دستگيري ماهيگيران غيرمجاز
در فصل ممنوعيت صيد در رودخانه هاي مازندران، تعدادي متخلف كه به رودخانه بابلرود هجوم برده و اقدام به ماهيگيري كرده بودند دستگير و تحويل مراجع قضائي شدند.
مدير كل محيط زيست استان مازندران با اعلا م اين خبر افزود: بيش از 10 قايق ماهيگيري از نيمه فروردين ماه سال جاري در جنوب بابلرود تا منطقه سد لا ستيكي با قايق هاي دو نفره اقدام به صيد غيرقانوني ماهيان سفيد اين رودخانه به صورت شبانه روزي مي كردند كه سرانجام دستگير و تحويل مراجع قضائي شدند.
بالا خره قطعي شد
قرار است نوزدهم و بيستم ارديبهشت ماه اولين كنفرانس بين المللي محيط زيست، صلح و گفت وگو در ميان فرهنگ و تمدن ها با همكاري مشترك سازمان حفاظت محيط زيست و برنامه محيط زيست سازمان ملل برگزار شود. طبق پيش بيني ها در اين كنفرانس حدود 60كارشناس بين المللي، استاد و چهره هاي برجسته محيط زيست و صلح و فعالا ن در زمينه گفت وگو در ميان تعامل اديان و همچنين تعدادي از نمايندگان بلندپايه دولت هاي كشورهاي در حال توسعه و توسعه يافته كه دقيقا هنوز اسامي شان مشخص نيست، شركت مي كنند. اين گردهمايي در پي پيشنهاد آقاي رئيس جمهوري، سيد محمد خاتمي در زمينه گفت وگوي تمدن ها در سال 1998 مورد بررسي قرار گرفت و در سال 2001 تصميم نهايي و گروه هاي كاري كار خود را آغاز و در نهايت با صدور بيانيه اي به كار خود پايان خواهد داد.
ماهيگيري بعد از سونامي
وقوع سونامي درجنوب و جنوب شرقي آسيا، علا وه بر خسارات و تلفات وحشتناكي كه به بار آورد بر صنايع ساحلي همچون گردشگري، كشاورزي و پرورش ميگو نيز تاثير گذاشت - اگرچه گستره آن هنوز مشخص نيست - در برخي نواحي به دليل وجود مشكلا ت زيست محيطي ناشي از صنايع و مسكوني شدن، اثرات سونامي تشديد شده است.
دولت هاي دو كشور اندونزي و تايلند بر لزوم سرمايه گذاري براي راه اندازي مجدد شيلا ت تاكيد دارند، ولي احياي دوباره آن به صورتي كه قبل از وقوع سونامي بود، اشتباه است. بايد به ماهيگيران آموزش داده شود تا بتوانند بدون زيان شديد به زيستگاه ها و جمعيت گونه هاي آبزي اقدام به ماهيگيري و گذران معاش كنند.
ماهيگيري در مناطق سونامي زده به دو گروه تقسيم مي شود: ماهيگيري غير صنعتي كه عمدتا توسط افراد يك خانواده اداره مي شود و از قايق هاي غير موتوري استفاده مي كنند و ماهيگيري صنعتي با قايق هاي بزرگ و خدمه اي كه بابت كار خود حقوق مي گيرند.
به دليل آنكه در مناطق حاره اي، فرآورده هاي زيستي در نزديكي ساحل فراوان تر از مناطق دور از ساحل است، هر دو گروه فعاليت خود را در نواحي نزديك به ساحل متمركز كرده و اين امر منابع غذايي اين مناطق را به طور چشمگيري كاهش داده و به رقابت تنگاتنگ اين دو منجر شده است؛ رقابتي كه گهگاه موجب بروز درگيري مي شود.
حمله شامپانزه هاي خشمگين
امان از خشم حيوانات! در يك منطقه حفاظت شده چند شامپانزه پس از شكستن قفس هاي خود فرار كرده و دو نفر را زخمي كردند. در اين حادثه دو قلا ده از شامپانزه ها با شليك گلوله از پاي درآمدند.
به گفته يكي از پزشكان، جراحات وارده بر يكي از افراد به قدري شديد بود كه بيني وي كنده شده و چسباندن مجدد آن نيازمند جراحي ميكروعروقي عميق است. جراحي ميكروعروقي شامل كار تخصصي روي سيستم گردش خون است كه از رگ هاي خيلي ظريف با قطر كمتر از 0/3 ميليمتر تشكيل شده است. علا وه بر زخم هاي صورت، پا و جهاز تناسلي وي نيز تكه و پاره شده بود.
در اين منطقه كه زماني محل زندگي 9 نخستي (نخست سانان، ميمون هاي بزرگ) بود، يك ميمون عنكبوتي و 6 شامپانزه نگهداري مي شوند.
مارتين كلت، سرپرست حيوانات اظهار داشت: اگر با شامپانزه ها درست رفتار نشود، عصباني مي شوند. آنها به طرز وحشتناكي قوي هستند و رفتارهايي دارند كه به شدت انتزاعي و خاص خودشان است. چنانچه كسي بخواهد زنداني شان كند، بي شك آماده جنگيدن با وي مي شوند. يك فرد معمولي كه چيزي از زبان شامپانزه ها نداند، نمي تواند فكر آنها را بخواند.