پنجشنبه ۲۶ آذر ۱۳۸۳ - سال سيزدهم - شماره ۳۵۸۳ - Dec 16, 2004
در چهاردهمين كنگره چشم پزشكي اعلام شد
همه بيماري هاي چشمي در داخل كشور قابل درمان است
009003.jpg
گروه اجتماعي _ ليلا خاكسار: توانايي هاي چشم پزشكان ايران در سال هاي گذشته تا اندازه اي افزايش يافته است كه همه جراحي هاي چشم در داخل كشور انجام مي شود.
پزشكان شركت كننده در چهاردهمين كنگره چشم پزشكي ضمن تأييد اين مطلب از پيوستن انجمن چشم پزشكي ايران به پاكو (PAACO) استقبال كرده و آن را گامي مهم براي تبادل اطلاعات بين چشم پزشكان دانستند.
به گزارش خبرنگارما دكتر سيد مهدي مدرس زاده، دبير كنگره چشم پزشكي در گفتگو با همشهري ضمن اعلام اين مطلب گفت: چهاردهمين كنگره چشم پزشكي ايران با استقبال بي سابقه اي از سوي ۱۲۰۰ چشم پزشك ايراني و گروهي از متخصصان كشورهاي خارجي رو به رو شده است. اين كنگره نسبت به سال هاي پيش مفصل تر و با هماهنگي بيشتري برگزار شده و قبل از آن هم برنامه دو  روزه اي مختص به پرستاران و تكنيسين هاي پزشكي و مراقبت هاي پس از جراحي چشم برپا شده بود كه هدف از برپايي اين برنامه آشنايي كادر پرستاري با نحوه جراحي چشم و مراقبت هاي پس از آن براي پرستاران بود.
دبير كنگره همچنين افزود: يكي از محورهاي مهمي كه علاوه بر ديگر موضوعات بيماري هاي چشمي به آن پرداخته شد. برطرف كردن برخي بيماري هاي چشمي در دوران نوزادي است كه برخلاف تصور عموم كه بيهوشي و جراحي در اين مقطع خطرناك به نظر مي آيد، در واقع چنين نيست و انواعي از بيماري هاي چشمي كه معمولاً در نوزادان نارس يا نوزاداني كه زودتر از حد موعد به دنيا مي آيد، پديدار مي شود كه در همان مرحله اگر شناسايي و درمان شوند، نتيجه بسيار مؤثري به دست خواهد آمد.
دكتر مدرس زاده در پاسخ به اين سؤال كه مهمترين جراحي ها و بيماري هاي چشم در حال حاضر كدام است؟ گفت: در كشور ما در حال حاضر ۱ الي ۲ درصد بيمار مبتلا به ديابت وجود دارد كه از بين آنها ۱۰ تا ۲۰ درصد آنها (رتينوپاتي) كه نوعي بيماري چشمي است وجود دارد، علاوه برآن ۳۰ درصد جمعيت ما دچار عيوب انكساري هستند كه اين رقم نسبت به آمارهاي جهاني در سطح متوسط است.
وي همچنين به عمل ليزيك كه نوعي از جراحي هاي (لازك) است اشاره كرد و افزود: اين عمل و عمل جراحي آب مرواريد از شايع ترين عمل هاي چشم در كشورماست. كه عمل ليزيك در سال ۱۹۹۹ توسط سازمان (FDA) كه تأييد كننده نهايي داروها و روش هاي جراحي است مورد تأييد قرار گرفته است و پيش بيني مي شود در سال ۲۰۰۶ ، ۶ ميليون نفر در آمريكا از عمل جراحي ليزيك استفاده كنند.
دكتر محمد حافظ نوروزي زاده جراح عضو كميته علمي و اجرايي كنگره نيز ضمن اشاره به پيشرفت علم چشم پزشكي طي ۱۵ سال اخير گفت: در حال حاضر كليه بيماري هاي چشم در كشور ما قابل درمان است و به جز موارد بسيار اندك ما نيازي به اعزام به كشورهاي ديگر نداريم، پيشرفت هاي قابل ملاحظه اي در كشور ما صورت گرفته كه در حد كشورهاي پيشرفته دنيا است.
