تكيه ثارالله در محرم امسال بيش از همه مورد توجه قرار گرفت. چاپ مطالبي در روزنامه ها و خبرگزاري ها جمعيتي را به آنجا كشانده بود. آنها مي خواستند ببينند حقيقت دارد؟ بله حقيقت داشت
گوشه هايي از زيبايي شبي كه زيبا شده بود. مكان جايي در حوالي ميدان هفت تير تهران. لهجه ها و چهره ها آشنايند و دوست داشتني.
عكس ها : گلناز بهشتي
اقليت هاي مذهبي در فرهنگ ديني خود با عاشورا بيگانه به نظر مي رسند ولي آنها به مظلوميت سيد الشهدا بي اعتقاد نيستند. اين مساله را مي توان با مشاهده صدها هموطن ارمني و زرتشتي اثبات كرد كه هر سال تاسوعا در ميدان هفت تير در تكيه ثار الله در كنار مسلمانان به عزاداري براي حضرت عباس و امام حسين (ع) پرداختند.
اقبالي، مسوول تكيه ثارالله مي گويد: برخي از اقليت هاي مذهبي معتقدند كه حضرت عباس باب الحوائج، آرزوها و خواسته هاي آنان را برآورده مي كند و به همين دليل ما براي روز تاسوعا از آنها دعوت مي كنيم تا ميهمان تكيه ما باشند. امسال نيز صدها نفر از اين عزيزان به تكيه ثارالله مراجعه كردند كه آقاي ميرباقري در بيرون از تكيه براي آنها سخنراني كرد. البته هر چقدر اصرار كرديم كه آنها به داخل تكيه بيايند قبول نكرد و ترجيح دادند در فضاي بيرون به عزاداري بپردازند.
وي افزود: متاسفانه در برخي رسانه هاي گروهي از جمله شما، اين تكيه به اشتباه متعلق به اقليت هاي مذهبي معرفي شده بود كه تبعات نامناسبي در پي داشت.
اقبالي گفت: حضور اقليت هاي مذهبي در مراسم عزاداري سالار شهيدان به معناي تغيير عقيده آنها نيست، بلكه فقط نشان مي دهد باورهاي مذهبي ما براي آنها جذابيت هايي دارد.
حضور اقليت هاي زرتشتي در مراسم تاسوعا و عاشورا ربطي به ازدواج احتمالي امام حسين (ع) با دختر يزدگرد ندارد و به دليل آن است كه آنها نيز از طريق حضور در اين مراسم و نذوراتي كه دارند به برخي حاجت هاي خود رسيده اند.
هيات ثارالله بر خلاف آنچه در برخي رسانه ها ذكر شده بود فاقد علامت است. در ساعت هاي اوليه اين هيات، مسلمانان در داخل چادر برزنتي به خواندن ادعيه اسلامي همچون زيارت عاشورا مي پردازندو همزمان اقليت هاي مذهبي در بيرون چادر، با روشن كردن شمع و توزيع شيريني هاي مخصوص خود به عزاداري مي پردازند.
يكي از حاضران در هيات مي گويد: وقتي به خورشيد برسيد آنجا ديگر نه شرق است نه غرب، جهات جغرافيايي در روي زمين است كه معنا پيدا مي كند. وقتي به خدا مي رسيم او نه مسيحي است و نه مسلمان. او عقيده دارد كه همكاري هاي مذهبي در تهران مي تواند به عنوان نشانه هاي رعايت حقوق بشر در ايران مورد تاكيد دولت قرار گيرد. اما در عين حال نبايد از ياد برد كه هر كس دين خود رادارد و نبايد اين ماجراها، طوري منعكس شود كه به از هم گسيختگي اديان تفسير شود. سواك يك جوان مسيحي است كه در تنهايي شمع روشن مي كند. از لحجه اش پيداست كه ارمني است. صحبت را وقتي با او شروع مي كنيم كه اشك هايش را پاك مي كرد:
- حسين مال همه ماست.
هيات ثارالله تهران كه ميزبان اقليت هاي مذهبي است در سال 1359 و با حضور آيت الله مهدوي كني احداث شده است. در اين هيات كه تمامي مراسم آن نظير نوحه خواني، ادعيه و... توسط مسلمانان برگزار مي شود، تعداد زيادي از اقليت هاي مذهبي حضور مي يابند.
بر ديوار برزنتي اين تكيه، جمله اي از حضرت عيسي(ع) كه توسط كعب الاحبار نقل شده نگاشته شده است: هيچ پيامبري نيست كه بر حسين نگريسته باشد.