پنجشنبه ۲۶ آذر ۱۳۸۳ - سال سيزدهم - شماره ۳۵۸۳ - Dec 16, 2004
صفحه آخر
Front Page

امام حسن مجتبي(ع): آن كس كه عقل ندارد، ادب ندارد و آن كس
كه همت ندارد،جوانمردي ندارد و آن كس كه دين ندارد، حيا ندارد.
كشف الغمه/ج،۲ص۱۹۷
امروز با حافظ
باز آيد و برهاندم از بند ملامت
يارب سببي ساز كه يارم به سلامت
تا چشم جهان بين كنمش جاي اقامت
خاك ره آن يار سفر كرده بياريد

عذر خواهي وزير ارشاد از وقايع جشنواره ايران زمين
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي  كه در حاشيه افتتاح نمايشگاه قرآن و عترت در قم با خبرنگاران گفتگو مي كرد از مردم ايران در خصوص وقايع جشنواره ايران زمين عذرخواهي كرد و گفت: آن چه پيش آمده است باعث تأسف است.
به گزارش خبرگزاري فارس، مسجد جامعي با وجود اعلام قبلي مبني بر حضور در جشنواره امام رضا (ع) و همايش حضرت فاطمه معصومه (س)، در اين مراسم شركت نكرد و بنابر اعلام مجريان جشنواره و همايش، نمايشگاه جنبي نيز با حضور يكي از مسئولان ارشاد افتتاح شد، اما وزير  به صورت غير منتظره براي افتتاح نمايشگاه قرآن و عترت در مجتمع امام خميني (ره) قم حضور يافت.
وي در پاسخ به خبرنگار پايگاه اطلاع رساني رسا با اشاره به برگزاري تئاتر ايران زمين در اهواز گفت: اين مسئله قابل قبول نيست و از جهت بروز اين مسايل باعث تأسف است و هياتي را براي بررسي موضوع فرستاده ام و با متخلفين قطعا برخورد خواهد شد.

فيلم ها براي مبارزه با قاچاق كدگذاري نامريي مي شوند
سخنگوي  اتحاديه  تهيه كنندگان  و توزيع  فيلم  اعلام  كرد كه  فيلم هاي  ايراني براي  جلوگيري  از قاچاق  محصولات  بصري ، كدگذاري  نامرئي  مي شوند.
سيد غلامرضا موسوي  تصريح  كرد كه  اين  تصميم  درپي  نشست  مشترك  مسئولان  اداره كل  نظارت  و ارزشيابي  و توليد وزارت  فرهنگ  و ارشاد اسلامي  با نمايندگان  اتحاديه  تهيه كنندگان  اتخاذ شده  است . وي  توضيح  داد: كدگذاري  آثار ايراني  با بهره گيري  از فناوري  نوين  علمي با ضريب  اطمينان  بالا صورت  مي گيرد.
موسوي  با ابراز اميدواري  از برخورد مقام هاي  قضائي  با متخلفان  گفت : كدگذاري  نامرئي  در همه  آثار سينمايي  به  مرور صورت  مي گيرد.
سخنگوي  اتحاديه  تهيه كنندگان  و توزيع  فيلم  تعامل  مقام هاي  قضائي  و انتظامي  با اين  حوزه  را مثبت  خواند و خواستار همكاري  اهالي  سينما در برخورد با قاچاق  فيلم  شد.

ادبيات ايران در تركيه نقد و بررسي مي شود
ايرنا: ادبيات  ايران  و نيز ادبيات  انقلاب  اسلامي در همايش  دو روزه  روزهاي  ادبيات  ايران  در آنكارا مورد نقد و بررسي  شاعران  و نويسندگان  و اساتيدادبيات  ايران  و تركيه  قرار مي گيرد.
در اين  همايش  كه  به  همت  رايزني  فرهنگي  ايران  و با همكاري  انجمن  اديبان تركيه  در روزهاي  جمعه  و شنبه  (۲۷ و ۲۸ آذر ماه ) در سالن  هفتاد و پنجمين سال  وزارت  فرهنگ  تركيه  برگزار مي شود، شاعران ، نويسندگان  و صاحب  نظران ايراني  و ترك  ادبيات ، با طرح  موضوع هاي  مختلف ، حيات  ادبي  و هنري  كلاسيك  ومعاصر ايران  را به  نقد مي كشند.
ضياءالدين  ترابي  در مورد شعر نو و شاعران  نسل  انقلاب ، دكتر صابرامامي در مورد ويژگيهاي  معنا شناختي  ادبيات  انقلاب  اسلامي ، دكتر حسين پاينده  در مورد چشم اندازي  از ادبيات  داستاني  ايران  و محمدرضاعبدالملكيان  در مورد جريان  شعر جوان  در ايران  امروز از ايران  بامخاطبان  ترك  سخن  خواهند گفت .
همچنين  در شب  شعري  كه  در بخش  پاياني  روز دوم  همايش  برگزار خواهد شد، شاعران  ايراني ، آثار خود را در معرض  قضاوت  علاقه مندان  ترك  ادبيات  ايران قرار خواهند داد.
همايش  روزهاي  ادبيات  ايران  همچنين  شاهد سخنراني  ۱۳ نويسنده ، شاعر وصاحب  نظر ترك  در مورد ادبيات  ايران  خواهد بود.

