|
|
|
|
|
|
|
واكنش مقامات عرب به چاپ عكس هاي صدام
|
|
ايسنا: در پي انتشار عكس هاي صدام در زندان توسط روزنامه انگليسي سان، بسياري از مقامات كشورهاي عربي واكنش هاي متفاوتي را از خود نشان دادند.
به گزارش روزنامه الشرق الاوسط - چاپ لندن - شيخ نواف احمد جابر الصباح، وزير كشور كويت، اعلام كرد: خواست خدا بر اين است كه هر كسي را كه به ملت ظلم كند و مرتكب جنايت هاي وحشتناكي در حق مردم شود، عبرتي براي ديگران قرار دهد و خداوند به جهان نشان داد كه صدام از كجا به كجا رسيده است.وي در مراسم تشييع پيكر اجساد كشف شده برخي كويتي ها كه در جنگ عراق و كويت كشته شده بودند، گفت: ديكتاتور ديروز و رئيس جمهور سابق عراق، امروز در زندان لباس مي شويد.
از سوي ديگر، برخي از لبناني ها اظهار داشتند كه اين تصاوير بسيار شرم آور و بحث برانگيز است و توهيني به تمام انسانها است. يك تاجر اردني نيز اظهار داشت: انتشار اين عكس ها توهين به بشريت بود.بايد كساني كه اقدام به انتشار اين عكس ها كرده اند، محاكمه شوند. تعدادي از دانشجويان بحرين نيز اعلام كردند: صدام يك ديكتاتور سنگدل بود و استحقاق بدترين مجازات ها را دارد.اين در حالي است كه برهم صالح، وزير برنامه ريزي عراق اعلام كرد: بايد چگونگي گرفتن اين عكس ها مورد بررسي قرار گيرد.در اين راستا بسياري از روزنامه ها و نشريات كشورهاي عربي نيز نسبت به انتشار عكس هاي صدام واكنش هاي مختلفي نشان دادند.
وزير كشور عراق:براي ريشه كني تروريسم
با شيطان هم همكاري مي كنيم
ايسنا: وزير كشور عراق تأكيد كرد: براي ريشه كن كردن تروريست ها حتي آماده هستيم تا با شيطان همكاري كنيم.
روزنامه البيان، باقر صولاغ وزير كشور عراق، در يك كنفرانس مطبوعاتي درخصوص همكاري نيروهاي سپاه بدر با وزارت كشور عراق گفت: ما قبلا هم اعلام كرديم كه براي سيطره بر تروريست ها با تمامي احزاب و گروه هاي عراقي همكاري مي كنيم و اين همكاري ها تنها به تبادل اطلاعاتي منحصر مي شود و در اين راستا ما حتي آماده هستيم از شيطان هم اطلاعات بگيريم.
وي افزود: ما در عراق با يك تروريسم جهاني كه از سوي نيروهاي قوي تروريستي حمايت مي شود مواجه هستيم و به همين دليل جنگ ما عليه آنها در واقع جنگ حق عليه باطل است.هشيار زيباري وزير خارجه عراق نيز در حاشيه مجمع جهاني اقتصاد در اردن درباره كشورهاي همجوار عراق گفت: دولت عراق همواره از دخالتها و تلاشهاي كشورهاي همجوار براي تاثيرگذاري در اوضاع عراق شكايت دارد.
ما به درك و همكاري كشورهاي همجوار براي از بين بردن خطر افزايش بحران هاي امنيتي نياز داريم.وي افزود: دولت عراق به كشورهاي همجوار اعلام كرده است كه راه حل اين كشور براي ايجاد يك عراق دموكرات، يكپارچه و فدرال صادر كردن دموكراسي براي هيچ كشوري نيست.
۲۴ كشته و زخمي در حوادث ديروز عراق
ديروز در جريان تيراندازي مهاجمان مسلح ناشناس در غرب بغداد، يك غيرنظامي كشته و ده تن ديگر زخمي شدند. شورشيان عراق همچنين ۸ نفر از اعضاي نيروهاي وابسته به وزارت كشور عراق را در بيجي به قتل رساندند. در انفجار كركوك نيز يك نفر كشته و يك تن ديگر مجروح شد. در بغداد هم يك كارمند ارشد وزارت تجارت عراق و راننده اش ترور شدند. در تكريت نيز بر اثر انفجار يك خودرو بمب گذاري شده در نزديك يك مركز پليس يك مامور نظامي زخمي شد.