وي افزود: نكته اي كه وجود دارد، اين است كه ما نياز به پيشرفت در زمينه علوم پايه پزشكي هستيم كه مبناي پيشرفت هاي علمي در زمينه تشخيص و درمان است. مانند موارد مهندسي پزشكي در زمينه ساخت تجهيزات با تكنولوژي پيشرفته و همچنين طراحي و ساخت لنزهاي داخل چشمي،  دارو و ساير موارد مربوط به علوم پايه پزشكي كه نتيجه آن منجر به ارائه خدمات بهتر به مردم خواهد بود.
در اين كنگره گروهي از مهندسين شركت هاي چشم پزشكي و استادان دانشگاه و برخي از چشم پزشكان و توليد كنندگان تجهيزات چشم پزشكي نيز حضور فعال دارند كه جهت ايجاد يك تشكل مهندسي چشم پزشكي و ارائه اطلاعات علمي به همكاران و بالا بردن كيفيت علمي مهندسين و ارتباط منظم و تشكيلاتي به تبادل نظر مي پردازند.

همزمان با برپايي جشن هاي ويژه ولادت در حرم مطهر امام رضا(ع)
پوشش ضريح مطهر امام هشتم تعويض مي شود
008997.jpg
گروه علمي فرهنگي: همزمان با ولادت امام رضا(ع) پوشش ضريح مطهر آن حضرت و پرچم گنبد منور تعويض و مجموعه برنامه هاي متنوعي توسط آستان قدس رضوي اجرا مي شود.
به گزارش خبرنگار ما، «امير خوراكيان» مدير كل روابط عمومي آستان قدس رضوي در آستانه ميلاد امام رضا عليه السلام با اعلام اين مطلب گفت: «هشت جشن در هشت شب از ايام ميلاد آن حضرت در جوار مرقد منور امام هشتم برگزار مي شود.»
خوراكيان خاطرنشان كرد: «شب شعر» جشن ولايت «با همكاري مجتمع بلال صدا و سيما و مؤسسه آفرينش هاي هنري آستان قدس رضوي با حضور مداحان و شعراي برجسته كشور امروز در تالار قدس كتابخانه آستان قدس رضوي برگزار مي شود.وي همچنين از برگزاري جشنواره هاي همنوايي و نغمه هاي ديني، سفرنامه، داستان نويسي با عنوان «گلدسته ها و فلك» در اين ايام خبر داد.
معاون تبليغات و ارتباطات اسلامي آستان قدس رضوي در خصوص برنامه هاي قرآني اين ايام گفت: هشت محفل انس با قرآن با حضور قاريان برجسته بين المللي كشورمان در مشهد مقدس برگزار مي شود و اختتاميه اين جشنواره قرآني چهارم دي در تالار قدس مشهد مقدس برگزار مي شود.خوراكيان از برگزاري پنجمين جشنواره ورزشي رضوي در مشهد خبرداد و افزود: «اين جشنواره در ۱۳ رشته براي آقايان و بانوان برگزار خواهد شد.»
وي همچنين از جشن ويژه ۲۰ هزار دانش آموز در رواق دارالهدايه، برگزاري مراسم تجليل از واقفين، سلسله نشست هاي رضوي، جشن «چشمه رضوان» ، جشن دانشجويان دانشگاه امام رضا(ع)، تهيه و توزيع CD فروغ ولايت، چاپ مجموعه چهار جلدي داستان هاي منظوم زندگي امام رضا(ع)، ديدار از خدام از بيماران و مراسم ويژه زائران ايراني به عنوان ديگر برنامه هاي آستان قدس رضوي در ايام ولادت آن امام همام ياد كرد.

