گروه شهري: ديروز چهارمين و بزرگترين تمرين مقابله با زلزله به طور همزمان در ۱۹ مكان سطح شهر تهران و با مشاركت بيش از ۴۰ سازمان و نهاد دولتي، صدها نفر از نيروهاي شهرداري تهران و۱۵ هزار نيرو از جمله ۳۶ گردان عاشوراي نيروي مقاومت بسيج برگزار شد و در جريان اين مانور براي نخستين بار از بالگردهاي سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني براي امدادرساني و انتقال مجروحان استفاده به عمل آمد.
به گزارش خبرنگار ما در اين مانور با فرض تحقق زلزله اي شديد در پايتخت ،دكتر محمود احمدي نژاد شهردار تهران اين بار در جايگاه رئيس اتاق بحران شهر تهران قرار گرفت و عمليات امداد و نجات، آواربرداري، اطفاء حريق، اسكان موقت، ترميم شبكه خطوط انتقال آب، برق، گاز، مخابرات و برقراري امنيت و انتظامات را فرماندهي كرد.
بنابراين گزارش، نحوه دستيابي به اطلاعات و اخبار سايتهاي عملياتي از طريق بي سيم به اتاق پردازش اطلاعات در محل مركز پيشگيري و مديريت بحران اعمال مي شد، كه از آنجا نيز به وسيله نرم افزارهاي طراحي شده بر روي كامپيوترهايي كه پيش روي نمايندگان نهادهاي مسئول مستقر در اتاق بحران قرار داشت، ارسال مي شد.
احمدي نژاد در پايان اين مانور كه ساعت ۹ تا ۱۱ صبح به طول انجاميد با حضور در جمع خبرنگاران لزوم تمرين و آمادگي كليه نهادهاي مسئول در برابر حوادث غيرمترقبه از جمله زلزله را مورد تاكيد قرارداد و گفت: نقطه حساس در عمليات امداد و نجات سرعت و زمان عمليات است كه در صورت هماهنگي بين سازمانها حاصل مي شود، لذا در اين گونه مانورها يكي از هدفهاي اصلي همانا تمرين هماهنگي در شرايط فرضي و مجازي است.
وي يكي ديگر از اهداف مانورهايي از اين دست را كنترل برقراري ارتباطات از طريق شبكه بي سيم، مخابرات و شبكه ديتا اعلام كرد و افزود: امروز براي نخستين بار در اين مانور اقدام به اجراي يكسري سناريوهاي از پيش اعلام نشده كرديم كه هيچيك از سازمانهاي ذيربط در جريان آن نبودند به طوريكه با اجراي يك سلسله حوادث خارج از برنامه ميزان آمادگي و هماهنگي ها و عملكرد سيستم ارتباطي سازمانها را اندازه گيري كرديم.
وي خبر داد: با به كارگرفتن سيستم چندلايه ارزيابي و نظارت متشكل از سازمانهاي عمل كننده نيروهاي مهندسي سپاه و حتي دانشجويان دانشگاه ها در اين مانور نسبت به شناسايي نقاط ضعف و قوت عمليات اقدام كرديم.
شهردار تهران ادامه داد: بديهي است كه بين مانور يا تمرين مجازي با واقعيت تفاوت وجود دارد، چرا كه ابعاد بحرانها به هيچ وجه از پيش قابل پيش بيني نيست اما هرچه مانورها قوي تر برگزار و به ايده آل هاي ما نزديك شود، به همان ميزان در روز واقعه كه ان شاءالله هيچ وقت اتفاق نيفتد ضريب اشتباهات، كمتر خواهد بود. ديروز همچنين كلنگ احداث نخستين مركز استاندارد فرماندهي و هماهنگي عمليات مقابله با بحران شهر تهران (اتاق بحران) توسط احمدي نژاد شهردار تهران در محوطه مركز پيشگيري و مديريت بحران به زمين زده شد.
به گفته احمدي نژاد اين اتاق ضمن برخورداري از سرويس هاي ويژه و شبانه روزي از آ سيب هاي ناشي از حوادث غيرمترقبه نيز در امان است.
وي ادامه داد: در اين مركز، چيدمان معماري، تجهيزات و امكانات سخت افزاري و امنيتي و ارتباطي متناسب با آخرين فن آوري هاي جديد و روز دنياست كه كار احداث آن با سرعت دنبال مي شود.همچنين بنابراين گزارش در چهارمين مانور زلزله شهر تهران براي نخستين بار تيم بحران سازمان ملل متحد در ايران نيز شركت داشت.به گفته حميد نظري نماينده دفتر همكاريهاي بين المللي سازمان ملل متحد در ايران امروز تيم ما موفق به آزمايش برنامه تدوين شده خود براي اوضاع بحراني شهر تهران شد و خوشبختانه طي تماسهاي صورت گرفته از اين محل با مقر سازمان ملل در ژنو به نتايج خوبي در زمينه هماهنگي ها و رسيدگي به درخواستهاي خود از طريق اين مركز شديم.