|
|
|
|
|
|
|
|
|
۶۵ سالگي داريوش مهرجويي
|
|
به زودي كتابي جامع و مبسوط درباره انديشه و آثار داريوش مهرجويي روانه بازار خواهد شد. اين كتاب جلد اول از مجموعه اي خواهد بود كه به كوشش عليرضا قره شيخ لو و مهدي وفايي نوشته و تدوين شده است. اين مجموعه به ابعاد مختلف سينما، انديشه و زندگي سينمايي و فراسينمايي مهرجويي مي پردازد. قسمتي از مقدمه كتاب مذكور در ضميمه همين مطلب آورده شده است.
مهرجويي در 65 سالگي پس از گذشت بيش از سه دهه فيلمسازي و جريان سازي هاي مختلف در سينماي ايران، همچنان پرشور، انديشمند، تجربه گرا و خستگي ناپذير ادامه مي دهد.
۱چيست هنر؟
هنر نيست جز هجومي آرام؛ كنشي استعلايي از تجربت بشري در سيطره اراده معطوف به ديدار.
هنر نيست جز تراوش فرمي متعالي از عمق محتوا، كه روشني در عمق است.
هنر نه واقعيت است نه معنا، هنر همبستري ايندوست. بشر از معنا هبوط كرد تا در آغوش واقعيت هنر بزايد.
هبوطي در برون، عروجي در درون.
هنر تقليد طبيعت نيست، هنر آغشتن آن به معناست، هنر استعلاست به ساحتي ديگر.
۲ - سينما هنري شد منتج از ميل به ديدار، تجلي شد از هماوردي واقعيت و معنا.
سينما باز توليدگر معنادار واقعيت شد، واقعيتي به روايت آفرينش بشر.
آنجا كه بشر مسوولانه از تجربت كشف خويش تصوير ساخت و آفريد.
آنجا كه او به محاكات معنا رفت.
سينما ديگر به ساحت نمي رود، به ساحات مي خرامد.
اما انباشت اين معرفت متعالي كجاست؟
۳ - قرانت آثار مهرجويي و قاموسي كه شرحش شد به غايت مبرز است.
متد استعلايي پيچيده در لفافه تفلسف آثار وي از نمونه هاي متعالي همبستري واقعيت و معنا و سنخيت فرم و محتواست. تحليل آثار وي بي تدقيق در دگرديسي فكري اش امري است ناتمام. اندك مجال حاضر فرصتي است براي شرحي موجز از كلان نگرهاي مهرجويي:
الف - آراي متفكران موسسه تحقيقات اجتماعي مشهور به مكتب فرانكفورت از عمده توجهات فكري مهرجويي بوده است...
در اين فضا بود كه مهرجويي در كسوت تحصيلكرده فلسفه، با مطالعه عميق اين آثار وارد سينما شد. فيلم هاي نخستين وي آشكارا بارقه تاثيرات مكتب فرانكفورت را داراست...
متد انتقادي، نسبي گرايي و شكاكي گري، نقد فرهنگ و دغدغه عدالت اجتماعي، گرايش به قوام فرديت و نضج آن و نفي اضمحلالش زير هژموني اقتصاد... از اهم آنهاست.
اين اهميت فرد بود كه روي آوري مهرجويي به اگزيستانسياليسم را سبب شد و از آنجا بود كه وي به روانشناسي فرد و اهميت آن در جامعه گراييد و به يونگ و فرويد متمايل شد.
مهرجويي با آميختن ديالكتيك آدورنويي با اسلوب فلسفه آشوب اساس ديالكتيك آثارش را در روايت بنا نهاد.
مهرجويي به معنويت گراييد چونان هوركهايمر كه در اواخر عمر، كانت و هگل را به ماركس برتري داد و به انديشه اي مذهبي متمايل شد. هم او بود كه جهان را جلوه ظاهر دانست كه مقصد آخرين نيست.
او در اواخر عمرش گفت: نمي توانم فلسفه اي بپذيرم كه فاكتور ديني نداشته باشد....
