شكارچيان در خطر ايدز
شكارچيان بومي ميمون در آفريقاي مركزي به دو نوع ويروس جديد از خانواده ويروس هاي ايدز آلوده شده اند. ميمون ها عامل اصلي سرايت بيماري ايدز و خيلي از بيماري ها در بين انسان ها بوده اند. بنابراين كساني كه در ارتباط با حيوانات وحشي بخصوص ميمون ها هستند، مثلا شكارچيان، بايد تحت نظر قرار گرفته شوند چرا كه با آلوده شدن افرادي كه با ميمون هادر تماس هستند، ممكن است بيماري در بين بقيه افراد شيوع پيدا كند.
به گزارش BBC در اين مطالعه كه توسط دانشمندان دانشگاه «جان هاپكينز» در آمريكا انجام گرفته و در شماره اخير نشريه آكادمي ملي علوم آمريكا به چاپ رسيده است، مشخص شد دو ويروس جديد به خانواده اي از ويروس ها به نام «ويروس هاي رترو» تعلق دارد كه سبب بروز بيماري هاي خطرناك در انسان ها مي شوند.
انتشار HIV از ميمون به انسان تاكنون سبب مرگ ميليون ها نفر در سرتاسر جهان شده و كشف دو ويروس «اج تي ال وي 4 و 3» نشان مي دهد كه ويروس هاي خطرناك به صورت جدي در حال جهش از ميمون ها به انسان ها هستند.
در اين مطالعه دانشمندان نمونه خون 900 نفر از ساكنان كشور كامرون را كه به نوعي با ميمون ها درتماس بودند، مورد آزمايش قرار دادند و متوجه وجود ويروس هاي جديد ويژه ميمون ها در خون آنها شدند. هنوز مشخص نيست كه آيا دو ويروس تازه شناسايي شده براي انسان ها خطرناك بوده و داراي قابليت انتقال از انساني به انسان ديگر هستند يا خير، اما اين امر كه شكار ميمون ها سبب انتشار ويروس هاي جديد به بدن انسان ها مي شود، كاملا روشن است.
بنابراين بهتر است شكارچيان ميمون ها از ميمون ها برحذر باشند.
مركز تحقيقات در لوندويل
قرار است يك مركز آموزشي براي دوستداران طبيعت در پناهگاه حيات وحش لوندويل آستارا، تنها زيستگاه نوتريا (جونده بزرگ آمريكاي جنوبي كه به منظور پرورش و استفاده از پوست به روسيه آورده شد و به ايران راه يافت) ساخته شود.
به گزارش ايرنا، اين مركز در 5 واحد با مجموع زيربناي هزار و 550 متر مربع در زميني به مساحت 6400 متر در محيط پناهگاه حيات وحش بين المللي لوندويل، با اعتبار اوليه يك ميليارد و 900 ميليون ريال ساخته مي شود.
اين مركز اطلاعات كاملي در ارتباط با منطقه، حيات وحش، گياهان و حتي آلودگي هاي محيط زيست در اختيار بازديدكنندگان قرار مي دهد.
پناهگاه حيات وحش لوندويل با 949 هكتار وسعت و 14 كيلومتر ساحل در جنوب شهر آستارا واقع شده و زيستگاه فصلي بسياري از انواع پرندگان مهاجر و برخي حيوانات وحشي است.
كنوانسيون تغييرات آب و هوا
فارس- معاون محيط زيست انساني سازمان حفاظت محيط زيست از مصوبه دولت مبني بر تعيين سازمان حفاظت محيط زيست به عنوان مرجع ملي كنوانسيون تغيير آب و هوا در كشور خبر داد. يوسف حجت گفت:دبيرخانه كنوانسيون تغييرات آب و هوا در سازمان حفاظت محيط زيست به فعاليت خواهد پرداخت. رياست شوراي هماهنگي كنوانسيون تغيير آب و هوا با رياست سازمان حفاظت محيط زيست است كه در اين شورا، نمايندگان وزارتخانه هاي نفت، امور خارجه، نيرو، صنايع و معادن، جهاد كشاورزي و سازمان مديريت و برنامه ريزي كشور حضور خواهند داشت. معاون محيط زيست انساني سازمان حفاظت محيط زيست با بيان اينكه در هر كنوانسيون بين المللي كه عضو آن هستيم، بايد نمايندگي دركشور داشته باشيم، اظهار داشت:اگر چه در زمان پيوستن ايران به اين كنوانسيون قانون آن به محيط زيست ابلاغ شد و اين به مفهوم آن بود كه سازمان محيط زيست متولي امور اين كنوانسيون در كشور است اما چون صراحت نداشت تا به الان وزارت امور خارجه تمام كارهاي مرتبط با اين كنوانسيون را انجام مي داده است.
خفاش سبيل دارMyotis mystacinus
خفاش سبيل دار يكي از كوچك ترين خفاش هاي ايران است. گوش ها متوسط و باريك اند، گوشك از نصف طول گوش بلندتر است و نوك تقريبا تيزي دارد. پرده بالي تيره رنگ است و كمي بالاتر از قاعده انگشت شست به پا وصل مي شود. طول سر و تنه چهار تا پنج سانتي متر و وزن آن از۵/۴ تا 13 گرم است. بيشتر در غارها، سقف خانه ها، سوراخ درختان و شكاف سنگ ها زندگي مي كند. در ايران تاكنون از گرگان تا آذربايجان، باختران و تهران گزارش شده است. اوايل غروب و حتي در روشنايي روز در ارتفاع دو تا پنج متري شروع به پرواز مي كند. پروازي آهسته دارد كه گاهي با بال بال زدن همراه است. اغلب به طور كلوني زندگي مي كنند و معمولا در زمستان مدتي به خواب مي روند. از حشرات تغذيه مي كند، معمولا هم بالاي سطح آب و اطراف درختان به شكار مي پردازد.