ضدآسم طبيعي
دانشمندان علوم درماني اعلام كردند در انسانها تركيب طبيعي وجود دارد كه مي تواند راه ورود هواي تنفسي در مبتلايان به آسم را باز نگاه دارد. به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران و به نقل از شبكه خبري بي.بي.سيژژ اين دانشمندان با كشف اين تركيب طبيعي كه GSNO نام دارد اعلام كردند كه تركيب ياد شده در بدن افرادي كه به آسم مبتلا هستند كمتر از ديگر افراد سالم وجود دارد.
اين كشف تازه درحالي صورت گرفته است كه در حال حاضر حدود ۵/۵ ميليون انگليسي از بيماري آسم رنج مي برند. ( اين رقم شامل ۱/۱ ميليون كودك هم مي شود) محققان آمريكايي در اين باره اعلام كردند كه آزمايش هاي صورت گرفته روي اين افراد تاييد كننده اين مطلب است.
اين محققان همچنين تاكيد كردند كه توليد داروهايي به منظور افزايش سطح اين تركيبات طبيعي، ژمي تواند به كاهش درد و رنجي كه مبتلايان به آسم تحمل مي كنند منجر شود.
رابطه نوعي باكتري و ميگرن
باكتري هليكوباكتر پيلوري (HBP) كه اصولا در معده مستقر شده و اگر درمان نشود موجب بروز سرطان معده خواهد شد، در بسياري از مردم عارضه ميگرن را به وجود مي آورد يا به آن شدت مي دهد. در يك بررسي علمي روي عده زيادي از مردمي كه به عارضه ميگرن دچار بوده اند اين نتيجه حاصل شده كه درصد بالايي از آنها به باكتري HBP نيز آلوده بوده و پس از درمان حدود 25 درصد آنها هرگز دوباره به ميگرن دچار نشده اند. به همين دليل پژوهشگران اين بررسي عقيده دارند كه باكتري HBP در اثر فعل و انفعالاتي كه در معده دارد، نوعي مواد شيميايي توليد مي كند كه وارد گردش خون شده و در افرادي كه آمادگي سردرد ميگرن را دارند موجب ناهنجاري هايي مي شود، يا درد شديد را آغاز كرده يا اينكه آن را شدت مي دهد. اين عامل عفونت زا مقداري پروتئين به نام سايتوكين را در بدن افزايش مي دهد كه سبب بروز تغييراتي در عروق و انقباض و انبساط رگها در موقع حملات درد ميگرن مي شود. در اين بررسي جالب معلوم شد كه 47 نفر از جمع 262 نفري كه تحت بررسي قرار گرفته بودند، به عامل عفونت زاي HBP آلوده بودند كه رقمي است بسيار بالا. روي هم رفته علل اصلي بروز سردرد ميگرن مشخص نيست. اگر عاملي مثل HBP مي تواند نقشي در بروز و پيشرفت ميگرن داشته باشد، شخص با معالجه آن كه به وسيله چند نوع آنتي بيوتيك انجام مي گيرد مي تواند از عوارض جانبي سردرد ميگرن دور مانده و زندگي با كيفيت بهتري داشته باشد.
نانوربات هاي پزشك سلولي
بشر در آينده با ساخت نانوربات ها ، پزشك سلولي را براي بررسي وضعيت سلول ودرمان بيماري هاي سلولي فراهم مي كند.
دكتر صفدر زارع حسين آبادي، دكتراي فيزيك پزشكي و استاد دانشگاه، با اشاره به ظرفيت هايي كه نانوتكنولوژي در عرصه پزشكي فراهم مي كند به خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران در دانشگاه علوم پزشكي ايران گفت: شناسايي به موقع و دقيق يك بيماري به پيشگيري و درمان آن كمك مي كند و حال آنكه با ساخت نانوربات هايي در ابعاد 100 تا 1000 نانومتر مي توان پزشك سلولي را به داخل سلول ( غشاي سلولي اجازه عبور اجسام با اندازه 100 نانومتر را مي دهد) فرستاد و قبل يا حين بيماري، مكان و نوع آن را شناسايي و به موقع جهت درمان اقدام كرد.
وي ساخت نخ هاي بخيه قابل جذب، حسگرهاي شبكيه چشم و بخش حلزوني گوش ( براي درمان نابينايي و ناشنوايي) را از ديگر كاربردهاي نانوتكنولوژي در پزشكي دانست و اظهار داشت : بشر از 10 سال گذشته با ورود به اين عرصه در رشته هاي پزشكي، داروسازي و صنعت در حد تحقيقاتي به پيشرفت هاي قابل ملاحظه اي رسيده است و پيش بيني مي شود تا سال 2020 به كمك نانوتكنولوژي به يافته هاي جديدتري نيز نائل شود .
گفتني است يك نانومتر معادل يك ميلياردم متر است كه در اين محدوده رفتار مواد تغيير مي كند و به همين دليل مي توان براحتي ساختار مواد را برهم زد.