مهرجويي كتابي از مار كوزه را به نام زيبايي شناسي واقعيت با مقدمه اي وزين از خويش ترجمه كرد تا توجه خود را به افق هاي فكري اين مكتب ثابت كند. مقدمه كتاب به روشني تسلطش را به فلسفه زيبايي شناسي نشان مي دهد.
ب - تم هاي اگزيستانسياليستي آثار مهرجويي بالاخص در دوره دوم فيلمسازي اش به وضوح قابل دريافت است. اگر اگزيستانسياليسم در دو ساحت مسيحي كي يركه گارد، ياسپرس، مارسل... و غير مذهبي سارتر، هايدگر... جريان داشت، مهرجويي با توجه به معنا به اگزيستانسياليسم كي يركه گارد متمايل مي شد. مقولاتي چون شك، استيصال بشر، تنهايي و عدم قطعيت و ... از اين تم ها هستند...
سارتر مي گفت: حقيقت و هر عملي، متضمن يك محيط و يك درون گرايي بشري است. و مهرجويي براي دريافت حقيقت به درون گرايي پرسوناژهايش پرداخت. او نشان مي داد تا تغيير دهد و اين نبود جز اگزيستانسياليسم: آنجا كه شخصيت هاي آثارش از برون به درون مي رفتند و از پس اين روان نژندي، در فرايند فرديت و تجربت رنج، استعلا مي يافتند.
ج - دوستي طولاني مدت مهرجويي و شايگان و حضورشان در كنار احمد فرديد، اثراث عظيمي در سينماي مهرجويي داشته است. معنويت گرايي و كنكاش در هويت بحران زده ايراني، پرداختن به مساله غرب و شرق، ابسورديته فرهنگي و مقوله مدرنيته و فرهنگ خودي از عمده اين تاثيرات هستند. آنجا كه در هامون پرسوناژ اصلي فيلم كتاب آسيا در برابر غرب شايگان را به نامزدش هديه مي دهد، اداي دين و بيان توجه مهرجويي به فلسفه شايگان است...
د- در سينماي مهرجويي تعبير دانش قدرت است ميشل فوكو به يقين قدرت است رنگ مي بازد. اراده معطوف به يقين دغدغه اصلي دوره دوم آثار مهرجويي است. مهرجويي بعد از تكاپوي وسيع فكري اينك مجموعه اي است كه به دنبال يقين مي رود. يقيني از جنس ايمان...
نشانه هاي اين اراده در پري و درخت گلابي هويدا است. اتخاذ فلسفه بازي بي شك راهي است به سوي يقين. روشنفكر سرخورده و مستاصل فيلم درخت گلابي بعد از گذر ساليان و حضور در ساحت انديشه ها، ايدئولوژي ها و ... اكنون به كناري آرام خزيده تا يقين بجويد، آنجا كه از اعتياد مزمنش به فلسفه مي گويد و خواهان داوري عادلانه در باب خود است، تنها با يادآوري عشق و روحانيت كودكي قرار مي يابد. آنجا كه درست ترين جاي كتابش را جايي مي داند كه در آن چيزي ننوشته است.
آري، يقين اين آرزوي ديرينه روح تعالي جوي بشر:
آه اي يقين،
اي گمشده
اي ماهي گريز
از بركه هاي آيينه لغزيده تو به تو
من آبگيري صافي ام اينك
به سحر عشق
از بركه هاي آيينه راهي به من بجو
|
|
|
كليچكو يا شوچنكو؟
اگر جانبداري ستارگان سينما و موسيقي از رقيب جورج بوش در انتخابات اخير رياست جمهوري آمريكا نتوانست مانع انتخاب مجدد او شود، در عوض در كشورهاي تازه توسعه يافته يا در حال توسعه اي مثل اوكراين، اين ستاره ها مي توانند نقش جدي تر و تاثير گذارتري را در عرصه سياست ايفا كنند.