«بم» تولدي ديگر «۱»
روزهاي اميد
۱۰ روز ديگر به سالگرد زلزله دهشتناك بم كه در جريان آن ۴۰ هزار نفر از شهروندان اين ديار جان باختند باقي مانده است، زلزله اي كه اگر نه براي بمي ها كه براي تهراني ها و ساير شهرهاي كشور نيز بزرگترين، مهم ترين و مؤثرترين عبرت و آموزه براي حركت رو به آينده و دغدغه و دلواپسي براي ماندن و تمرين چندباره دگرخواهي و نوعدوستي براي آحاد شهروندان سرزمين كهن ايران است.
بم روزهاي اميد و رو به آينده را در حالي سپري مي كند كه براي ايستادن برروي پاي خود تابستان آينده را پيش رو دارند.
در شرايطي روزگار مي گذراند كه همه نگاه ها، دغدغه ها و نگراني ها هنوز هم بعد از يك سال از بم نه تنها از سوي شهروندان داخلي كه شهروندان و دولت هاي خارجي نيز رخت برنبسته است.
از عمر زلزله بم ۳۵۵ روز مي گذرد اما هنوز رگه هايي از بازمانده هاي آوار و زلزله در اين ديار برجا است، در ورودي ارگ بم تازه از زير آوار بيرون آمده است. «تكان زمين» مجموعه مستند تلويزيون تازه قرار است در سالگرد زلزله از تلويزيون پخش شود. نخستين سازمان غيردولتي فرهنگي- ورزشي بم- به تازگي تأسيس شده است و صعود كوهنوردان بم به قله شير ده بكري از سر گرفته شده و از همه مهم تر راه آهن كرمان- بم تا چند روز ديگر افتتاح مي شود.
هم آنچه در بم رخ مي دهد و رخ مي نماياند بيانگر تولد دوباره اين شهر است. تولدي كه در پس آن روزهاي اميد را طي مي كند و چشم به آينده دوخته است تا بار ديگر ساعي و امثال اين بزرگ ورزشكار كشور مدال هاي افتخار و مدال هاي روزهاي سرافرازي را در روزهاي زندگي به پاي مردم بم بريزند آن روز دير نيست.
عباس اسدي
خبرنگار اعزامي همشهري به بم

معاون پژوهشي وزير علوم در گفت وگو با همشهري اعلام كرد:
حجم قراردادهاي مشترك دانشگاه و صنعت به
۵۰ ميليارد تومان رسيد
گروه علمي فرهنگي: موضوع همكاري مشترك دانشگاه و صنعت و نهادهاي اجرايي كشور، مقوله اي است كه با وجود موانع بي شمار طي سال هاي گذشته رشد نسبي داشته و براي سال جاري از آهنگ رشد بيشتري برخوردار بوده است چنان كه از آغاز سال ۸۳ تا كنون حجم قراردادهاي مشترك دانشگاه و صنعت به حدود ۵۰ ميليارد تومان رسيده كه نسبت به سال قبل، بيش از ۲۰ درصد رشد داشته است.
دكتر رضا منصوري معاون پژوهشي وزير علوم، تحقيقات و فناوري در گفت وگويي با خبرنگار همشهري رشد همكاريهاي دوجانبه دانشگاه و صنعت را يكي از عوامل توسعه علمي كشور دانست و گفت: حجم اين قراردادها نسبت به حدود ۵ سال گذشته رشد چشمگيري داشته است به طوري كه از حدود ۷ ميليارد تومان در سال هاي ۷۷ و ۷۸ به ۵۰ ميليارد تومان در سال جاري رسيده است.
وي كل بودجه تحقيقاتي كشور را ۶۰۰ ميليارد تومان ذكر كرد و گفت: از اين رقم تنها حدود ۲۰ درصد به دانشگاهها و مراكز تحقيقاتي اختصاص مي يابد و لذا رشد قراردادهاي مشترك دانشگاه و صنعت مي تواند براي حل مشكل بودجه دانشگاهها نيز راهگشا باشد.
