همچنان درگير با جريان توليد و نمايش
ابوالفضل جليلي در بيشتر مواقع يكي از خبرسازان سينماي ايران بوده است. او هر بار كه آماده توليد فيلم جديدي مي شود يا اينكه با طي مراحل فني، زمان نمايش فيلمش فرا مي رسد حواشي بسياري كنار او شكل مي گيرد. جليلي با اينكه تاكنون حدود 10 فيلم بلند سينمايي را جلوي دوربين برده، اما بازهم ساخت و نمايش فيلمهاي او با خبرسازي فراوان همراه است به طوري كه گويا او هيچ وقت نمي تواند همانند ديگر همتايانش در آرامش فيلمي را توليد و سپس با دغدغه اي كم آن را روانه اكران كند. ابوالفضل جليلي تا كنون فيلم هايي مانند بهار، ميلاد، گال، دت يعني دختر، دان، يك داستان واقعي، دلبران، رقص خاك، ابجد و ... را جلوي دوربين برده است اما تقريبا هيچكدام از اين فيلمها(به غير از گال) نتوانسته اند در شرايط طبيعي به نمايش درآيند و رنگ پرده به خود ببينند. با اينكه ابوالفضل جليلي از مميزي به عنوان اصلي ترين دليل عدم نمايش آثار خود اشاره مي كند اما واقعيت چيز ديگري است. شايد فيلم هاي جليلي در پاره اي موارد با مميزي مواجه شده باشند اما مهمترين دليل عدم اكران آنها خود فيلم ها هستند. او تاكنون فيلم هايي ساخته كه مورد پسند جريان عادي سينما نبوده اند و كمتر سينماداري حاضر به نمايش چنين آثاري شده است.
جليلي چند سال پيش توانست در عيد نوروز و طي چند شب متوالي فيلم هاي به نمايش درنيامده اش را يك جا در معرض ديد عموم قرار دهد. با اين وجود او طي سال هاي اخير باز هم با مناسبات توليد و نمايش دست و پنجه نرم كرده كه عدم اكران ابجد و نيز توقف توليد حافظ، تازه ترين نمونه هاي اين مساله هستند.
جليلي سال 82 فيلم ابجد را با تهيه كنندگي تلويزيون جلوي دوربين برد اما بنا به دلايلي اين فيلم هنوز رنگ پرده به خود نديده است. اين فيلم حتي از برنامه نمايش فيلم هاي جشنواره توليدات سينمايي سيما هم حذف شد تا فقط ميهمان جشنواره ها و شبكه هاي تلويزيوني خارجي باشد.
جليلي قصد داشت فروردين ماه امسال توليد فيلم تازه خود با عنوان حافظ را به تهيه كنندگي تلويزيون آغاز كند. موضوع فيلم حافظ داستان زندگي نوجواني است كه شخصيتش الهام گرفته از افكار و انديشه هاي حافظ است. جليلي در اين فيلم داستان زندگي نوجواني يك حافظ قرآن را روايت مي كند و در كنار آن به صورت نمادين به زندگي حافظ مي پردازد . اين فيلم قرار بود با همكاري تلويزيون و نيز سازمان منطقه آزاد چابهار به عنوان كمك كننده مالي فيلم ساخته شود اما به دليل مشكلات مالي چندين بار تا مرز تعطيلي هميشگي پيش رفته است.
جليلي قصد داشت در فيلم حافظ از يك بازيگر زن مطرح ژاپني به نام كميكو آسو استفاده كند. قرار بود در اين فيلم كه يك شركت ژاپني حقوق پخش آن را پيش خريد كرده است كميكو آسو در نقشي افتخاري جلوي دوربين برود.
اولين فيلمي كه آسو در آن به عنوان بازيگر حرفه اي حضور داشته كدكتركنزو» به كارگرداني شوهي ايمامورا، كارگردان مطرح ژاپني بوده است. مارماهي و باران سياه ديگر ساخته هاي ايمامورا هستند كه اين بازيگر زن ژاپني در آنها حضور داشته است.
او پس از مشكلات مالي به وجود آمده بر سر ساخت فيلم جديدش اعلام كرده كه قصد دارد با رفع موانع فيلمبرداري آن را به شيوه دي وي جلوي دوربين ببرد.
اما جليلي در مدت زماني كه براي مهيا كردن شرايط ساخت فيلم حافظ در چابهار به سر مي برد بيكار ننشست و يك فيلم ويدئويي با نام گل يا پوچ را كارگرداني كرد. تمام بازيگران اين فيلم بچه هاي سياه پوست بومي منطقه آزاد چابهار هستند و داستان فيلم نيز درباره نوجواني است كه مي خواهد آموزگار شود و كارهاي خلاف انجام ندهد. اما جالب است بدانيد اين فيلم نيز تاكنون پاسخ روشني براي نمايش يا عدم نمايش دريافت نكرده است.به هر حال ابوالفضل جليلي همچنان به مسير خاص فيلمسازي خود ادامه مي دهد. مسيري كه در آن نه شرايط توليد مشخص و قابل پيش بيني است و نه تضميني براي نمايش آثار وجود دارد. به هر حال اين هم نوعي از فيلمسازي است. البته فيلمسازي به سبك جليلي.
وارنر و نسخه سه بعدي قطار قطبي
كمپاني برادران وارنر اعلام كرد قصد دارد نسخه تازه اي از فيلم مطرح قطار سريع السير قطبي را به بازار عرضه كند. سخنگوي اين استوديو با بيان اين مطلب، شايعات اخير را مبني بر ساخت قسمت تازه اين فيلم در چند ماه آينده تكذيب كرد. فيلم تازه براي نمايش روي پرده هاي عظيم طراحي شده است و به نظر مي رسد وارنري ها با دستيابي به يك تكنولوژي نوين نمايشي قصد پخش دوباره قطار سريع السير قطبي را دارند. پيش از اين رابرت زمه كيس، كارگردان فيلم اعلام كرده بود كه تمايل دارد تا قسمت تازه اي از اين فيلم را تهيه كند.
در فيلم اصلي، تام هنكس حضور داشت و البته چندين نقش را كه به شكل كامپيوتري طراحي شده ايفا كرد. نسخه سه بعدي تازه حدودا 45 ميليون دلار خرج دربرداشته و كمپاني اميدوار است كه حداقل در حدود 100 ميليون دلار به فروش جهاني فيلم بيفزايد. قطار سريع السير قطبي از پرفروش ترين فيلم هاي سال گذشته در اكران آمريكاي شمالي و جهان بود.