يكي از روزنامه هاي پر تيراژ اوكراين به نام گاتزتاپو كي يفسكي پس از پيروزي ويتالي كليچكو در مبارزه قهرماني بوكس دسته سنگين وزن جهان در حالي كه سعي داشت از اين پيروزي ورزشي بهره برداري سياسي كند، نوشت: كليچكو مجبور بود ببرد، چون او نماينده خير براي مبارزه با شر بود! اين پيروزي به خاطر ملاحظات سياسي براي ميليون ها اوكرايني از اهميت بالايي برخوردار بود.
كليچكو پس از تصاحب مجدد كمر بند قهرماني و حتي قبل از آن از علني كردن علايق و سلايق سياسي خود واهمه اي نداشت. او آشكارا اعلام كرد كه از ويكتور يوشچنكو حمايت مي كند. يوشچنكو به عنوان شانس اصلي پيروزي در دور دوم انتخابات رياست جمهوري اوكراين كه دور اول آن از سوي دادگاه مردود اعلام شد، محسوب مي شود.
كليچكو در حالي كه دستمالي به رنگ نارنجي - سمبل حزب طرفدار يوشچنكو- را در دست داشت به سمت پرچمي رفت و در برابر آن طوري ژست گرفت كه حضار سالن بي كاسينو را به نوشته روي آن جلب كند. روي پرچم نوشته شده بود: تاك بله يوشچنكو!
روزنامه سوو دنيا نيز درباره او تيتر زد: كليچكو از نبوغ يك قاتل ! برخوردار است.
انتخابات اوكراين موجب شده است تا قهرمانان ورزشي اوكراين كه بعضي از آنها سالها با يكديگر دوستي ديرينه داشتند، در برابر هم صف آرايي كنند. آندري شوچنكو بخت اول تصاحب توپ طلايي بهترين بازيكن فوتبال اروپا از نامزدي نخست وزير ويكتوريا نوكوويچ حمايت مي كند، در حالي كه سرگي ربروف زوج او در خط حمله تيم ملي اوكراين طرفدار سرسخت يوشچنكو است.
از سويي، تيم فوتبال شاختار دونتسك كه در مرحله گروهي ليگ قهرمانان اروپا حضور داشت، در ماه گذشته از پوشيدن پيراهن سنتي اش كه نارنجي است، به خاطر سوء استفاده هاي احتمالي سياسي خودداري كرد. اين در حالي است كه اين تيم در منطقه شرقي كشور اوكراين كه روسي زبان است و قاعدتا بايد از نارنجي ها حمايت كند، قرار دارد. آيا نتيجه انتخابات مجدد كه در تاريخ 26 دسامبر مصادف با 6 دي ماه برگزار مي شود با ميزان محبوبيت هاي ورزشي اين كشور رابطه مستقيم خواهد داشت؟ كدام يك در اين انتخابات پيروز مي شوند: ويتالي كليچكو يا آندري شوچنكو؟!
|
|
|
ديكتاتور همچنان گرسنه است
اولين تصاويري كه از فروپاشي ديكتاتوري صدام حسين به ياد داريم، به صحنه هايي برمي گردد كه گروهي از مردم عراق با دمپايي و چك و لگد به جان مجسمه سرنگون شده او افتاده بودند. آنها با ولع و اشتياق خاصي آخرين بازمانده هاي بي جان ديكتاتوري را كه هنوز در گوشه اي از خاك كشورشان به طور پنهاني نفس مي كشيد به باد كتك گرفتند و دق و دلي سالها تنگي نفس را بر سر اين موجود بي نفس خالي كردند. مدتي بعد يعني زماني كه نيروهاي اشغالگر در يك پناهگاه زيرزميني - كه بيشتر به يك قبر شباهت داشت - صدام را دستگير كردند، اين صحنه هاي خنده دار جاي خود را به لحظه هايي ترحم برانگيز داد. ديگر از آن هيبت مهيب و عصاره رعب و وحشت اثري نبود. صدام به موجود مفلوكي تبديل شده بود كه حتي براي برآورده شدن نيازهاي اوليه و روزمره اش اختيار و اقتداري نداشت.