معاون پژوهشي وزارت علوم، از طرح ساماندهي مديريت پژوهش در كشور به عنوان يكي از مهم ترين برنامه هاي اين وزارتخانه ياد كرد و اظهار داشت: مديريت پژوهش، در حال حاضر بعداز مشكل بودجه، مهم ترين مسأله در اين حوزه است و از اين رو از دو سال پيش كار تدوين طرح ساماندهي مديريت پژوهش معاونت پژوهشي آغاز شده و با شناسايي ۱۵ مؤلفه توان پژوهشي مثل بحث اعتبارات و مجلات علمي و... اين طرح تدوين شده و پيش بيني مي كنيم در يك دوره ۶ ساله در برنامه سوم و چهارم توسعه بتوانيم با اجراي آن مديريت پژوهش را در كشور بسامان سازيم.
وي در پاسخ به سؤالي در خصوص اهداف برنامه چهارم توسعه كشور در بخش اعتبارات تحقيقاتي، با اشاره به عدم تحقق اهداف برنامه هاي اول، دوم و سوم توسعه در اين بخش اظهار داشت: اگرچه رشد اعتبارات پژوهشي سيري آرام و مستمر را طي مي كند، با توجه به تجارب سه برنامه پيشين در مورد تحقق اهداف برنامه چهارم و تخصيص ۵/۲ درصد از توليد ناخالص ملي به اعتبارات تحقيقاتي خوشبين نيستم.
وي افزود: در برنامه سوم توسعه كشور مقرر بود به رقم ۵/۱ درصد از توليد ناخالص ملي برسد كه در حال حاضر تنها به ۷ تا ۸ دهم درصد رسيده ايم، هر چند دولت قول مساعد داده تا با افزايش دو برابري اعتبارات پژوهش سال ،۸۴ اين عقب ماندگي از برنامه سوم را جبران كند، كه تحقق اين موضوع هم تا دو ماه آينده معلوم مي شود.
دكتر منصوري گفت: در صورت عدم تحقق اهداف برنامه سوم، بي شك ما به هدف برنامه چهارم نيز نخواهيم رسيد.
معاون پژوهشي وزير علوم، رشد تحقيقات كاربردي و همسو با نيازهاي كشور را طي سال هاي گذشته يكي از رخدادهاي مثبت اين حوزه دانست و در پاسخ به سؤالي در خصوص اختصاص تنها ۲۰ درصد از بودجه تحقيقاتي كشور به دانشگاهها گفت: اين مشكلي است كه ما طي ساليان متوالي با آن مواجه بوده ايم و براي حل بايد منطق توزيع اعتبارات پژوهش را ترسيم و به اجرا بگذاريم كه اين امر نيز در طرح ساماندهي مديريت پژوهش به عنوان يكي از سياست هاي ما لحاظ شده است.
وي افزود: اگر نيمي از اعتبارات تحقيقاتي نهادها و دستگاه هاي اجرايي هم در قالب همكاري مشترك به دانشگاه منتقل شود، مطلوب است، اما در حال حاضر چنين اتفاقي نمي افتد.
دكتر منصوري مشكلات رفاهي و معيشتي محققان را يكي از معضلات اين بخش دانست و گفت: مشكل بعدي آن است كه اعتبارات مصوب پژوهشي با ۹ ماه تا يك سال تأخير به دست پژوهشگران مي رسد و اين خيلي خطرناك است.
وي جهاني سازي تحقيقات را در كشور يكي از استراتژيهاي مهم وزارت علوم اعلام كرد و گفت: در اين راستا مي بايست ارتباطات بين المللي را تسهيل و ارتباطات شبكه اي مراكز تحقيقات داخلي را تقويت كنيم تا بتوانيم گام هاي اوليه را برداريم.

