شود جاي سوال دارد، به هر حال اين محقق خوش خبر كه دكتر محمد سيدالله نام دارد در يك مراسم علمي در دانشگاه آزاد اسلامي قم با عنوان حافظه برتر و تكنيك برتر و حس برتر توضيح بيشتر در اين زمينه نداد، فقط گفت كه در دنيا فراموشي كامل وجود ندارد و اگر مطالب درست به ذهن داده شوند، ميزان يادگيري به 5 برابر مي رسد. با توجه به تحقيقاتي كه از سوي دانشمندان صورت گرفته، قدرت حفظ كردن در نيمكره چپ كوتاه مدت و در نيمكره راست بلند مدت است. وي با بيان اينكه وزارت علوم و تحقيقات تاكنون هيچ روشي را براي يادگيري بهتر دانشجويان ارايه نداده يادآور شد: اگر ژاپني ها تاكنون موفق تر از ايرانيان عمل مي كنند تنها به خاطر استفاده از روش هاي نوين مطالعه است.

افزايش ورود موادمخدر به ايران
025401.jpg
ميزان ورود موادمخدر به ايران 60 درصد افزايش يافته است. علت اين است كه توليد موادمخدر در افغانستان 25برابر شده است. اين برجسته ترين دستاورد اشغال افغانستان توسط آمريكا و استقرار دولت جديد تحت حمايت واشنگتن در كابل براي ايران و ايرانيان است. مديركل امور اجرايي ستاد مبارزه با مواد مخدر يادآور شد: ميزان مواد مخدر كشف شده در كشور طي 7 ماهه اول امسال 170 تن بوده است و اين اصلا خبر خوبي نيست. اميرحسين سليمان پور خاطر نشان كرد: تلفات افراد شرور و قاچاقچي مواد مخدر نيز در اين مدت افزايش داشته و در مقابل تعداد شهداي نيروهاي مقابله كننده با ورود مواد مخدر نسبت به سال گذشته كاهش يافته است. سليمان پور به تجهيز مناطق مرزي شرق كشور به تجهيزات پيشرفته كنترلي اشاره كرد و افزود: اين تجهيزات خريداري و در حال نصب و بهره برداري است. به گفته وي ستاد مبارزه با موادمخدر كشور براي كمك به امر كنترل بيشتر مرزها امسال 50ميليارد ريال اعتبار در اختيار دستگاه هاي ذي ربط قرار داده است.

بمي ها خانه دار مي شوند
025395.jpg
زندگي توي چادرهاي نازك به جاي خانه، شايد دوره سياهي باشد كه بالاخره بعداز گذشت يك سال قرار است دورانش براي اين مردم رنج ديده پايان يابد .
هزار واحد مسكوني در سالروز زلزله بم به بهره برداري مي رسد، اين واحدهاي مسكوني قرار است رايگان در اختيار كساني قرار گيرد كه خانه هايشان در جريان زلزله ويران شده است.
به گزارش واحد مركزي خبر از كرمان، محمودي گفت: 80 درصد مرحله اول ساخت منازل مسكوني روستايي بم بتن ريزي شده و تاكنون بيش از 8هزار اسكلت فلزي در روستاهاي اين شهرستان نصب شده است. جانشين ستاد بازسازي مناطق روستايي زلزله زده بم گفت: 12 هزار واحد مسكوني بايد به طور رايگان بازسازي شود كه 6 هزار واحد تا پايان شهريور سال آينده تكميل خواهد شد.