خياط در كوزه افتاد و در پشت درهاي بسته دادگاه هاي نظامي آمريكا به تجربه اي كمرنگ از دادگاه هاي مخوفي كه خود زماني عامل برپايي آنها بود، دست يافت. صدام مدت ها به سوژه اول كاريكاتورها، عكس هاي دستكاري شده و فلش هاي مضحك تبديل شد، اما او هنوز بايد جنبه هاي ديگري از اين تجربه را پشت سر مي گذاشت.
اوايل اين هفته خبر رسيد كه صدام حسين به همراه 11 نفر از اعضاي بلندپايه سابق حكومت عراق كه هم اكنون در زندان به سر مي برند، در اقدامي غيرمنتظره در اعتراض به آنچه كه از آن به عنوان بدرفتاري با زندانيان ياد مي كرد دست به اعتصاب غذا زده است. بديعه عارف ،وكيل مدافع صدام از مقامات صليب سرخ درخواست كرد تا به وضعيت موكلش در اسرع وقت رسيدگي كنند. صليب سرخ همان سازماني است كه زماني او در برابر بازرسي هاي آن مقاومت نشان مي داد و با درخواست هاي مربوط به بازرسي از اردوگاه اسراي جنگي با اكراه موافقت مي كرد. شايد او اكنون وضعيتي شبيه همان اسرا را تجربه مي كند، اما ظاهرا مقامات نظامي آمريكايي رويه اي مشابه را در پيش گرفته اند و ادعاي وكيل او را به طور كامل رد مي كنند. بري جانسون سخنگوي نيروهاي نظامي آمريكا مستقر در عراق اعلام كرد كه صدام وعده هاي غذايي خود را در روز يكشنبه تناول كرده است، هرچند كه امانوئل لودو وكيل فرانسوي صدام هنوز هم بر بازرسي سازمان صليب سرخ اصرار مي ورزد. لودو مي گويد: ما اطلاعاتي داريم كه ثابت مي كند موضوع اعتصاب غذاي موكل مان حقيقت دارد. به همين دليل از صليب سرخ مي خواهيم كه با اعزام يك گروه پزشكي غربي، گزارشي بي طرفانه در اين زمينه تهيه كند و در صورت صحت اين ادعا به كشف انگيزه هاي آن بپردازد.
صدام حسين حدود يك سال است كه در اسارت به سر مي برد. از دسامبر گذشته تاكنون كه رئيس جمهور سابق عراق از سوي نيروهاي آمريكايي دستگير شد، دست كم تعداد 659 فقره قتل سربازان آمريكايي در كشور عراق گزارش شده است. چارلز پنا تحليلگر نظامي انستيتو كاتو واشنگتن درباره اوضاع كنوني عراق مي گويد: ما مي دانيم كه 60 درصد يا بيشتر مردم عراق از اين ترورها حمايت مي كنند و عقيده دارند كه آمريكا بيشتر از آنكه حامل پيام آزادي و دموكراسي باشد، اشغالگر است.
به هر حال، مردم عراق شرايط دوگانه اي را تجربه مي كنند. آنها نه مي توانند از اوضاع فعلي راضي باشند و نه اينكه آرزوي دوران حكومت صدام را به خود راه دهند. شايد اين دوگانگي در نگرش عمومي به صدام نيز وجود داشته باشد، چهره اي كه در پشت جنس مخوفش به طرز خنده آوري قابل ترحم است، چهره اي كه شكستن آن هيچگاه به تقدس مآبي چهره اشغالگران منجر نشد.
|
|
|
چارچوب
بازداشت
نوبت به ديكتاتور ديگري رسيد. كسي كه قبل از صدام سرنگون شد، اما هنوز محاكمه نشده، آگوستوپينوشه است كه قاضي گازمن حكم بازداشت او را صادر كرد. پينوشه 89 ساله تا چند ماهي به صدر اخبار باز خواهد گشت.