يادداشت
«آن سوي ميله ها»
در سن ۹-۸ سالگي وقتي همراه پدرم به نماز جمعه مي رفتم چون ايشان جزو محترمين ستاد نماز جمعه بود مرا به آن سوي ميله ها مي برد و من كلي ذوق مي كردم. هرچند اكثر اوقات به خاطر اين كه دوستانم را ببينم بايد به جايگاه عمومي مي رفتم؛ به همين خاطر بين ذوق زدن براي جايگاه اختصاصي و ذوق زدن براي ديدن دوستانم مردد مي شدم تا اين كه بالغ تر شدم و براي هميشه كنار دوستانم در بين مردم نشستم... .
با استفاده از داستان بالا و مطالبي كه مي نويسم دنبال شفاف كردن روحيه خاص در بين بعضي از مسئولين هستم كه با روحيه بسيجي و مردمي فاصله دارد و بايد با تفكيك دقيق اين افراد را شناخت.
افرادي كه در جايگاه اختصاصي مي نشينند چندين دسته اند كه بعضي را برمي شمارم:
شخصيتهاي مهم و نيمه مهم:
مسلم تمام افرادي كه در نماز جمعه يا مراسم هاي ملي و مذهبي شركت مي كنند جزو معتقدين و دلسوزان نظام و محترم هستند اما به علت مسائل امنيتي كه خيلي هم مهم است نياز است كه از جان بعضي از شخصيتها كه جزو سرمايه هاي نظام هستند محافظت به عمل آيد. در حال حاضر با توجه به تجارب تلخ اوايل انقلاب هيچ كس ترديدي در حفاظت از شخصيت ها ندارد و رفتن اين مسئولين به آن سوي ميله ها خواست خود مردم است و فقط باعث فاصله ظاهري با مردم مي گردد.
مؤمنين و خدمتگزاران نماز جمعه:
به علت فاصله اي كه بين صفوف نمازگزاران مي افتد گاهي براي پر كردن فضاي خالي بعضي از خدمتگذاران نماز جمعه صفوف اوليه را پر مي كنند تا نماز با صلابت و نظم لازم برگزار گردد.
ذوق زدگان:
اين گروه كه خود من هم روزگاري جزو آنها بودم از اين كه در صفوف جلو مي نشينند احساس شخصيت مي كنند و بدون هيچ علت ديگر سعي كرده اند براي خود در جايگاه اختصاصي مكان ثابتي كسب كنند و ما هم مرتب سيماي نوراني اين عزيزان را از زاويه هاي مختلف در تلويزيون ديده ايم.
اما آن سوي ميله ها:
در ميان خيل عظيم نمازگزاران و مؤمنين و مخلصين و دلسوزان نظام گاهي چهره هاي بسيار نوراني را مي بيني كه از اول انقلاب در ميان مردم بوده و بين آنها مي نشينند، سجاده هاي ساده خود را با خود مي آورند و همراه با خانواده خود هر هفته به نماز عبادي- سياسي جمعه مي آيند. اين شخصيتهاي مهم داراي محبوبيتي فوق العاده در بين مردم هستند، به مشكلات مردم گوش مي دهند و با تبسم خود سعي مي كنند مرهمي بر دل آنها باشند و مردم هم هميشه آنها را از خود مي دانند.
حرف آخر:
من بچه بسيجي كه جزء كوچكي از خيل عظيم مردم هستم خود را مثل آنها مي دانم و آنها را هم مثل خودم. بعد از گذشت ۲۵ سال از انقلاب ديگر نمي توانم به كساني رأي بدهم كه بي علت از مردم فاصله مي گيرند و با اين كار احساس شخصيت مي كنند. اين بار مصمم شده ام به كساني رأي بدهم كه هميشه آنها را اين سوي ميله ها و در كنار مردم ديده ام. به شرط آن كه بعد از رأي آوردن باز هم او را اين  سوي ميله ها زيارت كنيم. ان شاءا... .
امين توكلي

فرمانده نيروي انتظامي:
طرح تعويض پلاك خودرو در دولت تصويب شده است
فارس: آئين نامه اجرايي طرح تعويض پلاك خودروهاي كشور در دولت به تصويب رسيده و ابلاغ شده است.