ابراهيم يونسي:پيوستن به كپي رايت به نفع ادبيات ايران نيست
ميراث خبر: مهجور بودن زبان فارسي، يكي از دلايل جهاني نشدن ادبيات معاصر ماست، ولي مساله مهم تر، رسم الخط و الفباي زبان فارسي است.
«ابراهيم يونسي» ، مترجم و داستان نويس، ضمن بيان اين مطلب در گفت و گو با ستاد خبري همايش هنر و جهاني شدن تصريح كرد: «الفباي ما به اندازه الفباي تركي هم برد ندارد. البته ادبيات ايران به عنوان يك عضو ارگانيك در جهان فعاليت دارد اما تاكنون ارزيابي نشده كه چه جايگاهي در جهان پيدا كرده است.»
وي افزود: «واقعيت اين است كه به غير از آثار صادق هدايت و تا حدودي جمالزاده و بزرگ علوي، نوشته هاي چنداني ترجمه نشده است تا جايگاه ما در ادبيات جهاني مشخص و معلوم شود.»
يونسي كپي رايت را در فرآيند جهاني شدن ادبيات ما موثر نمي داند و در اين باره مي گويد: «پيوستن به كپي رايت، به نفع ادبيات ايران نيست. مثلا از رمان «جنگ و صلح»، چند ترجمه به فارسي عرضه شده كه خواننده مطابق با ذوق و سليقه خود يكي از آنها را انتخاب كند. اما اگر كپي رايت وجود داشته باشد، فقط يك ناشر، حق انتشار آن را دارد.»
اين نويسنده پيشكسوت، ترجمه آثار فارسي را در فرآيند جهاني شدن، موثر مي داند و مي گويد: «براي تعيين ارزش هاي ادبي يك اثر و گزينش آن براي ترجمه، بايد يك هيات بي غرض و ادب شناس وجود داشته باشد. دولت هم فقط بايد حمايت كند.
يونسي در پايان گفت:« ما در مقابل هومر و شكسپير بزرگاني چون نظامي و فردوسي را داريم، اما در ادبيات معاصر چه چهره هايي را مي توان به جهان معرفي كرد.»

نشست معنويت در موسيقي
گروه ادب  و هنر: سلسله نشست هاي «معنويت در موسيقي» هر ۱۵ روز يك بار در واحد موسيقي حوزه هنري در تهران برگزار مي شود.
هوشنگ جاويد؛ مسئول واحد موسيقي حوزه هنري تهران ضمن اعلام اين خبر به همشهري گفت: اين سلسله برنامه ها كه با همكاري ستاد جذب و پرورش جوانان هنرمند صورت مي گيرد در پي نهادينه كردن و بررسي موضوع معنويت در موسيقي است و در نخستين جلسه از استاد مجيد كياني پژوهشگر موسيقي دعوت كرده است تا درباره «معنويت نهفته در موسيقي رديف دستگاه» بحث و گفت و گو كند.
نشست مجيد كياني ساعت ۱۶ امروز و نشست تفكراتي در موسيقي (با حضور حميدرضا اردلان)، در ساعت ۱۶ دو هفته پس از اين جلسه برگزار خواهد شد.

افسانه ريسمان در دانشگاه تهران
نمايش افسانه ريسمان به نويسندگي و كارگرداني مهبود مهرنوش، آذر و دي امسال در سالن اصلي تئاتر دانشگاه تهران به روي صحنه مي رود.
نمايش افسانه ريسمان كه كاري از گروه تئاتر بامداد است داستان ريسمان- فرزند آسمان و زمين- است كه از دريا وارد قبيله جنگ مي شود. از آن جايي كه يگانه دختر قبيله اش مردان به قصد تصرف او به انتظار بلوغ بهارش مي نشينند تا اين كه...
بازيگران اين نمايش عليرضا ناصحي، كامران بهرامي، مريم عبدلي، شادي احمدي، روح الله كياني، سعيد رضائي، محمدحسين زاده، مهدي سنگي، رضا ايمانيان، آيدين احمدي و حميدرضا قلي خاني هستند. طراح صحنه اين نمايش محمود فتح نيا، طراح حركت، شاهين علايي نژاد و آهنگساز محمدرضا جديدي است.

