آلودگي خاك هم اضافه شد
آلودگي شهر تهران به حدي است كه كاهش آن همكاري همه مراكز علمي را مي طلبد. قرار است براي تعيين ميزان آلودگي خاك شهر تهران، يكي از دانشگاه هاي آلمان با ما همكاري كند، نتايج آن هم تا اواسط تابستان امسال مشخص خواهد شد. سپس بايد منتظر شنيدن خبري از عمليات پاكسازي و جا به جايي خاك هاي آلوده باشيم كه در مرحله بعدي اجرا مي شود.
پيش بيني شده كه تا دو ماه آينده نيز فهرستي از سموم و آفت كش هاي خطرناك تهيه و اقداماتي براي از بين بردن آنها صورت مي گيرد.
صندوق ملي محيط زيست
شايد تدوين صندوق ملي محيط زيست براي تعليل آلا ينده هاي محيط زيست اقدام موثري باشد. دستور رئيس سازمان محيط زيست هم مبني بر اين است كه تدوين اساسنامه اين صندوق به معاونت محيط زيست، انساني سپرده شود. اميدواريم با استفاده از كمك هاي مالي آن برخي از مشكلا ت محيط زيست برطرف شود.
به گفته معاون انساني سازمان حفاظت محيط زيست، منابع مورد نياز اين صندوق از طريق كمك هاي بخش غير دولتي، داخلي و خارجي تامين مي شود.
از راه رسيدند
امسال به خاطر سرماي فروردين ماه بازگشت پرندگان مهاجر طولا ني تر شده به نحوي كه در سالهاي گذشته در همين زمان بايد مجموعه مناطق تحت مديريت خالي از مهاجران مي بود كه اتفاق موردنظر در دهه اخير بي سابقه بوده است.
هر سال مهاجرت پرندگان به گيلا ن از اواسط تابستان با ورود خوتكاهاي پرسفيد و اگراس ها شروع شده و با شروع فصل سرما و ورود مرغابي ماتان، غازها و غازنماها و قوها تركيب گونه اي آن به اوج مي رسد. بازگشت پرندگان مهاجر به گيلا ن درحال حاضردر حال اجراست. اين مهاجران بعد از مدتي استراحت و تغذيه به مناطق شمالي براي زادآوري به زيستگاه هاي اصلي خود بازمي گردند.
يك ميليون ميهمان در سال 83 وارد گيلا ن شده اند، البته با احتساب پرندگان آبزي و كنار آبزي. مهاجرت پرندگان تاثير عميقي بر اكولو ژي منطقه و زنجيره هاي غذايي آن دارد. بسياري از پرندگان در طول سال هم، از غذاي گياهي و هم غذاي جانوري تغذيه مي كنند و از اين طريق نقش موثري در كنترل جمعيت جانوران و گياهان سطح پايين تر از خود دارند.
كشف 3گونه پرنده جديد
واحد مركزي خبر - سرپرست گروه متخصصان پرنده شناسي سازمان حفاظت محيط زيست گفت: 3گونه پرنده جديد در استان هاي گلستان، مازندران و هرمزگان شناسايي شدند.
حميد اميني با اشاره به اينكه تاكنون 514 گونه پرنده در كشور شناسايي و سرشماري شده است، افزود: اين 3گونه پرنده جديد شامل پرستوي دريايي و كاكايي از راسته آبچليك سانان و سسك از راسته گنجشك سانان است. پرستوي دريايي در تالا ب ايمر نزديك شهر گنبد در استان گلستان، كاكايي در سواحل درياي خزر استان مازندران و سسك در 50 كيلومتري شرق جاسك در استان هرمزگان مشاهده شده است. نكته اين است كه گرچه كارشناسان معتقدند پرنده سسك در سطح جهان وجود دارد، ولي محدوده هاي تخمگذاري و مسيرهاي زمستان گذراني اين پرنده به خوبي مشخص نشده بود.
گفتني است محدوده زيستي پرستوي دريايي شرق پاكستان تا جنوب هند و شرق نپال تا شمال غربي چين و دلتاي مكونگ است و تاكنون اين پرنده در خاورميانه ديده نشده بود.
مصوبه مهم
نمايندگان مجلس شوراي اسلا مي هفته گذشته كليات لا يحه نحوه جبران زحمات و خسارات كاركنان سازمان حفاظت محيط زيست در ارتباط با جرايم زيست محيطي را تصويب كردند. در صورت تصويب نهايي اين لا يحه سازمان حفاظت محيط زيست اجازه مي يابد از محل اعتباراتي كه همه ساله در بودجه هزينه اي اين سازمان پيش بيني مي شود، مبالغي را براي جبران زحمات و خسارات كاركنان خود اختصاص دهد. حق كشف، خسارت، ديه و كمك به ماموران و متصدياني كه در زمينه كشف و تعقيب جرايم زيست محيطي و جلوگيري از منابع آلا ينده و مخرب محيط زيست فعاليت مي كنند، از جمله اقداماتي است كه سازمان حفاظت محيط زيست مي تواند براي جبران زحمات و خسارات كاركنان خود در نظر بگيرد.