|
|
|
سرقلم
۶۵ سال كرسي استادي
مراسم بزرگداشت پرفسور محمدقلي شمس، بنيانگذار چشم پزشكي كشور عصر روز دوشنبه 23/9/83 در تهران برگزار شد.به وضعيت از قافله عقب مانده كنوني ايران نگاه نكنيد. ايرانيان از زمان هاي قديم در تمام علوم، به ويژه علم طب پيشقدم و مترقي بوده اند. البته اين روند تا سالهاي نه چندان دور هم ادامه داشت، ولي معلوم نشد چرا ناگهان پيشرفت علوم با سرعت سرسام آوري خيلي ها از جمله ايراني ها را مغلوب كرد و به جز جمعي انگشت شمار كه از طرق مختلف خود را با علوم روز مرتبط نگه داشتند، بقيه به گروهي منفعل و خارج از گردونه تبديل شدند.پرفسور محمدقلي شمس كه روز دوشنبه يكصدمين سالروز تولدش با حضور جمعي از استادان پيشكسوت، معاونان دانشگاه تهران و اعضاي خانواده وي برگزار شد، از جمله معدود كساني بود كه در آن روزگار توانست بيماري تراخم را در ايران ريشه كن كرده و بيمارستان فارابي را كه امروزه يكي از بزرگترين مراكز درماني و آموزش و پژوهش چشم پزشكي در خاورميانه است، راه اندازي و از همه مهمتر پيوند قرنيه را براي اولين بار در ايران و در سال 1313 شمسي پياده كند. شايد به گفته دكتر باقر لاريجاني، معاون پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي تهران، آگاهي از گذشته پزشكي كشور و آشنايي با زندگي پيشكسوتان نامدار پزشكي كشور براي دانشجويان ضروري است و آگاهي از توانمندي هاي پزشكان، باعث افزايش اعتماد به نفس آنها و ترغيبشان در كسب علم شود، ولي آنچه حقيقت دارد به كارگيري عملي و كاربردي اين تجارب است كه متاسفانه در اين دوره و زمانه كمتر دانشجويي وقت و انگيزه لازم براي اين كار را در خود پيدا مي كند. دكتر هرمز شمس، پسر پرفسور شمس، پشتكار، جديت و نظم را اصلي ترين علل ترقي پدر خود مي داند و مي گويد: پرفسور هميشه درمان بيماران، آموزش به دانشجويان و اعتلاي علم چشم پزشكي را مقدم به زندگي و حتي خانواده خود مي دانست. او هيچگاه، نااميد نمي شد و تا رسيدن به موفقيت دست از تلاش بر نمي داشت.
حال بايد ديد كه در اين ميان ما را چه حاصل؟!
|
|
|
دكه
عراق، قاچاقچيان روس
لس آنجلس تايمز يك تيتر صفحه اول سه شنبه خود را به حضور قاچاقچيان روسي كه در فهرست سياه قرار گرفته اند در عراق اختصاص داده است. روزنامه بالتيمورسان تيتر اصلي خود را به آگوستوپينوشه اختصاص داده است. روزنامه بوستون هرالد يك تيتر اصلي صفحه اول خود را به حقوق سگ ها و ديگر حيوانات خانگي منحصر كرده است و در آخر شيكاگوتريبون، يك تيتر را به حوادث عراق اختصاص داده است.
|
|
|
زاويه روز
آب شورمجاني شيرين مي شود
|
|
ليلا موسوي زاده-براي نخستين بار در جهان يك مخترع ايراني موفق به طراحي دستگاه آب شيرين كن خورشيدي شد.
حسن عباس زادگان عضو انجمن مخترعان و باشگاه پژوهشگران كه اين اختراع را به ثبت رسانده 23 ساله است و دو اختراع به ثبت رسيده دارد. حسن كه ديپلم الكترونيك با گرايش اتوماسيون صنعتي دارد و به كارهاي صنعتي مشغول است، مي گويد: براي طراحي پروژه ها به موضوعاتي توجه مي كنم كه مشكلات داخل كشور را تا حدي حل كند.