دكتر محمدرضا وصفي:
برگزاري نمايشگاه هاي تخصصي كتاب بايد مستمر شود
برپايي نمايشگاه هاي تخصصي كتاب چه در تهران و چه در شهرستان ها از جمله اقدامات مثبتي است كه بايد در طول سال به صورت مستمر صورت بگيرد.
دكتر محمدرضا وصفي مديركل دفتر مجامع و امور فرهنگي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اين مطلب به ستاد خبري دومين نمايشگاه كتب كاربردي و دانشگاهي گفت: هرگونه فعاليتي كه از سوي بخش خصوصي و علمي و آكادميك در حوزه اطلاع رساني كتاب و معرفي و ارائه اين كالاي فرهنگي صورت بگيرد، فعاليتي مثبت و ثمربخش است و ما از آن حمايت مي كنيم.
به گفته وصفي - هرچه تعداد برپايي نمايشگاه هاي مختلف كتاب در سطح استان هاي كشور و تهران بيشتر شود، اين امر به نفع جامعه است.
وي كه سال گذشته برپايي اولين دوره اين نمايشگاه را در سطح خاورميانه بي نظير توصيف كرده بود معتقد است كه نفس برپايي نمايشگاه بسيار مثبت است و اين نمايشگاه كه از طريق بخش خصوصي برگزار مي شود، توانسته به عنوان يك محل براي تأمين كتاب هاي مورد نياز مراكز و كتابخانه هاي دانشگاهي شناخته شود.
دومين نمايشگاه كتب كاربردي و دانشگاهي تا امروز(پنج شنبه ۲۶ آذرماه) از ساعت ۱۰ الي ۱۷ در سالن ۸ و ۹ محل دائمي نمايشگاه هاي بين المللي تهران برپاست.

تازه هاي دنياي رسانه ها
رسانه هاي آمريكايي بر ضد پوتين
رسانه هاي آمريكايي كه از آغاز انتخابات اوكراين، همانند دوران جنگ سرد ۴۶ ساله، به يك سويه نويسي خبرهاي مربوط و منفي نگاري در قبال روسيه دست زده اند هر روز در اين راه گام تازه اي برمي دارند كه معلوم هم نيست نتيجه آن به سود سياست آمريكا تمام شود. در اين راه، به نظر مي رسد كه نيويورك تايمز در پيشاپيش رسانه هاي آمريكايي ديگر جلو مي رود و اين وضعيت حكايت از آن دارد كه يهوديان آن منطقه (شوروي سابق و اقمارش) احساس خطر كرده اند زيرا كه فروپاشي شوروي و انحلال پيمان ورشو بيش از هر گروه به سود آنان تمام شد و فعاليت هاي اقتصادي و ثروت به دستشان افتاد. نيكلاس كريستف مقاله نويس نيويورك تايمز كه از كشورهاي بالتيك ديدن مي كند در مقاله اي كه از آنجا براي اين روزنامه فرستاده و در شماره ديروز (چهارشنبه) چاپ شده، پوتين را به اسب سواري تشبيه كرده است كه بدون سر (كله) مي تازد و حمله مي كند و گردن كلفتي اخير او، همان روشي است كه موسوليني، فرانكو و... در پيش گرفته بودند. اين روزنامه نگار كه پوتين را با اين سران ناسيوناليست راستگرا مقايسه كرده مدعي شده است كه برخورداري ۷۰ درصدي پوتين از حمايت روس ها تنها به خاطر اين است كه پيش از او، نظم و حساب و كتاب از روسيه رخت بربسته بود كه روس ها به آن عادت نداشتند و پوتين موفق شد كه اين نظم را بازگرداند و مثلاً هواپيماها در ساعت تعيين شده پرواز كنند. كريستف درباره انتخابات اوكراين نوشته است كه پس از مسموم شدن يوشچنكو با «ديوكسين»انتظار دارد كه هر لحظه خبر رسد كه بر اثر يك حادثه رانندگي كشته شده است.
در رسانه هاي آمريكا خبري از فعاليت هاي انتخاباتي «يانوكوويچ»نيست و مدام از يوشچنكو مي گويند و مي نويسند و به همين ترتيب رسانه هاي كشورهاي اروپاي غربي كه با خبرگزاري هاي خود، كار خبررساني به رسانه هاي سراسر جهان را عملاً به دست دارند. رسانه هاي آمريكا اخيراً در مقالات خود كه نظرشان را منعكس مي كند از دولت بوش خواسته اند كه به مساعي ژاپن براي گرفتن جزاير كوريل از روسيه كمك كند. پراودا چاپ مسكو در برابر اين حملات دست به دفاع زده و نوشته است: مسكو در ۱۵ سال گذشته امتيازات متعدد به جناح رقيب داد تا تشنج پايان يابد و بتواند زندگي عادي داشته باشد، اما جناح غرب نمي گذارد. براي مثال سازمان جهاني تجارت به توصيه و حمايت آمريكا از عضويت دو كشور جنگزده و بي ثبات افغانستان و عراق استقبال كرده ولي روسيه را در رديف كشورهايي كه دوست نيستند جا زده و در پشت سر رها ساخته است و اين قبيل كارها بدون واكنش نخواهد ماند.
اظهار نظر درباره كار تازه «گوگل»
كمپاني آمريكايي «گوگل»مستقر در سانفرانسيسكو كه بزرگترين موتور جستجوي اينترنتي را اداره مي كند تلاش خود را براي ايجاد يك اطاق مطالعه «آن لاين» براي پنج كتابخانه آغاز كرده است. كتابخانه هاي آكسفورد انگلستان،  هاروارد ماساچوست و عمومي نيويورك اجازه داده اند كه گوگل برخي از كتاب هاي آنها را اسكن كند و كتابخانه هاي دانشگاه هاي ميشيگان و استنفورد محدوديت قائل نشده اند. بايد دانست كه كار «آن لاين» كردن مطالب كتابخانه ها تازگي ندارد و از سي سال پيش آغاز شده است. گو اين كه در آغاز كار، مطالب «آن لاين» كتابخانه ها در يك شبكه بسته و محدود به كتابخانه هاي يك كشور و يا چند دانشگاه بود. در دو روز گذشته در آمريكا براي اين كار كمپاني گوگل تبليغ فراوان شده بود ولي در خارج از اين كشور، اظهار نظرها مشروط بود. طبق اين اظهار نظرها، گوگل و ساير موتورهاي جستجو مؤسساتي غيردولتي و صرفاً انتفاعي هستند كه هدفشان كسب درآمد و افزايش بهاي سهامشان است. بنابراين، هرچه كه به آنها داده شود و خواسته شود در دسترس مي گذارند و توجه فرهنگي و دقت كافي در درستي مطالب ندارند، انتخابي عمل مي كنند. كار اسكن كردن كتاب ها توسط كارگران فني انجام مي شود نه متخصص و محقق. قبلاً هم مطالب و عكس هاي موجود در «گوگل» آگهي بود و يا گرفته شده از مطبوعات و كتاب هاي عمدتاً به زبان انگليسي كه در اختيار قرار مي گرفت و مي دانيم كه محتواي بسياري از كتاب ها اگر هم نظر دولت ها نباشد نظر مؤلف است و اطلاعات منصفانه و بي طرفانه به دست نمي دهد كه بشود به يقين آنها را نقل و استناد كرد، به همين گونه مطالب برخي مطبوعات كه همراه با اعلاناتشان است.