نام هاي گمشده
025407.jpg
چندبار به خاطر آدرس هاي اشتباه ميان خيابان هاي تهران سردرگم شده ايد؟ به خصوص ميان خيابان ها و كوچه پس كوچه هايي كه چند نام دارند، الا نامي كه روي تابلوي آبي رنگ ابتداي كوچه نقش بسته.
ماجرا از اين قرار بود كه براي يافتن خانواده اي كه همسايه ها گفته بودند در خيابان زندگي مي كنند، راهي يكي از محله هاي تهران شديم. بگذريم، همسايه هاي محترم، گزارش اشتباه داده بودند و خانواده مورد نظر آنها سال پيش سامان گرفته بود.
مساله جالب، پيدا كردن آدرسي در اين محله يعني محله نواب است. سه بار خيابان هاي اين محله را بالا و پايين كرديم تا شايد كسي نشاني خيابان سالار را بداند. گويا در اين جست وجوي بي حاصل چندبار هم از همين خيابان رد شده بوديم. اما اينكه چطور خيابان را نديديم، خود حكايتي دارد. اغلب خيابان هاي اين محله ميان مردم با نام هايي معروف است كه هيچ نسبتي با تابلوهاي معرف آنها ندارد. از طرفي چون اتوبان نواب محله را به دو قسمت تقسيم كرده. خيابان هاي هر دو طرف باز به نام هاي ديگري معروف شده و هر كسي از اهالي با خاطره خود خيابان را مي شناسد. گواه اينكه وقتي از چند نفر از شهروندان اين محله نام خياباني را كه در آن ايستاده بوديم، پرسيدم، يكي مي گفت اين سالار است و اين يكي سالار اعظم و آن ديگري معتقد بود، اين خيابان ها اسامي ديگري دارند.
بگذريم، قصدمان درد دل نبود، فقط اشاره اي به وضعيت نابسامان نامگذاري خيابان ها وكوچه ها و ميادين شهر تهران. حتي نام برخي از ميادين و خيابان ها هر از چند گاهي به مناسبت هاي مختلف تغيير مي كند. مثلا ميدان نور، كه حالا نام علامه گرفته و هنوز مردم آن را با نام نور مي شناسند. معلوم نيست، چرا وقتي مردم از ساليان قبل خيابان يا كوچه اي در محله خود را مثلا با نام سينا مي شناسند، اين نام بايد تغيير كند و اسم ديگري بر آن نهاده شود كه هرگز كاربردي در ميان اهالي ندارد. اين همه تغيير به نظر نمي رسد در شهري به وسعت تهران و با پيچيدگي هاي خاص آن قابل توجيه و قابل قبول باشد. چه، حتي با همين وضعيت نيز از محله اي به محله ديگر مي رويد مثل اين است كه به شهر ديگري پا گذاشته ايد، چه رسد به اينكه نام هاي قديمي تر تغيير هم كرده باشد.
كميسيوني در شوراي شهر به نام كميسيون نامگذاري، وظيفه بررسي و تغيير نام هاي خيابان ها، معابر، ميادين و ... را به عهده دارد. براساس ضوابط شهرداري، نام جديد معمولا توسط شهروندان ونهادها پيشنهاد مي شود. گو اينكه گاهي خود اعضاي كميسيون اسامي خاصي را پيشنهاد مي دهند. در اين كميسيون دو نفر ازاعضاي شوراي شهر عضويت دارند. براساس مصوبات اين كميسيون، نام پيشنهادي براي معابر زير 800 متر طول و 16 متر عرض مي تواند براي بررسي مستقيما به منطقه ارايه شود. منطقه پس از بررسي نام و تاييد، آن نام پيشنهادي را به همراه مدارك براي كميسيون نامگذاري مي فرستد و درصورت تصويب، نام جديد جايگزين مي شود. اما پيشنهاد تغيير نام معابر بالاي 800 مترطول و 16 متر عرض براي بررسي مستقيما به كميسيون نامگذاري فرستاده مي شود. آئين نامه اي براي نامگذاري معابر، ميادين و ... در كميسيون تدوين شده كه در صورت تصويب، روشي ثابت را براي نامگذاري به دست مي دهد. براي مثال براساس اين آئين نامه بوستان هاي شهر به نام هاي طبيعت ناميده خواهند شد. با اين همه هنوز مشكل نام هاي گمشده قديمي و نام هاي نامانوس جديد باقي است. گفته مي شود در برخي ازخيابان ها و معابر، نام قديمي همچنان بر تابلو باقي خواهد ماند و نام جديد با لغت يادبود شهيد يا شخصيت علمي در كنار نام قديمي نقش خواهد بست. شايد به اين ترتيب حداقل اندكي در وقت شهروندان جوياي آدرس، ماموران پست و پيك ها صرفه جويي شود.

|  آرمانشهر  |   ايرانشهر  |   تهرانشهر  |   خبرسازان   |   دخل و خرج  |   در شهر  |
|  طهرانشهر  |   محيط زيست  |

|   صفحه اول   |   آرشيو   |   بازگشت   |