گروه شهري: رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: حفظ محيط زيست بايد به صورت فرهنگ در آيد و بايد نسلي تربيت شود كه به محيط زيست اهميت دهد و براي پديد آوردن اين فرهنگ كمك كنند.
دكتر غلامعلي حداد عادل ديروز در همايش روز زمين پاك و مديريت پسماندها كه در تالار علامه اميني دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: به عنوان شهروند و نماينده تهران در مجلس شوراي اسلامي از همه مديران و كاركنان و كارگزاراني كه در اين شهر زندگي را براي ما دلپذير مي سازند، سپاسگزارم.
وي تصريح كرد:با پيشرفت تمدن و علم و صنعت، بشر در مقابل طبيعت ايستاده است و در گذشته زندگي انسان جزئي از طبيعت بود و انسان در آغوش طبيعت زندگي مي كرد و با آن مهربان بود و ميان زندگي انساني و ساز و كارهاي طبيعي تعادل وجود داشت.
وي ادامه داد: در قرنهاي اخير با تحول صنعت، زندگي انسان امروز در مقابل طبيعت قرار گرفت و امروز انسان بر ضد طبيعت زندگي مي كند نه در آغوش و كنار آن.
حداد عادل افزود: تحول علمي و صنعتي دستيابي به انواع انرژي هاي ناشناخته را ممكن كرد و توليد انبوه تعادل را در طبيعت به هم زد و پسماندها روي دست بشر ماند و طبيعت را آلوده كرد. وي اضافه كرد: بحث درباره مباني فلسفه محيط زيست مفصل است. اين پيشرفتي كه از قرن نوزدهم در علم شروع شده، در محيط هاي صنعتي جنبه منفي خود يعني ويراني محيط زيست را نشان داد و سبب پيدايش موضوع جديدي در تمدن و فرهنگ انساني به نام «محيط زيست» شد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي همچنين گفت: مسئله حقوق و قوانين ايجاب مي كند حوزه جديدي در علم حقوق با توجه به مقتضيات زيست محيطي و پسماندها ايجاد شود و جنبه ديگر آن اخلاق است كه به انسان و علوم انساني مربوط مي شود و آن توجه به محيط زيست است.
وي تاكيد كرد: التزام به رعايت حقوق ديگران و رعايت اعتدال در مصرف امري اخلاقي است و بايد ما اخلاقي دور از حرص داشته باشيم و اينكه سعادت را در مصرف بيشتر بدانيم دور از اخلاق اسلامي است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي تصريح كرد: ما نمي توانيم محيط زيست و زمين پاكي داشته باشيم مگر آنكه يك ضمير پاك داشته باشيم. اگر در درون تابع اخلاق و معنويت نشويم در بيرون نمي توانيم محيط پاك داشته باشيم.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در پايان سخنان خود گفت: مجلس شوراي اسلامي آمادگي دارد قوانين لازم را براي تسهيل وظايف شهرداري تهران و ساير شهرداريها به تصويب برساند و طرح هاي كارشناسي عرضه شود تا مجلس آن را به صورت قانون در آورد.
وي همچنين از اقدامات سودمند شهرداري تهران تشكر كرد و گفت: تهران پيشاني نظام است و ما كه مي خواهيم براساس اسلام جامعه اي نمونه داشته باشيم بايد بدانيم كسي كه وارد اين شهر مي شود و مي خواهد بداند كه جمهوري اسلامي چه بينشي دارد در درجه اول به زندگي شهري ما نگاه مي كند.
حداد عادل تاكيد كرد: ما نمي توانيم ديگران را مجبور به مطالعه گذشته خود كنيم آنها به ظاهر شهر ما نگاه مي كنند و كساني كه ظاهر تهران را به صورت آبرومند اداره مي كنند فقط آبروي خود و مردم تهران نيست بلكه آبروي نظام است كه نشان مي دهد جمهوري اسلامي چگونه يك زندگي سالم توام با معنويت براي مردم ايجاد كرده است.
حذف سيستم دفن زباله از افتخارات مديريت شهر تهران است
معاون خدمات شهري شهرداري تهران گفت: از افتخارات مديريت شهري و سربازان محيط زيست اين است كه در سال ۸۴ ديگر چيزي به عنوان دفن زباله و توليد شيرابه در تهران نخواهيم داشت.
مهندس محمد جواد محمدي زاده افزود: اين افتخار با افتتاح يك كارخانه سه هزار تني تبديل زباله به كود كمپوست در سال جاري به دست آمده و نشان از خدمت صادقانه، فعاليت بسيجي وار، كار ارزان قيمت و تلاش بيشتر اصولگراياني است كه نه در شعار بلكه در عمل مي خواهند ثابت كنند با تكيه بر نيروهاي داخلي و همت بالا و همچنين استفاده از منابع انساني دانشگاهها مي شود كارهاي بزرگ انجام داد.
معاون خدمات شهري شهرداري تهران اضافه كرد: شهرداري تهران طي اين مدت به منظور صيانت از محيط زيست گسترش فضاي سبز و توسعه كمربند سبز پيراموني تهران ۵/۶ هزار هكتار جنگلكاري در سال ۸۲ و ۷ هزار هكتار در سال ۸۳ انجام دادكه امسال اين ميزان به ۱۰ هزار هكتار خواهد رسيد و همچنين در اين راستا طي سال گذشته ۱۱۸ بوستان به مساحت ۱۳۲ هكتار به بهره برداري رسيد و تا ۱۵ روزديگر نيز پارك آزادگان بزرگترين بوستان شهري كشور با مساحتي بالغ بر ۱۱۲ هكتار در جنوب شهر تهران به بهره برداري مي رسد.
وي در ادامه به تلاش مديريت شهري در امر ساماندهي پسماندها پرداخت و گفت: روزانه ۷ هزارتن و در سال ۵/۲ ميليون تن زباله در شهر تهران توليد مي شود كه از اين ميزان ۱۸ هزار و ۷۰۰ تن زباله صنعتي و ۲۶ هزار تن زباله بيمارستاني است.
وي اضافه كرد: بالغ بر ميليون ها تن زباله با ارتفاع بيش از ۷۰ متر طي۴۰ سال گذشته در منطقه آلاد كوه دفن شده است وعلاوه بر توليد ۱۰ ميليون گاز متان با تجمع شيرابه هاي اين زباله ها درياچه اي با حجم ۱۵۰ هزار متر مكعب ايجاد شد لذا اين خطر زيست محيطي موجب شد تا مديريت شهري طرح هايي را براي بهينه سازي و ساماندهي پسماندهاي تهران به اجرا درآورد.
وي با اشاره به اجراي طرح بازيافت و تبديل سه هزار تن از زباله ها به كود كمپوست در سال گذشته، افزود: طرح تفكيك از مبدا نيز با هدف كاهش حجم زباله و بازيافت زباله هاي خشك -۱۵۰۰ تن در روز زباله خشك توليد مي شود- به اجرا درآمده است، هم اكنون ۱۰ تن مواد پت، ۱۰ تن كاغذ و ۱۰ هزار تن سرشاخه در روز بازيافت مي شود و بزودي ميزان پت بازيافتي به ۵۶ تن در روز خواهد رسيد كه اين ميزان فقط ۳۰ درصد زباله هاي خشك را شامل مي شود و ۷۰ درصد باقيمانده نيز تا پايان امسال وارد چرخه بازيافت قرار مي گيرد.
در اين مراسم دكتر حداد عادل لوح تقدير وزارت كشور از شهرداري تهران به عنوان دستگاه برتر در صيانت از محيط زيست و مديريت پسماندها را به مهندس محمدي زاده اعطا كرد.