پاسخ به پرسش پزشكي
كلسترول
يك فرد مبتلا به بالا بودن كلسترول به دكتر روزنفلد گفته است: روزي نيست كه رسانه ها درباره خطرات «ستاتين ها» (داروهاي پايين آورنده كلسترول در خون از جمله زوكور، ليپيتور و...) ننويسند و نگويند. كسي كه نخواهد از اين داروها استفاده كند چه بايد بكند. اين بود پاسخ او: كپسول سير، كپسول دارچين، و قرص نياسين (نوعي ويتامين ب) را جانشين كنيد. غذايي كه با روغن زيتون پخته شده باشد بخوريد، از چربي حيواني پرهيز كنيد، هر روز چند بار ميوه و سبزي بخوريد و ورزش كنيد. اين را هم بدانيد كه داروي نياسين به مزاج هركس سازگار نيست لذا بايد زير نظر دكتر به مصرف برسد. اين كه مي گوييم روغن زيتون، هدف خوردن يك قاشق روغن زيتون خالص نيست، منظور اين است كه در پخت و پز به جاي روغن هاي ديگر از روغن زيتون استفاده شود.

بر پرده سينماهاي تهران
* تارا و تب توت فرنگي: استقلال، بهمن،۲ مركزي،۲ شاهد، گلريز، تهران، بهاران، حافظ، پيام،  دهكده
* خوابگاه دختران: عصرجديد،۱ سروش، شهرقشنگ، بهمن،۱ سعدي، مركزي،۱ جوان، پيروزي، پيوند، قيام، شيرين، المپيا، شيدا، فردوسي، پارس،۲ موزه سينما، ماندانا.
* دوئل: آفريقا، بولوار، آستارا، صحرا، آسيا، تهران،۱ ملت، اروپا، سپيده،۱ كريستال، جي،۱ مركزي،۳ كانون، فلسطين،۱ فرهنگ،۱ ايران۱
* بله برون: قدس، پارس، جمهوري، شقايق، گلريز،۲ عصرجديد،۲ حافظ، كارون، تهران،۲ آسمان آبي، پايتخت، ميلاد، توسكا، جي،۲ ايران۳.
* لاك پشت ها هم پرواز مي كنند: عصرجديد،۳ نصف جهان، سپيده۲.
* چند تار مو: فرهنگ،۲ ايران،۲ فلسطين۲.
* ۱۳ گربه روي شيرواني: مركزي،۲ آرش.
* فستيوال خارجي: كريستال،۲ سحر