با استفاده از اين طرح مي توانيم در مناطق جنوب ايران و نواحي ساحلي كه با كمبود آب شيرين مواجه هستند، آب شور را به آب شيرين تبديل كنيم و مشكل كمبود آب شرب و كشاورزي را حل كنيم.
صرفه اقتصادي اين طرح به آنجا برمي گردد كه نقاط زيادي از كشور گرمسير است و سالانه حدود 270 روز آفتابي دارد، پس با استفاده از خورشيد مي توانيم از اين دستگاه آب شيرين كن خورشيدي استفاده كنيم. از اين دستگاه علاوه بر قابل كشت كردن زمين هاي كويري، مي توان براي تهيه آب شرب اهالي اين مناطق هم استفاده كرد. اين اختراع نسبت به مدل هاي ديگر خورشيدي، توانايي حداكثر جمع آوري و تمركز سازي نور خورشيد و كنترل توسط چرخه كامل خودكار را دارد. با اين روش مي توان حداكثر استفاده را از انرژي رايگان خورشيدي داشت و سطح قابل وسيعي را تحت پوشش مزاياي بهره مندي از انرژي خورشيدي قرار داد.
از هدف هاي اين طرح و مزاياي آن مي توان به اين موارد اشاره كرد: حل مشكل كمبود آب شيرين، بهره گيري از انرژي رايگان خورشيد، هزينه كمتر از طرح هاي ديگر، نصب و راه اندازي ساده، تعمير و نگهداري آسان، استفاده از آن در مناطق گرمسير به خصوص مناطق ساحلي و مناطق پرتابش جهان، بهره گيري از انرژي هاي غير فسيلي در نتيجه كاهش آلاينده ها و عملكرد كاملا خودكار بخش هاي مختلف آن كه دستگاه را از بازرسي دايم بي نياز مي كند. روش كار اين دستگاه به اين صورت است كه تمامي چرخه كنترل دستگاه كه انرژي لازم جهت كار پمپ را تامين مي كند، داراي ردياب هاي خورشيد بوده و دو كوره اصلي موجود در آن مانند يك دستگاه تقطير، آب را به جوش آورده و با تبخير، نمك را از آن جدا مي كند.
عباس زادگان از مشكلاتي كه پژوهشگران جوان ما دارند اينگونه مي گويد:
در حال حاضر هيچ حمايتي از مبتكران نشده و تمام هزينه هاي تحقيقاتي را بايد خودمان بپردازيم. تمام حمايت كننده هاي ما بخش هاي خصوصي هستند.
اگر يك حمايت كننده دولتي داشتيم، شايد شرايط بهتري براي تحقيقات و توسعه آن در سطح انبوه داشتيم.
عباس زادگان درباره آدم هاي با استعداد حرف هاي جالبي مي زند. او مي گويد: همه جوانان استعداد دارند. چيزي به عنوان نخبه وجود ندارد، اما هر كس استعداد متفاوتي دارد و در جايگاه خودش مي تواند براي جامعه مفيد باشد به نظر مي آيد عباس زادگان مفاهيم جديد را راحت مي پذيرد. مثلا مي گويد: به هر حال تكنولوژي در همه جاي دنيا طبقات اجتماعي را از بين مي برد. اگر ديروز كسي با دست خيابان را جارو مي زد، امروزه اين كار با ماشين هاي مخصوص صورت مي گيرد. هر چقدر ما بتوانيم ابزاري را اختراع كنيم كه شخصيت آدم ها حفظ شود و به زندگي راحت تر آنها منجر شود، به بشر خدمت كرده ايم. در ايران ما 3 هزار نفر مخترع داريم كه عضو رسمي انجمن هستند و از بين اين تعداد فقط سه نفر مي توانند بدون كنكور وارد دانشگاه شوند، در عين حال مشكلات سربازي تعداد زيادي از ما هنوز حل نشده است.
|
|
|
كوتاه تر از گزارش
چاقو ممنوع
در لندن همه از چاقو و چاقو كشي حرف مي زنند. در حالي كه حتي يك كارگردان ايراني متعصب به چاقوي دسته كار زنجان، بي خيال اين سلاح قديمي شده، روز گذشته در اعتراض به چاقو تجمعي در مقابل دفتر توني بلر انجام شد!