مقامات امنيتي موصل نيز ديروز خبر از دستگيري ۱۲ تن از افراد مسلح مظنون به همكاري با تروريست ها دارند. معاون استاندار نينوا نيز اظهارداشت صدتروريست در منطقه تل عفر حضور دارند كه به زودي دستگير خواهند شد.
|
|
|
پليس جمهوري آذربايجان تظاهرات مخالفان را سركوب كرد
|
|
واحد مركزي خبر: مخالفان دولت جمهوري آذربايجان و گروههاي مدافع حقوق بشر، دولت اين كشور را به بازداشت دست كم سيصد نفر از مخالفان متهم مي كنند.
به گزارش شبكه تلويزيوني بي بي سي ، اين ادعا در حالي مطرح مي شود كه پليس جمهوري آذربايجان از بازداشت فقط ۴۵ نفر خبر مي دهد.
پليس باكو روز شنبه تظاهرات مخالفان را به هم زد و شماري را بازداشت كرد. دولت جمهوري آذربايجان پيشتر هرگونه تظاهرات و گردهمايي مخالفان را ممنوع اعلام كرده بود.
پليس علت بازداشت تظاهركنندگان را بي نظمي و اختلال در نظم عمومي اعلام كرده است بااين حال درباره درگيري پليس و مخالفان دولت جمهوري آذربايجان گزارشهاي متفاوتي منتشر شده است .
سفيرنروژ در جمهوري آذربايجان از دولت الهام علي اف رئيس جمهور اين كشور به علت اعمال خشونت و سركوب تظاهركنندگان به شدت انتقاد كرده است اما پليس مي گويد براي دفاع از خود به زورمتوسل شده است .
پليس دولت جمهوري آذربايجان مدعي است كه آن دسته ازتظاهركنندگان كه زخمي شده اند خودزني كرده اند.
مخالفان، الهام علي اف رئيس جمهوراين كشور را به تقلب درانتخابات دوسال گذشته متهم مي كنند و معتقدندعلي اف با تقلب زمام امور را در اين كشور بدست گرفته است .
شبكه تلويزيوني بي بي سي افزود جمهوري آذربايجان يكي ديگر از كشورهاي ناآرام در جمع جمهوري هاي سابق اتحاد جماهير شوروي است كه از نظر منافع راهبردي براي غرب اهميت فراوان دارد.
پليس جمهوري آذربايجان در حالي تظاهرات مخالفان دولت را سركوب كرد كه قراراست تا چند روز ديگر شماري از رهبران خارجي در مراسم بهره برداري از خط لوله نفتي باكو، جيهان در باكو حضور به هم رسانند.
كاندوليزا رايس وزير امور خارجه آمريكا قرار است براي شركت در مراسم بهره برداري از خط لوله نفتي باكو تفليس ، جيهان كه يك طرح چهار ميليون دلاري است چهارشنبه وارد باكو شود.
|
|
|
فشار آمريكا بر دولت كرزاي
روزنامه نيويورك تايمز ديروز يادداشتي از مقامات آمريكايي به وزير امور خارجه اين كشور را چاپ كرد كه در آن گفته بودند، برنامه ريشه كني كشت خشخاش در افغانستان كه با هدف از بين بردن تجارت هروئين اين كشور صورت گرفته است، تاكنون موفق نبوده كه بخشي از آن به دليل وجود دولت حامد كرزاي است.
در پيام سفارت آمريكا در كابل كه در نيويورك تايمز به چاپ رسيده آمده است، كرزاي از سختي اجراي برنامه ريشه كني خشخاش به خوبي آگاه است، اما حتي در زادگاه خود قندهار، ميلي به رهبري مقتدرانه اين مسأله ندارد. متن اين پيام توسط يكي از مقامات آمريكا در اختيار نيويورك تايمز قرار گرفت.
اين گزارش در حالي در روزنامه نيويورك تايمز منتشر شده است كه روابط كرزاي و آمريكا اين روزها شرايط خاصي را مي گذراند.
حامد كرزاي روز شنبه ساعاتي پيش از پرواز به سوي واشنگتن براي گفت و گو با جورج بوش، خواستار كنترل بيشتر روي عمليات هاي نظاميان آمريكايي در افغانستان و تنبيه سخت تر سربازان اين كشور در صورت بدرفتاري با زندانيان شد.
وي افزود، هم اكنون هفت تن در خصوص بدرفتاري با زندانيان بگرام تحت بازجويي هستند.
در همين حال سازمان ملل متحد ديروز اعلام كرد، گزارشهاي منتشر شده درباره بدرفتاري نظاميان آمريكايي با زندانيان در افغانستان به شدت تكان دهنده است و عاملان اين رفتارهاي غيرانساني بايد مجازات شوند.