هامون و گاو وارد بازار ويديويي آمريكا شد
ايرنا: فيلم هاي  ايراني  هامون  و گاو از آثار داريوش  مهرجويي  توسط شركت فرست  ران  فيچرز در قالب  دي  وي  دي  به  بازار ويديويي  آمريكا وارد شد.
به  گزارش  ايرنا از پايگاه  اطلاع  رساني  اخبار دبي ، اين  شركت  به رغم  نبودنسخه هاي  نگاتيو فيلم ها، پس  از جستجو و باكمك اين  كارگردان  ايراني ، نسخه هاي ويديويي  اما با كيفيت  اين  دو فيلم  را يافته  و دي  وي  دي  آنها را تكثيركردند.
اين  پايگاه اطلاع  رساني  اعلام  كرد: نمايش  آثار ايراني  در آمريكا با استقبال  روبه  رو مي شود و مديران  شركت  فرست ران  فيچرز نيز با اين  آگاهي ، اين  دو فيلم برجسته  سينماي  ايران  را روانه  بازار كردند.

موفقيت كاريكاتوريست هاي ايراني در هند
در نخستين مسابقه بين المللي كاريكاتور در هند كه با موضوع «بحران آب در جهان» برگزار شد، هنرمندان كاريكاتوريست ايران به دريافت جايزه و لوح تقدير نايل آمدند.
به گزارش روابط عمومي خانه كاريكاتور ايران در اين مسابقه عليرضا نصرتي و هادي طبسي به ترتيب موفق به دريافت جايزه ويژه و جايزه بزرگ مسابقه شدند.
محمد پيريايي لوح تقدير دريافت كرد و خانم پروين كرماني نيز در بخش كاريكاتور چهره ،موفق به دريافت لوح تقدير شد.

بهارستان
گفت: محبت درست نشود، مگر در ميان دو تن كه يكي ديگري را گويد كه: اي من!
در ذكر جنيد بغدادي -تذكره الاولياي عطار

نامزدهاي جايزه ادبي اصفهان معرفي شدند
نامزدهاي دريافت جايزه بهترين مجموعه داستان سال ۸۲ جايزه ادبي اصفهان توسط داوران اين بخش محمد ايوبي، عباس پژمان و علي خدايي معرفي شدند.
به گزارش روابط عمومي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي استان اصفهان اسامي مجموعه داستان سال ۸۲ به شرح زير است: ۱ - باغ ملي نوشته كوروش اسدي.
۲ - سرپيچي از پيچ هاي هزار چشم نوشته محمد بكايي.
۳ - آن مرد در باران آمد نوشته اميررضا بيگدلي.
۴ - دلواپس كهرم نوشته حسن فرهنگ فر.
۵ - عطر فرانسوي نوشته حسين مرتضائيان آبكنار.
بنابراين گزارش جايزه ادبي اصفهان امسال از اول تا سوم دي در كتابخانه مركزي شهرداري اصفهان برگزار مي گردد.