اعضاي تجمع گر، خانواده هاي قربانيان چاقوكشي در لندن بودند. آنها عقيده دارند بايد مثل اسلحه گرم با همراه داشتن چاقو برخورد شود. آخر مي دانيد، تعداد قتل با چاقو 3 برابر قتل با اسلحه گرم است. ظاهرا انتقام جويي با چاقو اصالت بيشتري دارد.
سوئيس، كشورصد ساله ها
اگر آنقدر به زندگي علاقه منديد كه مي توانيد 100 سال زندگي را تحمل كنيد، سوئيس را به شما پيشنهاد مي كنيم. كشوري كه پيشرفت معيارهاي زندگي و رعايت اصول بهداشتي در آن باعث افزايش طول عمر شهروندان شده است.
آمار مرگ و مير در كشور نشان مي دهد از هر 10 هزار نفري كه در سال 1900 در سوئيس به دنيا آمده اند، نزديك به 40 هزار نفر از مرز 100 سال گذشته اند و همچنان به زندگي ادامه مي دهند.
ظرف 140 سال گذشته به غير از دوره شيوع آنفلوآنزا در سال 1918 در كشور اميد به زندگي در ميان مردان به 98 درصد و در ميان زنان به 96 درصد رسيده است كه بخش عمده اين روند رو به رشد در طول دهه 1950 روي داده است.
- عرض نكرديم؟
پشت به ديوار بهترين فيلم اروپا
۱۱ دسامبر شنبه 21 آذرماه جشنواره جوايز آكادمي فيلم اروپا در شهر بارسلوناي اسپانيا برگزار شد. اين آكادمي هر سال بهترين فيلم و دست اندركاران سينمايي سال جاري ميلادي را در اروپا انتخاب مي كند. امسال جايزه بهترين فيلم سال اروپا نصيب فيلم آلماني پشت به ديوار شد. اين فيلم به كارگرداني فاتح آكين كارگردان ترك تبار آلماني امسال جوايز متعددي از جمله خرس طلايي جشنواره برلين را ازآن خود كرده بود. فيلم بريتانيايي ورا در يك ساخته مايك لي و تعليم بد ساخته پدرو آلمودوار فيلمسازان مشهور اروپايي ديگر رقباي اين فيلم آلماني بودند.
جايزه بهترين كارگردان سال اروپا به آلخاندرو آمبنار فيلمساز بزرگ اسپانيايي تعلق يافت. آمنبار براي كارگرداني فيلم دريايي درون شير طلايي ونيز را نيز از آن خود ساخته بود. خاوير باردم بازيگر همين فيلم به عنوان بهترين بازيگر سال اروپا انتخاب شد.
ايملدا استاتن بازيگر نقش اول فيلم ورادريك كه در جشنواره ونيز هم به عنوان بهترين بازيگر انتخاب شده بود، جايزه بهترين بازيگر اروپا را ازآن خود كرد. در كنار استاتن، پنه لوپه كروز بازيگر مشهور اسپانيايي به خاطر فيلم تكان نخور هم نامزد دريافت اين جايزه بود. ساير جوايز اين جشنواره در رشته هاي موسيقي، فيلمنامه، فيلمبرداري، فيلم مستند و فيلم كوتاه به برگزيدگان اهدا شد.
اسنوپ داگ درصدر جدول
خواننده 32 ساله هيپ هاپ و سياهپوست آمريكايي با اسنوپ داگ، براي دومين هفته متوالي در صدر جدول پرفروش ترين خوانندگان آمريكا قرار گرفت. بندازش انگاركه داغه اولين ترانه دوره كاري اسنوپ داگ است كه درصدر جدول ترانه ها قرار مي گيرد.
۱۰۰ ترانه برتر آمريكا بر اساس فروش و تعداد دفعات پخش آنها از راديو، رتبه بندي مي شوند.
|
|
|