سردار محمدباقر قاليباف با اعلام اين خبر و در پاسخ به اين سوال كه اجراي طرح تعويض پلاك خودروهاي كشور در چه مرحله اي است گفت: «آيين نامه اجرايي طرح تعويض پلاك خودروهاي كشور در دولت به تصويب رسيده است و دولت هم اختيارش را به وزارت كشور واگذار كرده است.»
به گفته وي وزارت كشور نيز طرح جامع اجرايي كار را در سال ۸۲ تصويب و ابلاغ كرده است.
فرمانده نيروي انتظامي گفت: «فكر مي كنم نارسايي هايي كه در اين قبيل زمينه ها امروزه وجود دارد بعضا در سيستمهاي اداري و نوع اجراست كه آن هم با اقدامات انجام شده به زودي حل مي شود.»
قاليباف همچنين افزود: «ديوان عدالت اداري به طرح تعويض پلاك خودرو هيچ اعتراضي ندارد، طرح تعويض پلاك خودرو قبل از اينكه من به ناجا بيايم نيز در مجلس مطرح بود.»
نايب رئيس كانون سردفترداران و دفترياران چندي پيش در گفتگو با فارس ضمن اعلام خبر شكايت به ديوان عدالت اداري درباره طرح تعويض پلاك خودرو گفته بود: به موجب بند ۴ مصوبه مورخه ۱۵/۵/۸۲ هيات وزيران، وزارت كشور موظف شده تا با هماهنگي دستگاههاي ذيربط، طرح جامع تعويض پلاك خودرو را حداكثر ظرف يك ماه ارايه دهد و چون تا كنون اين طرح ارايه نشده است بنابراين اقدام راهنمايي و رانندگي براي تعويض پلاك خودروها در كشور غيرقانوني است و اين كانون نيز با ارايه دادخواست به ديوان عدالت اداري خواستار توقف آن شده است.

رئيس جهاد دانشگاهي:
نگاه مسئولان به پژوهش مثبت شده است
گروه اجتماعي: من اطمينان دارم كه صندوق حمايت از پژوهشگران كشور مي تواند مرجع خوب و قابل اطميناني براي پژوهشگران و محققان، چه در زمينه هاي مادي و چه در زمينه هاي معنوي باشد.
دكتر «علي منتظري» رئيس جهاددانشگاهي و عضو هيأت اعضاي صندوق حمايت از پژوهشگران كشور، در پنجمين «نمايشگاه  دستاوردهاي پژوهشي و فناوري و دومين فن بازار ملي» ،ضمن بيان اين مطلب، افزود: با اين حال، نكته مهم اين است كه شرايط استفاده از تسهيلات اين صندوق را به اطلاع پژوهشگران برسانيم و همچنين شرايطي را فراهم كنيم كه پژوهشگران بتوانند به سادگي از مزاياي صندوق استفاده كنند.وي درباره حضور جهاد دانشگاهي در هيأت امناي صندوق حمايت از پژوهشگران كشور، گفت: به علت اين كه جهاد دانشگاهي يكي از مراكز علمي و تحقيقاتي كشور محسوب مي شود، احساس شد كه حضور جهاد در هيأت امناي صندوق، مي تواند در راه اندازي و سياستگذاري و برنامه ريزي آن مؤثر باشد.
دكتر منتظري در مورد وضعيت فعلي پژوهش و پژوهشگري در كشور، تصريح كرد: آن چه كه از تمام آمار و ارقام و محصولات علمي و پژوهشي در اختيار ماست، همه نشان دهنده اين است كه توجهي جدي به امر پژوهش در كشور وجود دارد و دستگاه هاي سياستگذار و نهادهاي برنامه ريز و اجرايي، نگاهي مثبت به اين مقوله پيدا كرده اند.

كمك هاي شهرداري تهران براي سلامت مردم بيش از حد انتظار است
فارس: معاون سلامت وزارت بهداشت گفت: از زمان شروع به كار مجموعه جديد شهرداري تهران، گام هاي بسيار مؤثري از سوي اين مجموعه براي بهبود وضع سلامت مردم برداشته شده به حدي كه اقدامات آنان بيش از حد انتظار و خواسته هاي وزارت بهداشت است.