برگي از تاريخ
نبرد بالژ
۱۶ دسامبر در طول تاريخ شاهد رويدادهاي متعدد بود كه برخي از آنها از اين قرار است: در سال ۱۲۱ ميلادي «سوئه تونيوس» تاريخ نگار زبردست روم باستان و مؤلف كتاب ۱۲ جلدي «زندگاني سزار ها» اين كتاب ماندني خود را به پايان رسانيد. در سال ۱۲۷۳ ميلادي (۱۷ دسامبر) مولانا جلال الدين محمد صاحب مثنوي در قونيه (تركيه امروز) در گذشت. وي كه بيش از ۲۶ هزار شعر عرفاني سروده است در سال ۱۲۰۷ ميلادي در بلخ خراسان به دنيا آمده بود. در سال ۱۷۷۰ لودويگ وان بتهوون موسيقيدان معروف آلماني در بن به دنيا آمد و ۵۷ سال عمر كرد. در سال ۱۷۷۴ مهاجران انگليسي در بندر بوستون به نشانه اعتراض به ماليات تازه بر چاي وارداتي و اين كه واردات چاي به مهاجر نشين ها بايد در انحصار بازرگانان انگليسي باشد، ۳۰۰ صندوق چاي را به دريا ريختند كه در تاريخ به «بوستون تي پارتي» معروف شده و آغاز انقلاب استقلال آمريكا به شمار مي رود. در سال ۱۸۲۵ (۱۵ دسامبر) در روسيه يك بپاخيزي با هدف الغاء رسم خريد و فروش اراضي مزروعي با كشاورزانش(سرفدم) آغاز شد و ۲۶ دسامبر (۱۱ روز بعد) به اوج خود رسيد كه به علت نداشتن سازمان، از سوي نيروهاي نيكلاي اول سركوب شد. در سال ۱۸۳۰ «سيمون بوليوار» قهرمان ملي و مظهر استقلال لاتين هاي قاره آمريكا در ۴۷ سالگي در گذشت. وي كه موفق شده بود با مبارزات مسلحانه، بسياري از سرزمين هاي آمريكاي مركزي و جنوبي را به استقلال برساند و نام او بر كشور «بوليوي» نهاده شده است خود را متعلق به همه لاتين هاي قاره آمريكا مي دانست. بوليوار در شهر كاراكاس ونزوئلا به دنيا آمده بود و در كلمبيا درگذشت. يك شهر در ونزوئلا به نام اوست، همين طور پول ملي اين كشور. درسال ۱۹۱۶ (۱۵ دسامبر)گريگوري راسپوتين مرد مقتدر و مرموز روسيه به دست دو تن از اشراف اين كشور كه گمان برده بودند وي در جهت منافع آلمان گام بر مي دارد و مسئول تلفات نيروهاي روسيه در جبهه هاي جنگ است كشته شد. در سال ۱۹۵۰ ترومن رئيس جمهوري وقت آمريكا در اين كشور براي مبارزه با آن چه كه نامش را امپرياليست كمونيست (شوروي) گذارده بود حالت فوق العاده اعلام كرد. در سال ۱۹۵۱ رئيس جمهور وقت آمريكا رئيس اف بي آي (پليس امنيت داخلي آمريكا) را مأمور كرد تا اسامي آن عده از كارمندان را كه به وفاداري آنان ترديد دارد و يا متمايل به كمونيسم هستند به او بدهد.
اينك برگ امروز: ۱۶ دسامبر سال ۱۹۴۴ به تصميم هيتلر كه در انتظار تكميل سلاح هاي تازه اش از جمله سلاح هسته اي بود، سه ارتش آلماني مركب از ۲۰ لشكر با تانك هاي تازه ساز در جبهه بلژيك در خط «آردنز» دست به يك ضد حمله شديد زدند تا خود را به«آنتورپ» برسانند. اين بزرگترين ضد حمله هيتلر در آن سال بود كه پايان كار او را نزديكتر كرد. برخلاف تصور هيتلر، دو ارتش راست و چپ او پس از آغاز تعرض، بر اثر مقاومت نيروهاي متفقين و كمبود سوخت براي تانك ها متوقف شدند و ارتش مياني به يك پيشروي عميق برق آسا نائل آمد، اما پشت سر خود را خالي گذارد و به همين دليل عنوان اين ضد حمله را «بالژ» به معناي پيشرفتگي گذارده اند. متفقين با فرستادن چتر باز، از پشت به واحدهاي اين ارتش آسيب فراوان وارد ساختند و نقشه هيتلر شكست خورد. اسنادي كه بعد از جنگ به دست آمد نشان داد كه ژنرال هاي هيتلر با اين ضد حمله به صورتي كه انجام گرفت موافق نبودند، همچنان كه با تعرض به شوروي در سال ۱۹۴۱ هم به دليل وسعت خاك و سرماي اين كشور موافقت نكرده بودند كه هيتلر به نظرات آنان توجه نكرده بود.
www.iranianshistoryonthisday.com
شناسنامه
روزنامه صبح ايران: اجتماعي ـ فرهنگي ـ اقتصادي
صاحب امتياز: شهرداري تهران
چاپخانه هاي: افست و ايرانچاپ
نشاني و تلفن هاي همشهري
دفتر مركزي: تهران ـ خيابان آفريقا ـ كوچه تنديس ـ شماره ۱۰
كد پستي: ۱۹۱۵۶ ـ صندوق پستي: ۵۴۴۶/۱۹۳۹۵
شماره نمابر
شماره تلفن
۲۰۴۶۰۶۷
(۹ خط) ۲۰۵۹۳۸۶
دفتر مركزي
پيام گير: ۲۰۴۲۴۹۰
۲۰۵۱۴۹۲
دفتر ارتباطات توزيع و اشتراك
۲۰۵۸۸۱۱
۲۰۴۲۴۹۰
دفتر ارتباطات تحريريه
۶۴۸۰۴۰۰
۳۴۱۲۰۱۷
اشتراك
۲۰۴۶۰۶۷
۲۰۱۲۷۰۰
اشتراك الكترونيكي
نشاني اينترنت: http://www.Hamshahri.org
نشاني اينترانت: http://www.Hamshahri.net
نشاني پست الكترونيكي: Editorial@Hamshahri.org


سازمان آگهي ها: خيابان مطهري ـ چهارراه سهروردي ـ شماره ۹۱
تلفن: ۸۶۰۶۶۰۴ ـ ۸۶۰۶۶۲۲ ـ ۸۶۰۶۵۹۸ ـ ۸۶۰۶۵۹۱ ـ ۸۴۲۳۳۶۲ ـ ۸۶۰۶۶۰۴
نمابر: ۸۶۰۶۶۵۴ ـ ۸۴۰۸۳۱۶ ـ ۸۴۰۶۱۳۲