در حال حاضر ۱۸هزاروسيصد نيروي خارجي تحت فرمان آمريكا در افغانستان مستقر است كه بيشتر آنها نظاميان آمريكايي هستند.
|
|
|
مخالفان كاسترو خواستار كثرتگرايي سياسي در كوبا شدند
ايرنا: مخالفان فيدل كاسترو رئيس جمهوري كوبا، شنبه شب نخستين كنفرانس خود را در حمايت از مردمسالاري با مداخله اندك دولت پايان دادند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از هاوانا، در بيانيه نهايي اين گردهمايي كه تحت عنوان مجمع ترويج و توسعه جامعه مدني و با حضور ۱۶۸ هيات از ۱۴استان كوبا برگزار شد، بازگشت سنت هاي مردمسالاري به كوبا خواسته شده است .
ديپلمات هايي از آمريكا، ژاپن ، هلند، لهستان و جمهوري چك بر اين گردهمايي كه با پيام جرج بوش رئيس جمهوري آمريكا كه وعده به اصطلاح آزادي كوبا در آينده نزديك را مي داد، نظارت مي كردند.
اقدام دولت كاسترو در زمينه اخراج تعدادي از ناظران اروپايي اين كنفرانس در روزهاي قبل از برگزاري آن ، ملامت شديد وزيران خارجه آلمان ، اسپانيا و جمهوري چك را به دنبال داشت .
مخالفان كاسترو در قطعنامه نهايي خود خواستار آزادي سريع زندانيان سياسي از زندان هاي كوبا، بازگشت به تكثرگرايي سياسي ، توقف اعدام و اجراي اصلاحات اقتصادي شدند.
|
|
|
كوتاه از سياست جهان
تظاهرات فرانسوي ها عليه قانون اساسي اروپا
ايرنا: هزاران نفر از شهروندان فرانسوي با برپايي تظاهراتي در پاريس پايتخت اين كشور، مخالفت خود را با قانون اساسي اتحاديه اروپا اعلام كردند.
شبكه تلويزيوني سي ان ان ديروز اعلام كرد: هدف از تظاهرات روز شنبه شهروندان پاريس در واقع تشويق فرانسوي ها به عدم پذيرش قانون اساسي اروپابود كه قرار است روز يكشنبه آينده در اين كشور به همه پرسي گذاشته شود.
تظاهركنندگان و سردمداران آنان مدعي هستند كه قانون اساسي اتحاديه اروپا به نابودي نظام رفاهي فرانسه منجر خواهد شد، حال آنكه موافقان قانون اساسي واحد اروپايي در كشور فرانسه ، اين نظريه را رد كرده و آنرا برداشتي كاملا غلط از اين قانون مي دانند.در همين حال، تقريبا همه كارشناسان درباره اين مسئله اتفاق نظر دارند كه اگر فرانسه قانون اساسي اروپا را رد كند اتحاديه اروپا با مشكلاتي بي سابقه در تاريخ پنجاه ساله خود روبرو خواهد شد و هدف اين اتحاديه براي ايفاي نقش سياسي بيشتر در صحنه جهاني به مخاطره خواهد افتاد. اما درباره واكنش احتمالي بيست و پنج كشور عضو اتحاديه اروپا در پي راي منفي فرانسوي ها در انتخابات بيست و نهم ماه مه ترديدهاي فراواني وجود دارد.
برادر حافظ اسد پس از ۲۰ سال تبعيد به سوريه باز مي گردد
ايسنا: برادر حافظ اسد اعلام كرد، وي تصميم گرفته پس از ۲۰ سال تبعيد، به سوريه بازگردد و نقش سياسي اش را ايفا كند.
به گزارش روزنامه خليج تايمز، سخنگوي رفعت اسد، برادر حافظ اسد، رئيس جمهور فقيد سوريه اعلام كرد، رفعت كه در اروپا زندگي مي كند، تصميم گرفته به كشورش بازگردد و عدالت، آزادي و صلح را در اين كشور برقرار كند. وي اعلام كرد، تاريخ بازگشت رفعت اسد به زودي اعلام مي شود.
سخنگوي بشار اسد، رئيس جمهور سوريه تأكيد كرد، رفعت خودش را به عنوان جايگزيني براي بشار اسد معرفي مي كند اما وي اعلام كرده اوضاع در سوريه ناگوار است و بايد يك اتحاد ملي درا ين كشور بدست آيد.
افزايش فشارهاي بين المللي بر ازبكستان
ايرنا: شبكه خبري سي ان ان گزارش داد: مجامع و سازمانهاي بين المللي در مورد انجام تحقيقات مستقل در كشور ازبكستان به ويژه حوادث اخير شهر انديجان ، به مسئولان و مقامات شهر انديجان فشار مي آورند.