محمد اسماعيل اكبري در مراسم اختتاميه جشنواره هنر و رسانه هاي آموزش سلامت كه با عنوان جشنواره خورشيد به مدت سه روز در سالن آمفي تئاتر كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان تهران برگزار شد، اظهار داشت: در طول مدتي كه گروه متدين و ارزشي در شهرداري تهران وارد شده اند، وضعيت شهري در تهران به كلي متفاوت شده و مسأله سلامت روحي و جسمي مردم به جد مورد توجه قرار گرفته است. وي ادامه داد: در دنياي سياست زده ما و آشفته بازار كشور، بسياري از سياستمداران براي رسيدن به اهداف خود به راحتي مسأله سلامت مردم را فراموش مي كنند، سلامت كالايي است كه سياستمداران در بازار سياست به مردم عرضه نمي كنند و اگر هم گاهي كاري مي كنند كالاي مرغوبي به چشم نمي خورد. وي گفت: در صورتي مي توانيم در حوزه سلامت براي مردم كاري كنيم كه در مرحله اول ديدگاه و نگرش مردم را نسبت به سلامت عوض كنيم و آنان را به حوادث و مسائل محيط اطراف خود حساس كنيم در غير اين صورت هيچ كاري نمي توانيم انجام دهيم.
وي افزود: تغيير نگرش مردم علاوه بر آنكه نيازمند همكاري رسانه هاي كشور است به همكاري مسئولان دستگاههاي اجرايي به خصوص مسئولان شهري كه رابطه مستقيم با زندگي مردم دارد نيز نياز دارد، مسأله اي كه متأسفانه در اغلب موارد فراموش مي شود.
اسفنديار رحيم مشاعي، معاون اجتماعي شهرداري تهران و رئيس سازمان فرهنگي هنري شهرداري نيز در اين مراسم گفت: مؤلفه هاي شهري آثار مستقيم و غير مستقيم در توسعه و حفظ سلامت مردم دارد و با توجه به اينكه همزمان با توسعه در بخش هاي مختلف اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي، مفهوم سلامت نيز از حفظ تندرستي صرف به رسيدن به آرامش و معنويت ارتقا يافته است وظيفه سختي از اين نظر بر دوش داريم.

اسامي پذيرفته شدگان نيمه متمركز دانشگاه ها هفته آينده اعلام مي شود
گروه علمي و فرهنگي: اسامي پذيرفته شدگان رشته هاي نيمه متمركز دانشگاه ها هفته آينده اعلام مي شود.
دكتر حسين توكلي معاون اجرايي سازمان سنجش كشور در جمع مديران و مشاوران مراكز پيش دانشگاهي كرمان با بيان اين مطلب گفت: بقيه اسامي پذيرفته شدگان نيز در نيمه اول دي ماه اعلام خواهد شد.
وي افزود:  آزمون سراسري سال ۸۴-۸۳ از نهم تا يازدهم تيرماه سال آينده برگزار و فهرست قبول شدگان نهايي در دهه اول شهريورماه اعلام مي شود. اين آزمون يك مرحله اي و سؤالات آن براساس كتاب هاي نظام جديد طراحي مي شود.
دكتر توكلي با اشاره به آمارهاي كنكور سال ۸۳ خاطرنشان كرد: در اين آزمون يك ميليون و ۴۳۶ هزار و ۴۹۴ نفر شركت كردند كه نسبت به سال ،۸۲ هشت هزار شركت كننده كمتر بوده است. معاون سازمان سنجش كشور يادآور شد: از اين تعداد ۶۱ درصد را دختران و ۳۹ درصد را پسران تشكيل مي دادند.