دفتر مركزي راهنماي همشهري (نيازمنديهاي صبح تهران):
خيابان كريمخان زند ـ خيابان حافظ ـ كوچه امير رضايي ـ شماره ۲۱۴
تلفن: ۸۸۰۶۶۶۶

داستانك
فروش
تازه به خيابان زده بود كه پيدايش كرد، آن را برداشت و راه افتاد.
شايد به درد خواهر كوچكش مي خورد. تا عصر در خيابان ها چرخيد و آدامس فروخت. داشت غروب مي شد اما جعبه آدامس هنوز خالي نشده بود. از وقتي پسرك قد كشيده بود، كمتر مي فروخت. بايد راهي پيدا مي كرد تا فروشش را بيشتر كند. به ياد چيزي افتاد كه صبح پيدا كرده بود.
خوشش نمي آمد، اما چاره اي نداشت.
روسري را سر كرد و در جمعيت گم شد.
ليدا حسن پور
گشتي در دنياي خبرها
كاهش هزينه ها با الاغ
رم: شهرداري يكي از شهرهاي ايتاليا براي كاهش هزينه ها و حفاظت از محيط زيست ۶ الاغ به كار خواهد گرفت.
از اين الاغ ها براي از بين بردن چمن ها و علف هاي حاشيه بزرگراهها استفاده خواهد شد.
همه ساله شهرداري اين شهر مجبور است با پرداخت يكصد هزار يورو به صاحبان ماشين هاي چمن زني به كوتاه كردن چمن هاي اطراف بزرگراه ها بپردازد در حالي كه براي به كارگيري ۶ الاغ تنها ۲ هزار يورو هزينه مي شود.
افزايش قد مشتريان
لندن: مشتريان فروشگاه هاي زنجيره اي كشور انگليس چاق و بلندقدتر شده اند به همين دليل يكي از بزرگترين فروشگاه هاي زنجيره اي اين كشور قصد دارد ارتفاع ۲۸۰ هزار چرخ دستي خود را افزايش دهد.
در حال حاضر ارتفاع دسته چرخ دستي هاي اين فروشگاه۱۰۲ سانتيمتر از سطح زمين است كه ارتفاع چرخ دستي هاي جديد به ۱۱۴ سانتيمتر افزايش خواهد يافت.
سرايت تنبلي
شيكاگو: ۱۱ درصد جمعيت كشور آ مريكا را مهاجران تشكيل مي دهند كه بسياري از آ نان پس از ورود به اين كشور مانند آمريكايي ها تنبل و چاق مي شوند.
بسياري از مهاجران در بدو ورود به آمريكا با اضافه وزن مواجه نيستند اما پس از گذشت ۱۰ سال چاق مي شوند و پس از ۱۵ سال اقامت در آمريكا دقيقا مانند شهروندان بومي تنبل و بسيار چاق مي گردند.به گفته پزشكان، مهاجران از آمريكايي ها، كم تحركي و مصرف غذاهاي پركالري را مي آموزند و به همين دليل چاق مي شوند.
۱۲ همسر همزمان
تايپه: انجمن دفاع از حقوق زنان در تايوان خواهان مجازات مردي شده است كه به مدت ۲۰ سال زير يك سقف با ۱۲ همسر خود زندگي مي كرد.وي به طور همزمان ۱۲ همسر و ۳۰ فرزند داشت كه براي سيركردن شكم اين خانواده بزرگ سختي هاي زيادي را متحمل شد. البته تاكنون ۴ همسر اين مرد ۵۱ ساله از او جدا شده اند.با توجه به اينكه ازدواج هاي وي به طور رسمي ثبت نشده است نمي توان او را محاكمه كرد.
۱۲ هزار يورو براي يك عكس
دوبلين: يك قطعه عكس به ارزش ۱۲ هزار يورو فروخته شد.
اين عكس متعلق به يك عكاس هلندي بود كه تصوير يك گروه موسيقي ايرلندي در آ ن به چشم مي خورد.
با توجه به اينكه، گروه موسيقي موردنظر بعدها شهرت جهاني يافت، ارزش اين عكس كه مربوط به روزهاي نخست فعاليت اين گروه مي شود بالا رفته است.
خانم ها بخوانند
بوستون: در گذشته تصور مي شد كه خانم هايي كه در زايمان اول خود عمل سزارين انجام داده اند بايد در زايمان هاي بعدي نيز از همين راه فرزندشان را به دنيا آورند.
اما پزشكان پس از تحقيقات گسترده به اين نتيجه رسيده اند كه خانم ها مي توانند زايمان اول خود را با عمل سزارين انجام بدهند و نوزاد دوم خود را به صورت طبيعي به دنيا آورند.