تلويزيون سي ان ان ديروز گفت : در زمان حاضر، آمريكا كه خود از حاميان منافع ازبكستان محسوب مي شود با پيوستن به اتحاديه اروپا، سازمان ملل و سازمان پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) از مقامات ازبكستان مي خواهد مقدمات برگزاري تحقيقاتي مستقل را در زمينه حوادث اخير اين كشور، فراهم كنند.آمريكا نيز كه به ندرت از دولت ازبكستان انتقاد كرده بود ودر برخي موارد هم اسلام كريم اف رئيس جمهوري اين كشور و ديگر همكاران او را ستايش هم كرده ، با تاثير پذيرفتن از جامعه بين المللي ، به جمع آنان يا صف منتقدان دولت ازبكستان پيوسته است .
انتخابات در مهم ترين ايالت آلمان
به پيروزي احزاب مخالف دولت آلمان انجاميد
سرويس سياسي خارجي: انتخابات مهم ايالتي در ايالت نورد راين وستفالن آلمان ديروز در حالي برگزار شد كه سرنوشت اين انتخابات مي تواند بر دولت ائتلافي برلين نيز تأثيرگذار باشد.
اين ايالت كه از ۳۹ سال پيش توسط سوسيال دمكراتها اداره مي شود قطب صنعتي آلمان و پرجمعيت ترين ايالت نيز محسوب مي شود.
در اين انتخابات بيش از ۱۳ ميليون داراي حق رأي هستند و براساس آخرين نتايج به دست آمده حزب دمكرات مسيحي همراه با دمكراتهاي آزاد با پيروزي در اين انتخابات به حكومت سوسيال دمكراتها و حزب سبز پايان دادند. اين آخرين ائتلاف سوسيال دمكراتها و سبزها در ايالتهاي آلمان بود. براساس آخرين گزارشها كه شامگاه ديروز اعلام شد سوسيال دمكراتهاي حاكم در انتخابات شكست خوردند و حزب دمكرات مسيحي با بدست آوردن ۴۵ درصد آرا بر حزب سوسيال دمكرات كه فقط ۵/۳۷ درصد آرا را بدست آورد پيروز شد.دمكراتهاي آزاد و حزب سبزها نيز ۶ درصد آرا را به خود اختصاص دادند. نتايج نهايي امروز رسما اعلام خواهد شد.
|
|
|
شهرك نشينان اسرائيلي مسلح مي مانند
ايرنا: در شرايطي كه رژيم صهيونيستي اصرار بر خلع سلاح گروههاي فلسطيني دارد، ارتش اسرائيل اعلام كرد صهيونيستهاي شهرك نشين در نوار غزه مي توانندسلاح هاي خود را حفظ كنند.به گزارش منابع خبري رژيم صهيونيستي ، ارتش اسرائيل براي اين منظور از نظاميان خود خواسته است سلاح هاي شهرك نشينان در نوار غزه را جمع آوري نكنند.
بر پايه اين گزارش ، صهيونيست هاي شهرك نشين كه به زور در زمينهاي فلسطينيان سكني گزيده اند اجازه خواهند داشت تا سلاح حمل كرده و در صورت رويارويي با خطر از آن استفاده كنند.
در همين حال، برخي مقامهاي نظامي رژيم صهيونيستي خواستار به تعويق افتادن زمان اجراي طرح خروج يكجانبه اسرائيل از نوار غزه شدند.
منابع خبري رژيم صهيونيستي ديروز گزارش دادند اين مقامهاي نظامي شنبه شب در نشستي محرمانه گفتند خروج از نوار غزه به شش ماه زمان نيازدارد تا ارتش بتواند مواضع نظامي خود پيرامون نوار غزه را مستحكم كند.
اين نظاميان همچنين اعلام كردند در صورتي خروج از غزه عملي خواهد بود كه حكومت خودگردان نيز موفق شود گروه هاي فلسطيني در نوار غزه را خلع سلاح كند در غير اين صورت زيان هاي بسياري متوجه اسرائيل خواهد شد.
زئيف بوئين معاون وزير جنگ رژيم صهيونيستي نيز ديروز اعلام كرد تا زماني كه جنبش حماس به حمله هاي موشكي و خمپاره اي به شهرك هاي يهودي نشين در نوار غزه ادامه دهد، اسرائيل نبايد از اين نوار خارج شود.
اين در حالي است كه شائول موفاز وزير جنگ رژيم صهيونيستي اظهار داشت كه با تعويق خروج از نوار غزه مخالف است و مقامهاي نظامي كه اين موضوع را مطرح كرده اند تنها ديدگاه شخصي خود را بيان كرده و اين موضوع ارتباطي با تصميم هاي گرفته شده در كابينه اسرائيل ندارد.
|
|
|