به گزارش ايرنا، به گفته وي از اين تعداد ۲۴۸ هزار و ۶۴۵ نفر در مراكز آموزش عالي پذيرفته شدند كه شانس قبولي براي دختران ۲۰/۱۵ و براي پسران ۲۸/۱۵ به نسبت جمعيت شركت كنندگان بوده است.

گوشت هاي وارداتي مجاز، برچسب شناسايي دارند
009000.jpg
مهر: معاون بهداشت و پيشگيري سازمان دامپزشكي كشور به شهروندان توصيه كرد كه از خريد و مصرف گوشت هاي خارجي بدون برچسب و شناسنامه محصول خودداري كنند.
دكتر سعيد چرخكار افزود: گوشت هايي كه از طريق سيستم كنترل دامپزشكي و بر اساس سيستم مجاز واردات وارد كشور مي شود، گواهي و يا مجوز اوليه را با نظارت در مبدا اخذ مي كنند.
وي ادامه داد: گوشت هايي كه در آزمايشگاه مورد نظارت سازمان دامپزشكي قرار مي گيرند و پس از آن اجازه مصرف به آنها داده مي شود، قابل مصرف بوده و در اين مورد هيچ نگراني متوجه شهروندان نيست.
معاون بهداشت سازمان دامپزشكي كشور اظهار داشت: استفاده از انواع گوشت ها به صورت غيرمجاز از دام هاي داخل كشور و يا گوشت هاي خارجي و بدون نظارت، سبب بروز آسيب به افراد مصرف كننده مي شود. وي تصريح كرد: اغلب توليدات گوشت داخلي كشور مورد بازرسي قرار گرفته اند و در خصوص گوشت هاي وارداتي به گونه اي است كه اين گوشت ها به صورت گوشت هاي گرم وارد نمي شود بلكه گوشت هاي وارداتي تأييد شده از سوي سيستم دامپزشكي كشور به شيوه گوشت هاي سرد و منجمد شده است كه بر روي تمامي آنها برچسبي شامل اطلاعات مربوط به محصول وجود دارد.

توضيح يك خبر
گروه اجتماعي: در پي چاپ خبري با عنوان «ارائه شماره ملي نيازمند زيرساخت هاي مخابراتي است» توضيحات ذيل از طرف «شركت مخابرات ايران» به دفتر روزنامه رسيد.
پايان دي ماه ، امكان واگذاري ظرفيت در شبكه زيرساخت به وجود مي آيد.
به منظور ارائه خدمات اطلاعاتي و اقتصادي در دولت الكترونيك، شركت مخابرات ايران و شركت هاي مخابرات استاني هم راستا با برنامه ريزي شركت ارتباطات زيرساخت اجراي يك پروژه اضطراري را در دست انجام دارد كه از اواخر دي ماه سال جاري، واگذاري ظرفيت در شبكه زيرساخت امكان پذير مي شود.
همچنين ايجاد شبكه دولت در سطح كشور براساس نياز اعلام شده توسط نهاد رياست جمهوري با همكاري شركت ارتباطات زيرساخت و شركت مخابرات استان ها در دست انجام است كه پيش بيني مي شود تا پايان سال جاري به بهره برداري برسد.
گفتني است سازمان ثبت احوال كشور مي بايست به منظور بهره مندي از خدمات شركت ارتباطات زيرساخت، درخواست كتبي خود را مبني بر نيازهاي آن سازمان به اين شركت و در زمينه شبكه VPN به شركت ارتباطات ديتا ارائه نمايد.

اجتماعي
اقتصادي
دانش انفورماتيك
بـورس
حوادث
خارجي
سياسي
داخلي
شهري
علمي فرهنگي
ورزش
صفحه آخر
همشهري ضميمه
همشهري ايرانشهر
|  اجتماعي   |   اقتصادي   |   دانش انفورماتيك   |   بـورس   |   حوادث   |   خارجي   |   سياسي   |   داخلي   |  
|  شهري   |   علمي فرهنگي   |   ورزش   |   صفحه آخر   |  
|   صفحه اول   |   آرشيو   |   شناسنامه   |   چاپ صفحه   |