پيش از اين گفته مي شد انجام زايمان دوم به صورت طبيعي (در صورتي كه زايمان اول با سزارين صورت گرفته باشد) خطر ابتلاي مادر به بيماريهاي خطرناك و مرگ نوزاد را به دنبال خواهد داشت.
آثار گرم شدن زمين
بوينس آيرس: همه روزه مي خوانيم و مي شنويم كه زمين در حال گرم شدن است. البته براي درك اين واقعيت لازم نيست به قطب شمال و جنوب سفر كرد تا شاهد آب شدن توده هاي يخ بود.دانشمندان مي گويند، شهروندان عادي قادر هستند با مشاهده گياهان و جانوران اطراف خود به اثرات گرم شدن زمين پي ببرند.
اگر گل ها زودتر از موعد معمول شكوفه كنند و يا پرندگان نتوانند در هواي بسيار سرد و يا گرم دوام بياورند  آنگاه مي توان به اثرات مخرب گرم شدن دماي زمين پي برد.
ساعات شرعي
اذان ظهر امروز:ساعت ۱۲ و ۱ دقيقه
اذان مغرب امروز:ساعت ۱۷ و ۱۳ دقيقه
اذان صبح فردا:ساعت ۵ و ۳۷ دقيقه
طلوع آفتاب فردا:ساعت ۷ و ۸ دقيقه
بر ديوار نگارخانه ها
* گالري گلستان: نمايشگاه نقاشي كوروش صفي نيا/ ۲۷ آذر تا سوم دي/ خيابان دروس، خيابان كماسايي، پلاك ۴۲/ تلفن: ۲۵۴۱۵۸۹
* گالري والي: نمايشگاه نقاشي معماران ايران/ از ۲۶ آذر تا اول دي/ ميدان ونك، خيابان خدامي، پلاك ۸۶/ تلفن: ۸۰۴۷۶۹۸
* نگارخانه دريا بيگي: نمايشگاه نقاشي سهيلا افشار و فرحناز فرضي/ ۲۷ آذر تا دوم دي/ شهرك غرب، فاز ،۳ خيابان دوم، پلاك ۱۱۶۵/ تلفن: ۸۰۸۳۳۲۷
* نگارخانه آريا: نمايشگاه نقاشي احمد زهدي/ تا ۲۶ آذر/ خياباني ولي عصر، بالاتر از سه راه بهشتي، كوي زرين، پلاك ۱۱/ تلفن: ۸۷۱۶۴۰۱
* گالري فاطيما: نمايشگاه نقاشي هاي رامين رستم زاده/ تا ۳۰ آذر/ خيابان كريمخان، ايرانشهر، كوي مهاجر، پلاك ۱۳
* گالري برگ: نمايشگاه نقاشي و مجسمه بيژن نعمتي شريف و آثار حجمي ستاره بريراني و نسرين زندي روان/ از ۲۹ آذر تا هشتم دي/ خيابان ولي عصر، بالاتر از ونك، خيابان دامن  افشار، پلاك ۱/۱۲/ تلفن: ۸۷۸۵۳۳۴
* نگارخانه دانشجو: نمايشگاه نقاشي و مجسمه گروه آفتاب/ تا ۳۰ آذر/ خيابان سيدجمال الدين اسدآبادي، خيابان ،۲۱ پارك شفق/ تلفن: ۸۵۵۴۰۱۶
* گالري نقش جهان: نمايشگاه قاب آيينه  آثار ويدا نوري/ ۳ تا ۸ دي/ خيابان نياوران- مژده، خيابان زماني، آيت الله محمودي ،۲ پلاك ۵۹/ تلفن: ۲۷۳۵۲۷۰
گل و گياه
گل كاردينال
008943.jpg
نام علمي: Sinningia cardinalis
خانواده: GESNERIACEAE
گياه دائمي به بلندي و گستردگي ۳۰ سانتي متر است داراي ساقه و برگ هاي كركدار بوده و گل هاي قرمز لوله اي شكل آن به صورت خوشه هاي افراشته از اواخر تابستان تا پاييز ظاهر مي شوند.
نيازها: به مكان نيمه سايه و خاك مرطوب با زهكش خوب و غني از هوموس نياز دارد. حداقل دماي قابل تحمل آن ۱۵ درجه سانتي گراد مي باشد.
ازدياد: از طريق كاشت بذر يا تقسيم غده در بهار و تهيه قلمه در بهار يا تابستان امكان پذير است.
سازمان پارك ها و فضاي سبز شهر تهران
www.tehranparks.org
tehranparks@tehranparks.org

|   اجتماعي    |    اقتصادي    |    دانش انفورماتيك    |    بـورس    |    حوادث    |    خارجي    |
|   سياسي    |    داخلي    |    شهري    |    علمي فرهنگي    |    ورزش    |    صفحه آخر    |

|    صفحه اول    |    آرشيو    |    شناسنامه    |    بازگشت    |